Khubur

Bilinen üye
14 Eyl 2016
852
331
63
(35) İzmir
zeybek.games
Başlayın arkadaşlar, Google Gemini 3 pro şu anda İnsanlığın Son Testini %43.8 ile çözdü ve bir çok dil modeli de geliyor.

Yapay zekayı kullanın.
Yaratıcılığınızı kullanın.

Bir çok yere sorduk ama neden olduğunu anlayamadık. AI ile yapılan oyunların çöp diye nitelendirenler tamamen yanılıyorlar.

AI bir çok üretim sürecini hızlandıracak.

Tüm yoldaşlara sevgilerle.
-Ali Kubur

Karşıma AI ile oyun geliştirdik vs gibi videolar çıkıyor 3D alan oluşturulmuş karakter ilerletiliyor ya da araba gibi. GOW oyununun videosunu gördüm karakteri bildiğin ilerletiyorsun çok acayip aşağı yukarı 10 saniyelik çok başarılıydı.. AI ile muazzam Level design oluşturulabilir ve bunu kısa sürede yaptığınızı hayal edin. Geriye AI düşmanlar karakter ve kontrolleri kalıyor. Ama eğer herkes AI ile kolaylıkla oyun geliştirebilecekse piyasa saçma sapan oyun çöplüğüne dönecek. Bu işin sonu nereye gidecek çok merak ediyorum oyun geliştirme anlamında.

Karşıma AI ile oyun geliştirdik vs gibi videolar çıkıyor 3D alan oluşturulmuş karakter ilerletiliyor ya da araba gibi. GOW oyununun videosunu gördüm karakteri bildiğin ilerletiyorsun çok acayip aşağı yukarı 10 saniyelik çok başarılıydı.. AI ile muazzam Level design oluşturulabilir ve bunu kısa sürede yaptığınızı hayal edin. Geriye AI düşmanlar karakter ve kontrolleri kalıyor. Ama eğer herkes AI ile kolaylıkla oyun geliştirebilecekse piyasa saçma sapan oyun çöplüğüne dönecek. Bu işin sonu nereye gidecek çok merak ediyorum oyun geliştirme anlamında.
AI ile birlikte bir oyun yapabilirsin fakat komple AI ye oyun yaptırayım diyenler fazla abartıyor işi. Yapay zeka tek başına harika bir oyun üretemez. Fakat kendi fikirlerini yapay zeka ile birleştirirsen üretebilirsin. Benim görüşüm bu yöndedir.

AI ile birlikte bir oyun yapabilirsin fakat komple AI ye oyun yaptırayım diyenler fazla abartıyor işi. Yapay zeka tek başına harika bir oyun üretemez. Fakat kendi fikirlerini yapay zeka ile birleştirirsen üretebilirsin. Benim görüşüm bu yöndedir.
Tabii ki su süreçte İnsan + AI üretimi kesinlikle gerekli ve önümüzdeki en az 1-2 yıl boyunca da geçerli olacağını tahmin ediyorum.

AI teorik olarak herhangi bir sıradan yazılımı %99.99 hatasız olarak yazabilir :)

Oyun motorlarını bile bir kaç tecrübeli mühendis ile yazabilir. Kanıtı?

1771249721171.png

Unity ya da unreal de Motorlarına AI entegrasyonu yapacaktır bence. Bir tuşa basmayla oyun geliştirmeye olanak sağlamazlar elbet ama Motor içerisinde belki Prompt ile Animasyon sequence oluşturma ya da alet edevat kılıç kalkan ev sokak modelleri ev eşyaları vb. oluşturma gibi özellikler getirebilir. Ve bu şahane olurdu

Bir tuşa basmayla oyun geliştirmeye olanak sağlamazlar.

Bu mumkun, onumuzdeki 2027-2028 arasinda gorebiliriz.

Bir cok kisi yapay zekayla neyin geldiginin farkinda degil, bir cok onemli paperin intorductionlarina baksaniz yeterli.

Son düzenleme: