Unreal Engine Türkiye | Topluluk

Orjinalini görmek için tıklayınız: Multiplayer Interaction
Şu anda (Arşiv) modunu görüntülemektesiniz. Orjinal Sürümü Görüntüle internal link
Arkadaşlar selamlar, multiplayer interaction sistemi geliştirmeye çalışıyorum fakat replicate etme konusunda sıkıntı çekiyorum.

Yaptığım sistem : 

https://hizliresim.com/gXONiX

Bu yaptığım sistemde SERVER sorunsuz bir şekilde silahla etkileşime geçiyor ve CLIENT, SERVERİN silahla etkileşime geçtiğini sorunsuz bir şekilde görüyor.Buraya kadar hiçbir sorun yok.

Sorun tam olarak şu :
Client üzerinden silahla etkileşime geçmeye çalışıyorum fakat client hiçbir şekilde silahla etkileşime geçmiyor.

Bunu nasıl çözebilirim? Fikirlerinize açığım, saygılarımla..
Bildiğim kadarıyla.. 
Sniperserver Eventini "Run on server" yap sonra eventin çıkışına "switch has authority" ekle. Client Eventinide Multicast yap.
Ben Replicate bu şekilde yapıyorum hiç bi sorun yaşamıyorm.

Edit: Değişkenler varsa onları Details'den Replicated yap
(14-09-2020, Saat: 19:20)kinglord34 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Arkadaşlar selamlar, multiplayer interaction sistemi geliştirmeye çalışıyorum fakat replicate etme konusunda sıkıntı çekiyorum.

Yaptığım sistem : 

https://hizliresim.com/gXONiX

Bu yaptığım sistemde SERVER sorunsuz bir şekilde silahla etkileşime geçiyor ve CLIENT, SERVERİN silahla etkileşime geçtiğini sorunsuz bir şekilde görüyor.Buraya kadar hiçbir sorun yok.

Sorun tam olarak şu :
Client üzerinden silahla etkileşime geçmeye çalışıyorum fakat client hiçbir şekilde silahla etkileşime geçmiyor.

Bunu nasıl çözebilirim? Fikirlerinize açığım, saygılarımla..

Bu yazıdığın kod tam olarak nerede çalışıyor. NetOwner ı olan bir Actor olması lazım. Eğer yoksa Server da SetOwner ile ona bir owner ataman gerekir. Bu kodun nerede olduğunu göremediğim için her hangi bir şey söyleyemiyorum şu an. Ama genel olarak bu işlemlerin yapılacağı yer PlayerController dır. Eğer o olmassa Pawn olabilir. Başka bir şeyin içindeysen belki bu problem olmuş olabilir. Aynı şeyi PlayerController a almayı deneyebilirsin.
(14-09-2020, Saat: 20:37)mrtcnaslnts Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Bildiğim kadarıyla.. 
Sniperserver Eventini "Run on server" yap sonra eventin çıkışına "switch has authority" ekle. Client Eventinide Multicast yap.
Ben Replicate bu şekilde yapıyorum hiç bi sorun yaşamıyorm.

Edit: Değişkenler varsa onları Details'den Replicated yap
Denedim işe yaramadı.
(14-09-2020, Saat: 21:21)erginegider Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]
(14-09-2020, Saat: 19:20)kinglord34 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Arkadaşlar selamlar, multiplayer interaction sistemi geliştirmeye çalışıyorum fakat replicate etme konusunda sıkıntı çekiyorum.

Yaptığım sistem : 

https://hizliresim.com/gXONiX

Bu yaptığım sistemde SERVER sorunsuz bir şekilde silahla etkileşime geçiyor ve CLIENT, SERVERİN silahla etkileşime geçtiğini sorunsuz bir şekilde görüyor.Buraya kadar hiçbir sorun yok.

Sorun tam olarak şu :
Client üzerinden silahla etkileşime geçmeye çalışıyorum fakat client hiçbir şekilde silahla etkileşime geçmiyor.

Bunu nasıl çözebilirim? Fikirlerinize açığım, saygılarımla..

Bu yazıdığın kod tam olarak nerede çalışıyor. NetOwner ı olan bir Actor olması lazım. Eğer yoksa Server da SetOwner ile ona bir owner ataman gerekir. Bu kodun nerede olduğunu göremediğim için her hangi bir şey söyleyemiyorum şu an. Ama genel olarak bu işlemlerin yapılacağı yer PlayerController dır. Eğer o olmassa Pawn olabilir. Başka bir şeyin içindeysen belki bu problem olmuş olabilir. Aynı şeyi PlayerController a almayı deneyebilirsin.

Sistemin tamamı bu şekilde hocam.Bir silah interaction sistemi yaptım fakat dediğim gibi replicate konusunda sıkıntılar çekiyorum

https://hizliresim.com/SQltwq
(15-09-2020, Saat: 00:38)kinglord34 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]
(14-09-2020, Saat: 20:37)mrtcnaslnts Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Bildiğim kadarıyla.. 
Sniperserver Eventini "Run on server" yap sonra eventin çıkışına "switch has authority" ekle. Client Eventinide Multicast yap.
Ben Replicate bu şekilde yapıyorum hiç bi sorun yaşamıyorm.

