Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Skyrim kadar bi açık dünya tasarlasam üstesinden gelebilir miyim optimizasyon anlamında sizce. çok uğraştırır mı yorar mı? Optimizasyon sorunları ile içinden çıkılmaz bi hal alır diye hiçç girmek istemiyorum
Skyrim kadar bi açık dünya tasarlasam üstesinden gelebilir miyim optimizasyon anlamında sizce. çok uğraştırır mı yorar mı? Optimizasyon sorunları ile içinden çıkılmaz bi hal alır diye hiçç girmek istemiyorum
Üstesinden gelemezsin. Ben kendi oyunumda hafiften dış dünya yaptım optimizasyonla çok uğraşmama rağmen düşüşler oldu. Streamingi güzel yaparsan ya da world partitionu yapılabilir. Çünkü her yer yüklenmeyecek fakat yüklenecek yer de birden laps diye gelmemeli bunu iyi ayarlamak lazım.
Fakat işin içinde sadece optimizasyon değil başka şeyler de var. Etkileşim kurmak NPC ler ve bu NPC lerin yol bulması falan zorlaşabiliyor. NavMesh sıkıntı çıkarıyor. Build süreleri uzuyor.
Boyut büyüyor Texture streaming sorunları çıkıyor. Örneğin sallanan ağaçlara çimenlere bir uzaklık vermelisin sadece o uzaklıktan sallanabileceği görülmeli. Belli uzaklıktaki objelerin gölgesi kapanacak ya da kısılacak. Light actorler de öyle olacak.
Scriptler falan da işin içine giriyor. 5 sene uğraşırsan bir şey çıkar ortaya. Fakat hedefin para kazanmaksa bu kumar oynamak olur. Çünkü bu tip oyunlarda üst düzey gerçekçilik bekleniyor artık. Öyle birkaç animasyon paketi alınıp yapılacak bir şey de değil. Sağdan soldan toplama eşyalar göze batabilir açık dünyada.