mrtcnaslnts

Aktif üye
8 Ara 2019
488
1
27
28
Ben bu fab üzerinden satılan varlıkların lisanslarından bişey anlamadım.. Birden fazla lisans bilgileri var. "UE Marketplace, standart, Creative Commons Attribution (CC BY 4.0)" vs gibi. Bütün ürünlerde Epic games lisansları geçerli değil mi yani? Bir de bu fab Epic Games e ait değil mi? Şu Fab konusunda A dan Z ye bi bilgilendirme lazım aslında bize.
Bir de UE bridge eklentisine girdiğimizde fab a yönşendiriyor varlıkları indirip projeye ekleyemiyoruz artık bu da çok canımı sıkan bi olay. Artık fab üzerinden ya marketplace eklenecek varlıklar ya da yine fab üzerinden indirip manuel bi şekilde projeye eklicez değl mi?

Fab, Unreal Engine dışında kullanılabilecek programların assetlerini de barındıracağı için artık lisanslar farklılık gösterecek malesef.
Megascans assetleri ile ilgili, şu anda Fab aracılığı ile tüm bedava megascans kütüphanesini sahiplenebiliyoruz. İndirmek için de izlenecek yol şu:
- Quixel profil sayfasına gidip indirmek istediğiniz asset'in sayfasını açın.
- Add to my Library butonuna tıklayın.
- Launcher'da kütüphanenizde "Fab Library" kısmına gelin ve "Refresh the Fab Items" butonuna tıkladıktan sonra eklediğiniz asset'in o kısımda görünür hale gelmesi lazım. Ardından Add to Project diyerek projeye ekleyin.

Fab'den ben de hiç memnun değilim malesef ama oturup izleyeceğiz artık. Umarım zamanla UE kullanıcıları için daha kolay kullanışlı bir hale gelir.

• Beğen
Tepkiler: mrtcnaslnts
Teşekkür ederim bilgilendirme için. Bu arada yıl sonuna kadar ücretsizmiş Quixel assetleri. Ben hepsini sahiplendim tek bir tuşla öyle bi kolaylık sağlamışlar. Var olan bütün assetlere sahibim şu an Quixeldeki.

Teşekkür ederim bilgilendirme için. Bu arada yıl sonuna kadar ücretsizmiş Quixel assetleri. Ben hepsini sahiplendim tek bir tuşla öyle bi kolaylık sağlamışlar. Var olan bütün assetlere sahibim şu an Quixeldeki.
Hocam buna bu kadar güvenmemenizi tavsiye ederim. Tek tuşla sahip olduğun şeyin dijital faturası var mı elinde. :) İşin espiri bir yana firma bu işten para kazanmak istiyorsa aldığınız assetleri motora getireceği güncellemeler ile etkisiz kılacağını düşünüyorum. Umarım düşündüğüm gibi olmaz. (Düşünsene bitmiş bir oyunun var bu assetler yüzünden oyunu paketleyemiyorsun saçma sapan paket hataları veriyor çözüm yok :) ) mesela yani... :) Çünkü bir asseti satın alın veya bedava olsun farketmez o asset aslında sizin olmuyor sadece kullanmak için lisans almış oluyorsunuz assetin sahibi olmuyorsunuz. Yanlış biliyorsam ilgili abiler düzeltme yapın lütfen

Son düzenleme:
Hocam buna bu kadar güvenmemenizi tavsiye ederim. Tek tuşla sahip olduğun şeyin dijital faturası var mı elinde. :) İşin espiri bir yana firma bu işten para kazanmak istiyorsa aldığınız assetleri motora getireceği güncellemeler ile etkisiz kılacağını düşünüyorum. Umarım düşündüğüm gibi olmaz. (Düşünsene bitmiş bir oyunun var bu assetler yüzünden oyunu paketleyemiyorsun saçma sapan paket hataları veriyor çözüm yok :) ) mesela yani... :)
Paketle yayınla para kazanacağını düşünüyorsan. Kazanınca da satın al assetleri.

