Phyrexian

Admin
Yönetici
UETR
5 Şub 2015
786
193
43
Istanbul
www.unrealengineturkiye.com
Herkese iyi forumlar;
Derslerini istediğiniz konuları bu konu üstünden yazarak bize bildirebilirsiniz arkadaşlar. Sizin istekleriniz doğrultusunda dersleri yayınlayarak yardımcı olmayı isteriz.

İyi forumlar dilerim,
Kaan ÖZTÜZÜN

Kaan ÖZTÜZÜN' Alıntı:
Herkese iyi forumlar;
Derslerini istediğiniz konuları bu konu üstünden yazarak bize bildirebilirsiniz arkadaşlar. Sizin istekleriniz doğrultusunda dersleri yayınlayarak yardımcı olmayı isteriz.

İyi forumlar dilerim,
Kaan ÖZTÜZÜN

Sizden unreal engine 4' e nasıl model ve animasyon aktarıp.Karakterimize(FPS'de mesela)aktarmayı söyler misiniz ?

Bir de oyuna sizi takip eden ve öldürmeye çalışan bir karakter nasıl yaparız ? (Sanırım bu yapay zekaya giriyor)

Nevelo' Alıntı:
Sizden unreal engine 4' e nasıl model ve animasyon aktarıp.Karakterimize(FPS'de mesela)aktarmayı söyler misiniz ?

Bir de oyuna sizi takip eden ve öldürmeye çalışan bir karakter nasıl yaparız ? (Sanırım bu yapay zekaya giriyor)

3D Modelleme programı üstünden yapmış olduğunuz modeli .fbx veya .ase uzantılarla export(dışa aktarma) yaptıktan sonra, dosyayı Content Browser üstüne sürükleyerek objeyi import(içe aktarma) edebilirsiniz. Karakterler üstünde animasyon kullanımı için ve yapay zeka için ders çekebilirim.

Aynı zamanda, yapay zeka için Unreal Engine 4 üstünde yayınlanan demo mevcut. Bilgisayar başına geçtiğim an sizlere demonun adını verebilirim.

Nevelo' Alıntı:
Kaan ÖZTÜZÜN' Alıntı:
Herkese iyi forumlar;

İyi forumlar dilerim,
Kaan ÖZTÜZÜN

Samet Arslantas' Alıntı:
Kaan ÖZTÜZÜN' Alıntı:
"Crafting system"den kastınız nedir hocam tam olarak?

Sanırım Craft sisteminden kasıt, arkadaşın demek istediği şey survival oyunlarındaki gibi iki odun bi taşı birleştirip balta yapmak gibi birşey :)

Samet Arslantas'ın dediği doğru onu nasıl yapıyoruz

Nevelo' Alıntı:
Kaan ÖZTÜZÜN' Alıntı:
Herkese iyi forumlar;

İyi forumlar dilerim,
Kaan ÖZTÜZÜN

https://wiki.unrealengine.com/Create_An_AI_Bot_in_Blueprint - Bunu izleyerek birşeyler yapabilirsin. :)

Saygılarımla,
Türkay Özdemir

age of empires, stronghold gibi rts oyun nasıl yapılır? bunun hakkında türkçe bir ders varmı? yada siz Hazırlayabilir misiniz?

plotme77' Alıntı:
age of empires, stronghold gibi rts oyun nasıl yapılır? bunun hakkında türkçe bir ders varmı? yada siz Hazırlayabilir misiniz?
Merhaba plotme77,

Epic Games Launcher programından "Learn" sekmesi altında; Strategy Game Demosu mevcut. Onu indirdikten sonra biraz fikir sahibi olabilirsin; eğer bende boş vakit bulursam ve kendimi o konuda geliştirirsem, zevkle dersi çekeceğimden emin olabilirsin!

Kaan Hocam, sizi yeni kesfettim youtube uzerinden, dersleriniz cok iyi gercekten daha once unity 3d ile 2 yila yakin calistim. 3 adet google play ve app store da yayinlamis oyunlarim mevcut. Fakat 1 hafta kadar once unreal uzerine yogunlastim ve isin icine girdikce unity den cok daha saglam bir motor oldugunu gordum. Fakat script yazma olaylari daha farkli unreal da. Blueprint diye bir olay var ve matineler ile ortak calisiyor. Sizden ricam, bir objeye basinca bir animasyonun oynamasi hakkinda detayli bir ders hazirlarmisiniz. Daha detayli yazacak olursam. Bir kapi uzerine mouse sol tus ile tiklayinca kapi acilmasi, isik acma kapatma dugmesine basinca isigin acilip kapanmasi, ve bir lever a tiklayinca once leverin animasyonu oynayip daha sonra karsidaki carklarin donme animasyonunu oynatilmasi... Bu tarz ornekler ile blueprint ve matine sistemi uzerine yogunlasirsaniz cok sevinirim. Kolay gelsin, iyi calismalar

oneroncer' Alıntı:
Kaan Hocam, sizi yeni kesfettim youtube uzerinden, dersleriniz cok iyi gercekten daha once unity 3d ile 2 yila yakin calistim. 3 adet google play ve app store da yayinlamis oyunlarim mevcut. Fakat 1 hafta kadar once unreal uzerine yogunlastim ve isin icine girdikce unity den cok daha saglam bir motor oldugunu gordum. Fakat script yazma olaylari daha farkli unreal da. Blueprint diye bir olay var ve matineler ile ortak calisiyor. Sizden ricam, bir objeye basinca bir animasyonun oynamasi hakkinda detayli bir ders hazirlarmisiniz. Daha detayli yazacak olursam. Bir kapi uzerine mouse sol tus ile tiklayinca kapi acilmasi, isik acma kapatma dugmesine basinca isigin acilip kapanmasi,  ve bir lever a tiklayinca once leverin animasyonu oynayip daha sonra karsidaki carklarin donme animasyonunu oynatilmasi... Bu tarz ornekler ile blueprint ve matine sistemi uzerine yogunlasirsaniz cok sevinirim. Kolay gelsin, iyi calismalar

Merhabalar, güzel yorumunuz ve önerileriniz için teşekkür ederim. Evet, blueprint üstünde dediğiniz gibi çok büyük bir açık var kaynak olarak, sonuçta aynı bir programlama mantığı ile işliyor. Programın sizlere temel mantığı öğretilir; gerisi size kalmıştır. Diğer öneriler içerisinde de bu blueprint yoğunlukta. Kısa kısa videolar çekip Blueprint'e özel fonksiyonları tanıtacağım ^^ Dediğiniz örneklerle bunu gerçekleştirebilirim tabi..

Merhabalar ue4 için youtube kanalınızdan keşfedip buraya geldim. Türkçe kaynak internette olmadığı gibi paralı setlerde amatör bi seviyede anlatım içeriyor. Materyal konusu hakkında detaylı bi ders çok iyi olacaktır. Özellikle uvmap ile textureyi 3dsmax ve benzeri programlarda hazırlayıp alt kanal texturlerini realistik şekilde materyal oluşturma dersi hazırlamanız dileğiyle :angel: