leonscottkfm

Unreal MVP
31 May 2015
1,521
5
215
63
28
(34) İstanbul Avrupa
store.steampowered.com
Merhaba arkadaşlar bir süredir oyun geliştiriyorum ve bu oyun multiplayer bir oyun. Bunu test edebilmek için de ikinci bir bilgsayara sahip değilim. Bu yüzden bu tür şeylerde bana yardımcı olan bir arkadaşım var fakat onunla da aramızda mesafe olduğundan dolayı projeyi sürekli olarak paketleyip Google Drive a upload etmek zorunda kalıyorum, o da indiriyor ve test ediyoruz.Boyu 2 GB kadar yükseldi upload hızım 700kb - 800kb bir süre sonra sıkıntı çıkarmaya başlayacak ve en ufak şeyi bile test ederken devamlı upload yapmak saat çalıyor. Bunun en basit yöntemi nedir ? Ya tabii ki de .exe yi compile edip derlemek gerekecek paketlemek gerekecek bu kaçınılmaz zaten. Ama bu dosyalar senkronize olsa o kendisi de paketleyebilir. Benim yaptığım her değişiklik ona etki etse mesela sadece değiştirilen dosyalar ona ulaşsa ve o da kendisi paketlese deneyebiliriz. Peki bunu nasıl yapacağız ?

Aklıma gelen tek şey projeyi komple ona da vermek ve buradan hangi BluePrintleri değiştirdiysem ona iletmek ve aynı anda paketleyeceğiz. Fakat bu version farkı oluşturur mu ? Steam bağlantı sorunu yaratır mı ? Bir bilgim yok bu konuda.

Source Control kullanarak çözebilirsin. Bunun için Git+LFS, Perforce, PlasticSCM (Emin kurs hazırlamış), Tortoise SCM vb. her hangi bir source control yazılımı kullanabilirsin. Bu sistemde günlük olarak sen ne yapıyorsan arkadaşın da günlük olarak güncellemeleri alacaktır. Sadece güncellemeler alınacağından çok hafif olacaktır. İkinizin versiyonunun aynı olduğundan da emin olmuş olursunuz.

Peki Source Control benim yaptığım her şeyi aynen alıyor diyelim iş paketlemeye gelecek sonrasında.Ben oyunu paketlesem o da kendinde paketlese sıkıntı çıkar mı ? Ya da paketlemeden standalone olarak açsa ben de öyle açsam sıkıntı çıkar mı bağlantıda ?
Teşekkürler.

hiçbir sıkıntı çıkmaz eğer yerel dosyaları birbirinize göndermeyecek şekilde ayarlarsanız.