Unreal Engine Türkiye | Topluluk

Orjinalini görmek için tıklayınız: Bilgi yarışması oyununda soru değiştirme sorunu
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
Merhabalar, bilgi yarışması oyunu yapmaktayız ve her soru için doğru cevap olacak. Fakat bu cevapları her soruya göre nasıl degistirecegimizi bulamadık. Örneğin Is True değişkeni var ve doğru cevaba tıklanınca true olur ve active question 1 artarak set active widget indexe veriliyor. 1. soruda Is True örneğin C butonuna basıldığında true olur diğerlerinde false. Ama 2. soruda da mesela B şıkkını yapmak istiyoruz. Teker teker active question bu ise B şıkkına basıldığında Is True değişkenini true yapmak hem zahmetlidir hem de performansı çok düşürür. Nasıl bu sorunun üstesinden gelebiliriz?
(23-07-2020, Saat: 08:02)Ekin_a Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Merhabalar, bilgi yarışması oyunu yapmaktayız ve her soru için doğru cevap olacak. Fakat bu cevapları her soruya göre nasıl degistirecegimizi bulamadık. Örneğin Is True değişkeni var ve doğru cevaba tıklanınca true olur ve active question 1 artarak set active widget indexe veriliyor. 1. soruda Is True örneğin C butonuna basıldığında true olur diğerlerinde false. Ama 2. soruda da mesela B şıkkını yapmak istiyoruz. Teker teker active question bu ise B şıkkına basıldığında Is True değişkenini true yapmak hem zahmetlidir hem de performansı çok düşürür. Nasıl bu sorunun üstesinden gelebiliriz?

4 yıl önce bu problemle bende karşı karşıyaydım Big GrinDD
Yaptığım soru oyunu

Sorularla alakalı bir proje yapmıştım daha önceden. Ben belli bir konuya ait soruları random sorduruyordum şimdi soruna gelelim Doğru cevabı şöyle yaptım: ilk olarak karakterimin içinde bir custom event yaptım her doğru yaptığımda o eventi teteiklemek için .Sorularımda doğru cevabı horizontal ve vertical kutuçuklarını kullanarak hizaladım ve doğru cevabı her seferinde o oluşturduğum eventi çağırarak yaptım horizontal ve vertical da benim çözünürlük ayarlanırken sorularımın ve cevaplarının aynı konumda kalmasını sağladı
Bu konuda id lerle çalışabilirsin mesela her sorun 4 seçenekli olacak sorular random çıkacak ve bir integer değişkeni tanımla a şıkkı diyelim 0 b 1 c 2 d ise 3 olsun sonra bunun cevabına random olarak bir değer alsin her soruda eğer tıkladığın butonun id si ile cevabın id si yani ikisininde rakamı birbirine eşit ise doğru şıkkı bulmuş olsun
Ben bilgi yarışması yaptığım zaman şöyle bir yol izlemiştim belki size de yardımcı olur. Bir string array oluşturmuştum. 0'a soruyu 1'e doğru cevabı 2'ye 3'e ve 4'e de diğer şıkları yazıyordum bunu sürekli yapıyordum. 4, 5, 6, 7 gibi her soruyu aynı array'e yazmıştım. Ardından random bir sonuç oluşturarak onu 5 ile çarptığımda gelen sonuç herhangi bir soruya denk geliyordu. Ardından 5le çarpıp bulduğum sonuca 1 ekliyordum. O A şıkkı yani doğru cevap oluyordu. Ardından 0 ila 3 arasında bir random sayı daha oluşturuyordum. Eğer sayı 0 ise Doğru cevabı A şıkkına yaz 1ise B şıkkına yaz vs vs. Diye ilerliyordum gayette güzel çalışmıştı. 

Umarım anlatabilmişimdir, biraz karışık gibi duruyor ancak takıldığınız yerler olursa yardımcı olmaya çalışırım. 
İyi forumlar dilerim.