Edit: Değişkenler varsa onları Details'den Replicated yap
Denedim işe yaramadı.
(14-09-2020, Saat: 21:21)erginegider Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Bu yazıdığın kod tam olarak nerede çalışıyor. NetOwner ı olan bir Actor olması lazım. Eğer yoksa Server da SetOwner ile ona bir owner ataman gerekir. Bu kodun nerede olduğunu göremediğim için her hangi bir şey söyleyemiyorum şu an. Ama genel olarak bu işlemlerin yapılacağı yer PlayerController dır. Eğer o olmassa Pawn olabilir. Başka bir şeyin içindeysen belki bu problem olmuş olabilir. Aynı şeyi PlayerController a almayı deneyebilirsin.

Sistemin tamamı bu şekilde hocam.Bir silah interaction sistemi yaptım fakat dediğim gibi replicate konusunda sıkıntılar çekiyorum

https://hizliresim.com/SQltwq

   Sormak istediğim şey bu sistem neyin blueprinti. Üst teki tab kulakçıklarını göstermen gerekiyor. Yani şu an PlayerCharacter içinde miyiz. Pawn damıyız. Widget ta mıyız. Ya da senin yaratttığın yeni bir Actor demiyiz. Bütün graph çok önemli değil. Benim için burası neresi o önemli. Bunu açıklarsan ya da tam ekran görüntüsü gönderirsen daha anlaşılır olur. 
https://drive.google.com/file/d/1ArzOXIb...sp=sharing
 Mesela ben burda TriggerBox_Blueprint içerisindeyim. Üstteki kulakçıklardan anlayabiliyorum. Bunun gibi.
(15-09-2020, Saat: 01:30)erginegider Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]
(15-09-2020, Saat: 00:38)kinglord34 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Denedim işe yaramadı.

Sistemin tamamı bu şekilde hocam.Bir silah interaction sistemi yaptım fakat dediğim gibi replicate konusunda sıkıntılar çekiyorum

https://hizliresim.com/SQltwq

   Sormak istediğim şey bu sistem neyin blueprinti. Üst teki tab kulakçıklarını göstermen gerekiyor. Yani şu an PlayerCharacter içinde miyiz. Pawn damıyız. Widget ta mıyız. Ya da senin yaratttığın yeni bir Actor demiyiz. Bütün graph çok önemli değil. Benim için burası neresi o önemli. Bunu açıklarsan ya da tam ekran görüntüsü gönderirsen daha anlaşılır olur. 
https://drive.google.com/file/d/1ArzOXIb...sp=sharing
 Mesela ben burda TriggerBox_Blueprint içerisindeyim. Üstteki kulakçıklardan anlayabiliyorum. Bunun gibi.


Haklısınız, çok özür dilerim, Actor BP.
(15-09-2020, Saat: 02:38)kinglord34 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]
(15-09-2020, Saat: 01:30)erginegider Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]   Sormak istediğim şey bu sistem neyin blueprinti. Üst teki tab kulakçıklarını göstermen gerekiyor. Yani şu an PlayerCharacter içinde miyiz. Pawn damıyız. Widget ta mıyız. Ya da senin yaratttığın yeni bir Actor demiyiz. Bütün graph çok önemli değil. Benim için burası neresi o önemli. Bunu açıklarsan ya da tam ekran görüntüsü gönderirsen daha anlaşılır olur. 
https://drive.google.com/file/d/1ArzOXIb...sp=sharing
 Mesela ben burda TriggerBox_Blueprint içerisindeyim. Üstteki kulakçıklardan anlayabiliyorum. Bunun gibi.


Haklısınız, çok özür dilerim, Actor BP.

 Elindeki actorun  net owner i kim belli değil. O yüzden server rpc cĺient  tan server a gönderemiyor. Genellikle rpc ler player controller dan yada pawn dan çalıştırılirlar. Eğer böyle bir actor den çalışacaksa setowner  ile owner belirlenmelidir. Bu owner ya playercontroller olmalı yada onun da ownerına baktığımızda hiyerarşi de bir yerde zincir bir player controller a çıkmalı. O yüzden çoğu kişi pawn ve player controller haricinde rpc kullanmazlar genellikle. Ama ille ben böyle yapmam gerekiyor dersen o zaman setowner ile bir playercontroller a çıkman lazım. Senin durum bu gibi gözüküyor.
Merhabalar, https://www.youtube.com/watch?v=nc7F7IJLuik bu tutorialı izleyerek sorunlarımı hallettim.
(16-09-2020, Saat: 10:43)kinglord34 Adlı Kullanıcıdan Alıntı: [ -> ]Merhabalar, https://www.youtube.com/watch?v=nc7F7IJLuik bu tutorialı izleyerek sorunlarımı hallettim.

Güzel. Dikkat edersen tüm RPC leri character pawn da yaptığı için replicationda sorun çıkmıyor. Sonda sadece destroy actor yaparken pickupbp den yapiyor. Oda character izerinde bir değişken olarak tanımlı olduğu için sorun çıkmıyor. Aslında sende ilk başta doğru yapmıştın. Sadece doğru yerde olmadığından sorun çıkıyordu. Bu konuyu okuyan herkese faydalı olmasını dilerim.
Kolay gelsin