Unreal Engine Türkiye | Topluluk

Orjinalini görmek için tıklayınız: Sadece İlk Girişe Mahsus Event Begin Play
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
Sayfalar: 1 2
Herkese tekrardan merhabalar.Uzun süredir üniversiteden dolayı forumda aktif değildim.Her neyse lafı fazla gevelemeden soruma geçmek istiyorum.
Oyuncu oyuna ilk girdiğinde oyun oynanışıyla ilgili öğretici çıkartmaya çalışıyorum.Bunun için Event begin playe Do once notunu bağlıyorum.Oyunu kapatıp her açmamda yine bu öğretici çıkıyor.Yani tam olarak yapmak istediğim şey, oyuncu oyuna ilk girdiğinde karşısına öğretici çıkacak.Daha sonra oyundan çıktığında da kaldığı yerden ÖĞRETİCİSİZ bir şekilde oyuna devam edecek.Bunu nasıl yapabilirim veyahutta nerede bir hata yapıyorum? Şimdiden teşekkürler.
Merhabalari GameInstance ile öğreticiyi daha önce açıp açmadığını tutmanız lazım. Bunu bir boolean ile basitçe yapabilirsiniz.
Size zahmet olmazsa resim olarak atabilir misiniz? Yapmayı denedim ama başırısız oldum.
Biraz yanlış anlamışım ve açıklamışım. Oyunu tamamen kapattıktan sonra kalmasını istiyorsanız SaveGame kullanmalısınız yani GameInstance'a ihtiyacınız olmayacaktır.

Bu konu da anlattığım gibi sadece boolean olarak true mu false mu kontrol ederseniz sorunuz çözülecektir. Eğer sorununuz devam ederse sabaha karşı görselleri yüklemiş olurum.
http://www.unrealengineturkiye.com/save-...light=save
Denedim fakat yine beceremedim.Resim atarsanız çok minnet duyarım.İlginiz ve alakanız için teşekkürler
Merhabalar, 

Öncelikle bir SaveGame sınıfı yaratın ve içerisine bir boolean oluşturun. SaveGame sınıfında yapacağınız sadece bu kadar.
MVajl7.png

Daha sonrasında öğretici nerede çalışıyorsa oraya SaveGame Slotu yaratmalısınız. Ben karakter üzerinde çalıştırdım. Q tuşu ile öğreticiyi çalıştırıp, tamamlanmasını test ettim sizin öğreticiniz nerede bitiyorsa oranın sonuna ekleyin. SaveGame Slot isimlerinin aynı olması çok önemli buraya dikkat edin. Ek olarak Does Save Game Exist düğümü eğer o SaveGame Slot varsa ona göre işlem yaptırdığını unutmayın.

DYyj8y.png
Çok teşekkür ederim

Affınıza sığınarak bir soru daha sormak istiyorum.Yaptığınız sistemde karakter tutoriali tamamladığı zaman Q tuşuna bastığında yine tutorial açılıyor.Bunu önlemek için do once ve boolean kullandım fakat başarısız oldum.Bunu önlemek için Do once notunu veya booleanı nereye koymalıyım?
Q tuşunun başına branch ve branch'in condition kısımına get IsCompleteTutorial ile kontrol edebilirsiniz. True ise boş bırakın yani tamamlanmış olacağından bir şey açılmasın. False ise tutorial açılsın şeklinde yapabilirsiniz.

Not: Do Once ve yarattığınız boolean SaveGame sınıfında tutulmuyorsa kapattığınız zaman yine işe yaramaz o yüzden bu yöntemi uygulayabilirsiniz.
Branchin true kısmını neden boş bırakdığımızı anlamadım? Biraz daha aydınlatır mısınız beni? 
QLpk8r.png
Tutorial bittiği zaman IsCompleteTutorial değişkeni true olacak yani tiklenmiş olacak. Branch ile kontrol ettiğimizde eğer True ise Q tuşuna bastığınızda boş olduğu için tutorial ekranı da veya işlemi de gelmeyecek.
Sayfalar: 1 2