holist1c

Yeni üye
15 Tem 2015
3
0
0
(16) Bursa
Tasarım kısmında ışıklandırmada sıkıntı yok ama oynarken zemin gereksiz aydınlanıyor sebebi nedir ?
aDqGyO.png
[/url][/img]
Po3rpN.png
[/url][/img]

Jacky' Alıntı:
Oda içerisine box veya sphere reflection capture yerleştirdiniz mi? Ayrıca aynı sorun ışıkları build ettikten sonra da devam ediyor mu?

Build yapmak aklıma gelmemiş teşekkür ederim ayrıca bir sorum daha olucak, bende ücretsiz sürüm var ve bu sürümde -en azından bildiğim kadarıyla- fazla obje yok el feneri gibi, o yuzden bunları web sitelerinden temin ediyorum ama bunu yapıp launch edince hata veriyor. Acaba bunun bi çözümü var mı yada sorun cıkarmayacak modellere nerden ulasabilirim?

Edit: İndirdiğim modları Tf3dm sitesinden indirdim, Archive3d sitesinde ise dosyaların uzantıları uymuyordu yada en azından ben yapamadım.

Ücretsiz sürümden kastınız nedir anlayamadım. Epic Games ve diğer büyük oyun yapımcıları da dahil olmak üzere herkes aynı ücretsiz editörü kullanıyor. Motoru başlatmak için açtığınız Launcher içinde Epic Games tarafından verilmiş(ticari veya hobi amaçlı kullanıma serbest) tonlarca proje ve o projelerin içinde obje, material ve texture'lar bulunmakta, onları indirip kullanabilirsiniz. Bunlar dışında model isterseniz, ya kendiniz yapmak zorundasınız(Blender gibi bir modelleme programı kullanarak) veya internetten bulduğunuz modelleri yine bir modelleme programında açıp UE4'e uyumlu hale getirmeniz gerekiyor.

Jacky' Alıntı:
Ücretsiz sürümden kastınız nedir anlayamadım. Epic Games ve diğer büyük oyun yapımcıları da dahil olmak üzere herkes aynı ücretsiz editörü kullanıyor. Motoru başlatmak için açtığınız Launcher içinde Epic Games tarafından verilmiş(ticari veya hobi amaçlı kullanıma serbest) tonlarca proje ve o projelerin içinde obje, material ve texture'lar bulunmakta, onları indirip kullanabilirsiniz. Bunlar dışında model isterseniz, ya kendiniz yapmak zorundasınız(Blender gibi bir modelleme programı kullanarak) veya internetten bulduğunuz modelleri yine bir modelleme programında açıp UE4'e uyumlu hale getirmeniz gerekiyor.

Bende bağımsız yapımcılar vs. bu sürümü kullanıyor ve sınırlı sanıyordum ya. Tamamdır teşekkür ederim. :)

Aynı sorunu ben de yaşıyorum. Konuyu hortlatmış olacağım ama yeni konu açmak istemedim forum kirlenmesin diye. Tasarım kısmında loş olan ortam play dediğim zaman yavaş yavaş kendi kendisine aydınlanıyor. Bunun sebebi ne olabilir? Build lightning yapıyorum ışık olarak da point light kullanıyorum. Işığın etki alanını değiştiren parametrelerle oynadım ama sonuç değişmiyor.
Point light'ı kaldırdığımda da sorun devam ediyor.

slash' Alıntı:
Aynı sorunu ben de yaşıyorum. Konuyu hortlatmış olacağım ama yeni konu açmak istemedim forum kirlenmesin diye. Tasarım kısmında loş olan ortam play dediğim zaman yavaş yavaş kendi kendisine aydınlanıyor. Bunun sebebi ne olabilir? Build lightning yapıyorum ışık olarak da point light kullanıyorum. Işığın etki alanını değiştiren parametrelerle oynadım ama sonuç değişmiyor.
Auto Exposure ayarı yüzünden bunu yapıyor. 4.22'de değişmiş olabilir tam hatırlamıyorum ama Post Process ayarlarında Minimum ve Maximum exposure ayarlarını 1'e sabitleyiniz.

Phyrexian' Alıntı:
slash' Alıntı:
Auto Exposure ayarı yüzünden bunu yapıyor. 4.22'de değişmiş olabilir tam hatırlamıyorum ama Post Process ayarlarında Minimum ve Maximum exposure ayarlarını 1'e sabitleyiniz.

Çok teşekkür ederim, dediğinizi uyguladım sorun düzeldi :) Çok teşekkürler gerçekten.