Tam olarak hangi programda yazmaya çalışıyorsun. Visual Studio da mısın, Rider da mısın yoksa Unreal Engine içerisinden mi class oluşturmaya çalışıyorsun.
Merhaba, visual studioda c++ da class açamıyorum yine. sayfanın ekran görüntüsü görüntüsü ektedir. Teşekkürler..Visual Studio da açmaya çalışıyorum ama açamadım
tamam, çok teşekkür ederim.Ekli dosyayı görüntüle 312
Solution Explorer da Source Files a sağ tıklayıp Class Wizard ı ya da Add menüsünden Class ı seçmelisin. İkiside iş görür. Ayrıca kendin boş dosya açıp direk yazabilirsin de.
teşekkür ederimNew item menüsünden ekleyebilirsin.
merhaba,New item menüsünden ekleyebilirsin.
çok teşekkür ederim cevap için, cpp ve header dosya yeterince çalıştım önceden, dosyalar boş değilse de detaylarını yazmadım evet, yani büyük bir program ilk defa yazıyorum,ama c++ ya çalıştım,yani içeriğine çalıştım yeterince, okul yıllarında ise farklı dilde programlar yazdım, compile yapmam gerektiğini, öyle devam etmem gerektiğini biliyorum,ama aslında ben yukarıdaki çubukta compile bulamadım( var ama derle ve çalıştır, bildiğim formda değil, bu benim kafamı karıştırdı ) ekran görüntüsünde, çubukta olanı gönderdim, c++ çalışmaya başladığımda, basit programlar yazarken c++ ı farklı yerden indirmiştim, yani orada epey kolaydı, ama o programı bulamadım, visual studioda zorlanıyorm, teşekkürler..Main function tamamen boş. Ne gibi bir hata alıyorsun? En önemli şeyi söylememişsin. Eğer yeni başlıyorsan, bu kadar kod eklemeden önce ilk açılışta compile etmelisin. Sonra ara ara tekrar compile edip hangi aşamadan itibaren compile edememeye başladığını anlarsın. Sanırım CPP ve H dosyaları nedir konusunda kafan karışık. O konuyu öğrenmeye çalış.
Not: Visual Stuido yu kullanmayı bilmiyorsan ya da compile nedir bilmiyorsan google dan öğrenmen gerekiyor. Tavsiyem Visual Studio yu türkçe kullanmaman. Bütün terimleri kaçırırsın türkçe kullanırsan. Derle, çalıştır, hata ayıkla tabirleri kafanı karıştırır. (Yukarıda derle menüsü, hata ayıkla menüsü var mesela.)
çok teşekkürler, f5 aktif değil bende, çubukta da aktif değil, sanırım c++ tekrar yüklemem gerekebilecek,,Ekli dosyayı görüntüle 331
Aynı yeşil ikon toolbar da da var menü haricinde orayı da kullanabilirsin. Senin ekranında ismi "Hata ayıklama". Eğer bunlar yoksa VS yu yanlış kurmuşsun demektir bir şekilde. Tekrar kurmanı öneririm. Kurarken C++ bileşenlerini kurmaya dikkat etmeni öneririm. Baştan kurmadan önce de C++ ın yüklü olup olmadığını kontrol edebilirsin.Ekli dosyayı görüntüle 332Ekli dosyayı görüntüle 333
Unreal Engine Türkiye topluluğunun çalışmasını sağlamak için isteğe bağlı olarak çerezleri kullanmaktayız.