10 Eyl 2019
157
5
18
(48) Muğla
Arkadaşlar merhaba. Bu sorunu geçen gün yine sormuştum. bi arkadaş yardımcı oldu ama problem hala çözülmedi. denemediğim kombinasyon kalmadı neredeyse. kafayı yiyecem. Buraya elimdeki dataların bir videosunun bırakıyorum. bu sorun daha önce başından geçen arkadaş olduysa yardımcı olursa sevinirim. Paketleme yapmıyorum bu arada kendi telefonumu emulatör olarak kullanıyorum daha önceki sürümlerde onlarca kez aynı yöntemle yaptım sıkıntı olmadı.
 
Bu içeriği görmek için üçüncü parti çerezlerine izin vermeniz gerekli.
Daha fazla detay için çerezler sayfasını ziyaret edin.
 
İşte bu yüzden eski kafa programlama dillerinden nefret ediyorum. Ne C++ ne Java ikisi de çöp. Gördüğünüz gibi bir dosyayı bile yüklemekten acizler. Ekstra bin bir türlü şeyle uğraştırıyorlar. Halbuki tek tuşla hepsinin tak diye yüklenmesi gerekiyor. Bu gradle hatasıyla 6 ay uğraşıp çözdüm ama şuan hiçbir şey hatırlamıyorum 2018 2019 yılıydı sanırım.
Unityde hiç böyle paketleme sorunları yok heralde takır takır paketliyor her şeyi. Unreal bu konuda özzürlü gibi biraz. Sen IOS kısmını gör bir de IOS için paketleme yap o daha beter :D ben 6 ay da sertifika almaya çalıştım appleden.

Bu arada Environment Variable belirledin mi ?

https://confluence.atlassian.com/doc/setting-the-java_home-variable-in-windows-8895.html
 
Eyvallah hocam eşşekten düşen halimi anlar. Proje yapım aşamaları bu kadar yormuyor beni. Onu variable yapmadım akşam yapıp dönüş yapayım sana şu an iş yerindeyim.
 
Sorunu çözdüm daha doğrusu sorunu çözerken belirli yollar kullandım.  Öncelikle intermediate dosyasını sildim. Komple silin save dosyasını silmedim. Sonra Enviroment variable tanımlaması yaptım. JAVA_HOME yani. Google yazarsanız nasıl yapılacağı çıkar. Sonra SDK 31 ve 32 nin içindeki d8 dosyalarını dx e değiştirdim. Lib içindede var onları da değiştirin. Sonra tekrar paketleme ekranını açtım. Run gradle hatası geçti Manifest hatası başladı. Sonra Target Sdk yı 30 a düşürdüm sorunsuz paketleme yaptı. Ama telefonumu emülator olarak kullanıyordum telefonumda oyunu açamadım. Muhtemel olarak telefonum android 12 yani Sdk level 32 kullanıyor. Bu yüzden açmadı. Target SDK yı 30 a düşürmüştüm. Bu arada android studio 3.5.3 benim. Unreal sitesinden baktığımda Unreal 27 için Android stüdio 4.0 kullanılması gerekiyor diyo. Belki bütün bu hataların sebbi bu olabilir. Android Studio 4.0 ı kurulu olmadığı için daha önce yaşadığım sebebi olabilir.