Lisanssız asset varsa projende, fakat projenin tutacağını düşünüyorsan yayınla diyorum. Para kazanınca sonradan satın alırsın assetleri tek tek. Mesela 50 milyon lira kazandın diyelim. Projendeki assetlerin değeri 1 milyon lira. Hepsini tek tek alırsın. Borçlanmış gibi düşün.
ben onu demiyorum ki.. Fab muhabbetinden bahsediyorum şuan ücretsiz olan assetler ocakta ücretli olacak. Ondan bahsediyorum Eğer firma buna bir tedbir olarak motorda bir güncelleme yapıpta ücretsiz assetlerin kullanımı etkisizleştirebilir. İkimiz çok farklı şeylerden bahsediyoruz şuanda parayla kazanmayla ilgili bir durum değil bu

ben onu demiyorum ki.. Fab muhabbetinden bahsediyorum şuan ücretsiz olan assetler ocakta ücretli olacak. Ondan bahsediyorum Eğer firma buna bir tedbir olarak motorda bir güncelleme yapıpta ücretsiz assetlerin kullanımı etkisizleştirebilir. İkimiz çok farklı şeylerden bahsediyoruz şuanda parayla kazanmayla ilgili bir durum değil bu
Asset etkisizleştirme diye bir durum söz konusu değil. Bunun yapılması saçmalık olur. Böyle bir şeyin olması imkansız ve büyük ölçüde saçma. Eğer olsa bile entegre işlemi sadece oralardan gerçekleşmiyor. Contentin içerisine elinizle sürüklediğiniz dosya zaten çalışıyor ve oradaki entegrenin de mantığı bu. Ben yine elimle sürükler bırakırım içerisine yine çalıştırırım o dosyayı.

Quixel megascans ve epic marketplace de satılan assetlerde lisans sorunu olmaması gerekiyor çünkü eskide UE üzerinden geliştirilen oyunlarda kullanımına izin veriliyordu epic tarafında ama şu an FAB saçmalığı ile birlikte lisanslarda değişiklik olduysa bu çok can sıkıcı. Bazı assetlerde satın alım esnasında lisans kısmında kişisel ve profesyonel diye iki seçeneğe ayırmışlar fiyatlar ve izinler farklı. Hepsini incelemedim ama farklı farklı lisans bilgileri var assete göre. Hiç sevmedim bu FAB i Epic Marketplace de mutluyduk.

Ekli dosyalar

• ls.jpg
    ls.jpg
    53.3 KB · Görüntüleme: 6
Son düzenleme:
Quixel megascans ve epic marketplace de satılan assetlerde lisans sorunu olmaması gerekiyor çünkü eskide UE üzerinden geliştirilen oyunlarda kullanımına izin veriliyordu epic tarafında ama şu an FAB saçmalığı ile birlikte lisanslarda değişiklik olduysa bu çok can sıkıcı. Bazı assetlerde satın alım esnasında lisans kısmında kişisel ve profesyonel diye iki seçeneğe ayırmışlar fiyatlar ve izinler farklı. Hepsini incelemedim ama farklı farklı lisans bilgileri var assete göre. Hiç sevmedim bu FAB i Epic Marketplace de mutluyduk.
Benim lisans meselesinden anladığım kadarıyla eskiden bizde olanların profesyonel lisansına sahibiz. Bundan sonra asset almak istersek lisans seçenekleri getirilmiş.Ayrıca assetler para verenlerle aynı asset olduğu için kendi assetlerini bozmazlar. Düşünsene para verip aldığın süt ama başkası bedava almış diye içine su katmışlar. E sen para verdin suçun ne? Zaten sahip olduğumuz assetlerde hiç bir sorun yok yani rahat ol.

İyi de fotoğrafta iki lisansın fiyatı da aynı ? Ne alaka bu şimdi ? Lisansa göre fiyatın değişmesi gerekmiyor mu ? Ben bu öğeyi alacaksam her türlü yukarıdakini seçerdim.

Yine bedava içerik sunacağına eminim. Bu bir reklam politikası "B" ürününü satabilmek için "A" ürününü bedava sunup müşteriyi dükkana çekmek zorunda. Benim bu FAB muhabbetinden anladığım milyonluk şirketlerin bedava asset kullanmasını engellemek. Sen ben gibi milyonu olmayan fakirler yine bedava içerik kullanabilecez :)

Son düzenleme: