Encinci

Yeni üye
11 Nis 2022
3
0
0
(5) Amasya
Selam Arkadaslar 

Burada yeniyim arkadaslar, Unreal Engine konusunda bilgim maalesef cok zayif.

Gerceklestirmek istedigim bir Proje var, gercekten bu isten anlayan arkadaslar lazim. Yurtdisinda yasiyorum, yapilacak pilot proje ile burada büyük Yatirimcilara projeyi sunup yatirim alabilmek planim.

Projenin gerceklesmesi icin 3-4 büyük adim gerekli.

ilk atilmasi gereken adim su:

Matrix Demo oyununu bilirsiniz. Ayni sekilde örnek olarak kullanabilecegim bir ilcenin veya Sehrin bir kismini scanne yapip ( cok is oldugunun farkindayim, galiba bütün elementler tane tane yerlestirilmeli)  Unreal Engine eklenip game modus seklinde hareket edebilmeli first person. Cok gercekci olmasi icin sehrin veya beldenin birebir ayni olmasi gerekiyor binalar yollar dahil. Bu konuda tecrübesi olan ve yardimci olabilecek arkadaslar bana ulasirsa cok sevinirim. Emeginin hakki verileceginden süphesi olmasin basvuracak arkadaslarin.

Simdiden tesekkürler

Tane tane yerleştirilmesi çok uzun sürer buna hiç gerek yok. O ölçekte bir şehir Houdini programı yardımıyla procedural olarak üretildi. 

Bu videoda nasıl yapıldığı hakkında bilgi mevut.
Bu içeriği görmek için üçüncü parti çerezlerine izin vermeniz gerekli.
Daha fazla detay için çerezler sayfasını ziyaret edin.

Tabi bu tek yol değil. Kendiniz procedural şehir üreten bir sistem geliştirebilirsiniz. Bunun daha basit örnekleri unreal marketplace içinde bazı assetlerde mevcut fakat unreal engine 5 sürümünde şu an için en iyi yolu yukarıdaki örnek. Houdini yazılımı unreal ile anlaşmalı mı onu bilmiyorum. Eğer anlaşmalı değilse o yazılıma da ücret ödemeniz gerekiyor. 

Koca beldeyi de scan etmek de öyle basit bir iş değil tabi ki. Quixel ekibi scan konusunda iyi işler çıkartıyor. Onların izledikleri yolları araştırabilirsiniz. Hatta belki onlarda belirli bir ücret karşılığı oraları scan ediyor olabilirler. (Tamamen sallıyorum)

Onun dışında oyun dediğimiz zaman bu işler sadece ufak bir kısmını kapsıyor tüm işin. Oyunun gerçekçi olmasını istiyorsanız sadece mekanın gerçekçi olması yetmiyor. Karakterler ve mekaniklerde bunu desteklemeli. 

Oyunun aşırı detaylı sistemler, karmaşık hikaye örgüsü, seslendirme, gerçekçi sinematik sahneler içermediğini varsayarsak yine de en az 20-30 kişilik bir ekip kurulmalı. Ve tabi ki gerçekçi bir şehirde first person karakter yürütmek olarak kalırsa proje buna oyun diyemeyiz.

TornadoTT : Houdini evet ayrı bir lisans gerektiriyor. Houdini engine plugin ücretsiz ama tool ları yapabilmek için houdini satın almanız gerekiyor.

Böyle bir projeyi 15 20 kişilik profesyonel bir ekip olmadan başarabileceğini sanmıyorum.

Evet oyundan cok Simülasyon denebilir.

Houdini programı ile birebir istedigim sehiri üretmem daha mantikli diyorsunuz dogru anladiysam.

Acaba burada Quixel ekibinin cikardigi isleri yapabilecek ardaslar varmidir?

Bana ilk etapta kücük bir bölüm yeterli olacaktir. Devasa bir sehir ileriye dönük hedeflerimizden tabii ki, ama simdilik 200-300 m uzunlugunda bir carsi yeterli olacaktir ama birebir olmasi sarti ile.

Yardimlariniz ve fikirleriniz icin cok tesekkürler ediyorum

Houdini de bire bir olmaz. Ben daha önce OpenMaps api harita bilgisinden 3D binaları okuyup direk olarak Unreal içinde şehir kuran hatta yolları kavşakları yol kenarlarındaki ışıklara kaldırımlara kadar da yapan bir tool yapmıştım. Ama bu "bire bir" manasına gelmez. Binalar farklı olur yine. Bire bir diyorsan elle ya da scan ile yapmak zorundasınız. Scan ile yapmak ta o kadar hızlı değil bu arada. Bu da sizi bir önceki mesajıma götürür.

Siz kimseye herhangi bir şekilde ödeme yapmadan size kalkıpta koca bir şehri modellemek , scene etmek için uğraşmaz. Yurtdışında yaşıyorsun ama hala bazı şeyleri Türkolar gibi düşünüyorsun. Sadece bunu birinin yapması için en az 10 bin dolar vermen lazım var mı sende ? Ben emeğini karşılığını mutlaka veririm demekle olmuyor o işler. Bakkaldan ekmek almıyorsun ki koca şehri scene ettireceğim diyorsun bunun için ilk başta ödeme yapman gerekiyor. Arkadaşların dediği gibi bunu tek kişi yapamaz ekip gerekiyor ama senin vereceğin 3 5 kuruş için kimse bununla uğraşmaz.

Ben bedava yapilsin gibi bir öneride bulunmadim zaten. Dediginiz mebla Evet var. Yapabilecek arkadaslar varsa hakkini ödeyecegiz diyorsam ve ederi o ise ödeyecegim demektir.

Buraya yazmamin sebeplerinden biri o arkadaslari bulabilmek zaten gerekirse ekip kurabilmek bu is icin.