Unreal Engine Türkiye | Topluluk

Orjinalini görmek için tıklayınız: Cinematic Yapımında Bazı Sıkıntılar
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
Merhabalar oyunumun başlangıcı için bir sinematik yapıyorum ama bazı sorularım olacak. Sinematikte karakter düz bir şekilde yürüyecek bunun için yürüme animasyonu ekledim ama karakter ilk saniyelerde normal yürürken sonradan çok hızlanmaya başlıyor. Sinematiğin süresini uzatarak sorunu gidermeye çalıştım ama beceremedim. Neyden kaynaklandığını bulamıyorum yardımcı olur musunuz?

2. Sorum: Oyunumun başlangıcında olacak sinematik bittikten sonra karakterin sinematikteki yerinde gözükmemesini istiyorum. Bunu yapmanın bir yolu var mı acaba? Sinematikte olacak karakter ana karakterimden farklı, oyunda sadece sinematik için kullanmak istiyorum.

[img]rM6CYJ.png[/img]
Karaktere hareket vermek için In place yürüme animasyonu kullanarak sequencer üzerinde karakterin hareket noktalarına transform atayarak yaparak sorunu giderirsin.
2. sorun; karaktere BP atayarak sequencer sonunda add event ile destroy actor dersen kaybolacaktır
(27-06-2020, Saat: 14:56)nonlinear Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Karaktere hareket vermek için In place yürüme animasyonu kullanarak sequencer üzerinde karakterin hareket noktalarına transform atayarak yaparak sorunu giderirsin.
2. sorun; karaktere BP atayarak sequencer sonunda add event ile destroy actor dersen kaybolacaktır

2. Soruya verdiğin cevabı denedim ama başaramadım fotoğraflarla göstere bilirmisin?




Ekran kartım patates oldu UE giremiyorum. Videonun 3:00 a bak orada gösteriyor event ekleme
(28-06-2020, Saat: 10:14)nonlinear Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]



Ekran kartım patates oldu UE giremiyorum. Videonun 3:00 a bak orada gösteriyor event ekleme

Event eklemeyi anladım ama karakterime tam olarak nasıl bi bp eklemem gerekiyor
(28-06-2020, Saat: 16:43)Takker Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]
(28-06-2020, Saat: 10:14)nonlinear Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]



Ekran kartım patates oldu UE giremiyorum. Videonun 3:00 a bak orada gösteriyor event ekleme

Event eklemeyi anladım ama karakterime tam olarak nasıl bi bp eklemem gerekiyor

Karakterini sadece model (skeletal/static mesh) olarak kullanman yerine karakterini bir Actor Blueprint haline getirmenden söz etmiş nonlinear anladığım kadarıyla. Karakterini bir actor yaptığında, ona cast edebilir, ve blueprint işlemlerini yerine getirebilirsin. Ya da, sadece sequence sırasında görünen mesh'i kaybetmek istiyorsan, 'track' menüsü altında visibility seçeneği aracılığıyla modelin görünürlüğünü keyleyerek işini çözebilirsin, bu kısa vadede işine yarar, ama uzun vadede problem çıkarabilir. Şu an çok müsait değilim ama ya bu akşam ya da yarın bir örnek yapıp buraya eklerim.
(28-06-2020, Saat: 16:50)umberforge Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]
(28-06-2020, Saat: 16:43)Takker Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Event eklemeyi anladım ama karakterime tam olarak nasıl bi bp eklemem gerekiyor

Karakterini sadece model (skeletal/static mesh) olarak kullanman yerine karakterini bir Actor Blueprint haline getirmenden söz etmiş nonlinear anladığım kadarıyla. Karakterini bir actor yaptığında, ona cast edebilir, ve blueprint işlemlerini yerine getirebilirsin. Ya da, sadece sequence sırasında görünen mesh'i kaybetmek istiyorsan, 'track' menüsü altında visibility seçeneği aracılığıyla modelin görünürlüğünü keyleyerek işini çözebilirsin, bu kısa vadede işine yarar, ama uzun vadede problem çıkarabilir. Şu an çok müsait değilim ama ya bu akşam ya da yarın bir örnek yapıp buraya eklerim.

Teşekkür ederim örneği yükledikten sonra daha iyi anlıyabilirim, şuanda çok fazla bilgim olmadığı için fotoğrafsız pek anlayamıyorum.
(28-06-2020, Saat: 17:27)Takker Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]
(28-06-2020, Saat: 16:50)umberforge Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Karakterini sadece model (skeletal/static mesh) olarak kullanman yerine karakterini bir Actor Blueprint haline getirmenden söz etmiş nonlinear anladığım kadarıyla. Karakterini bir actor yaptığında, ona cast edebilir, ve blueprint işlemlerini yerine getirebilirsin. Ya da, sadece sequence sırasında görünen mesh'i kaybetmek istiyorsan, 'track' menüsü altında visibility seçeneği aracılığıyla modelin görünürlüğünü keyleyerek işini çözebilirsin, bu kısa vadede işine yarar, ama uzun vadede problem çıkarabilir. Şu an çok müsait değilim ama ya bu akşam ya da yarın bir örnek yapıp buraya eklerim.

Teşekkür ederim örneği yükledikten sonra daha iyi anlıyabilirim, şuanda çok fazla bilgim olmadığı için fotoğrafsız pek anlayamıyorum.

aC9SHaE.jpg
(28-06-2020, Saat: 19:41)umberforge Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]
(28-06-2020, Saat: 17:27)Takker Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Teşekkür ederim örneği yükledikten sonra daha iyi anlıyabilirim, şuanda çok fazla bilgim olmadığı için fotoğrafsız pek anlayamıyorum.

aC9SHaE.jpg

Bu kadar uğraşıp, anlattığın için teşekkür ederim. Şuanda sorunum tamamen çözüldü.
(29-06-2020, Saat: 02:34)Takker Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]
(28-06-2020, Saat: 19:41)umberforge Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]aC9SHaE.jpg

Bu kadar uğraşıp, anlattığın için teşekkür ederim. Şuanda sorunum tamamen çözüldü.

Ne demek rica ederim, yine takıldığın bir yer olursa özel mesaj aracılığıyla da ulaşabilirsin, genelde akşamları müsait oluyorum gün içinde dönmesem bile akşam mutlaka cevap veririm.