leonscottkfm

Unreal MVP
31 May 2015
1,459
5
203
63
27
(34) İstanbul Avrupa
store.steampowered.com
Steam'de çokça popular olan bir tür. Yetişkin oyunları.
Ve hepsi de iyi derecede satıyor. Örneğin 1 ayınızı verip kesinlikle 30.000$ ve yukarısı kazanabiliyorsunuz. Hem yıllarınızı vermiyorsunuz hem de kazanacağınız %90 garanti. Oyununuz iyi ise bir publisher ile de anlaşabilirsiniz. Böylece kesin satın alınma garantisi. Yapmanız gereken tek şey biraz cezbedici farklı bir hikaye, hafif farklı bir oynanış. Genelde clicker tarzı. Farklı açılar. Güzel görseller. Bu kadar. Tonlarca kod yazmaya gerek yok çoğu şey Widget üzerinden yürüyor. Yani benim oyunuma bakın mesela yüz binlerce kod vardır. Hem online hem de optimizasyon gerektiren bir dünyası var hem de tonlarca sistem var. Kaç yıldır uğraşıyorum. Fakat ne kadar satar emin değilim. Belki de yıllarımı boşa harcadım bilmiyorum. En azından çok şey öğrendim.

Fakat para yapabilmek lazım yoksa geride kalıyorsunuz ve asla ilerleyemiyorsunuz. Bu yüzden kesin kazanç sağlayan bir kategori seçmek istedim. Sıradaki oyunum +18 bir oyun olsun istiyorum. Zaten multiplayer oyun yapabilen birisi böyle bir oyunun içinden 1 ayda geçer. Hele ki 10 senelik tecrübesi var ise. Yapım kısmında bir sıkıntı yok fakat eksikler var. Bunlar üzerine sorularım olacak tabi bilenler var ise.

1-) Öncelikle Nude modeller nerden bulunur? Biliyoruz ki bunların hepsini kendileri modellemiyor. Ya AI Generated videolar (model yapabilir mi bilmiyorum) Ya da DAZ kullanıyorlar.
2-) Animasyonlar birer Sequence mi yoksa video mu ? Bazı oyunlarda kamera açısı değişebildiği için ben Sequence olduğuna inanıyorum. Fakat AI çok gelişti. Aynı pozisyonu 3 farklı yönden çektirebilirsiniz böylece 3 farklı video yüklersiniz ve geçiş yapılabilir.
3-) Fakat bazı şeyler interaktif olunca video olmadığını düşünmeye başladım. Yani videodan ziyade bir sequencer. Peki sequencer demek AI ile bir şeyler yapamazsın demek. Yani benim bildiğim AI bu iskelet ile bir animasyon oluşturamaz sanırsam. Geriye ne kaldı ? Animasyon bulmak. Bu animasyonları nereden buluyorlar. Ya da yapıyorlarsa böyle smooth bir şekilde nasıl oluşturuyorlar. Herkesin evinde Mocap olmadığını biliyoruz. Bunları çok kolay bir şekilde hallettiklerine eminim. Çünkü Steamde bu oyunlardan tonlarca var. Adam 1 yılda 6 tane çıkarmış mesela. Zor olsa 6 tane çıkaramaz ve hepsi de en aşağı 30 bin dolar satmazdı.
Mocap ile yapılmadığına eminim. Yapay zeka destekli kolaylık sağlayan bir yazılım olmalı. Çünkü göğüsler falan da gerçek zamanlı fiziksel hareket edebiliyor. Kıyafetler de öyle.

Bana bu soruların cevabı lazım sadece. Öncelikle modeller nasıl kolayca elde edilir. Çıplaklık içeren detaylı modeller. MetaHumana göğüs eklenir mi mesela ? Ya da DAZ karakterleri ile mi uğraşmak gerekir ?
Sonrasında da Animasyon problemi mevcut. Video ile animasyon üretilebilir mi mesela? Bende mocap cihazı yok. Fakat 2-3 adet Iphone sahibiyim.

• Haha
Tepkiler: mrtcnaslnts