mrtcnaslnts

Aktif üye
8 Ara 2019
488
1
27
28
Bir sorunum ve merak ettiğim 2 sorum var

1- Bir ses pakedi kullanyorum projemde ve bu ses paketini başka bir projeye ekliyim dedim ama kütüphaneye baktığımda orda göremedim. Epic den baktım bulunamadı diyor. Netten ismini yazıp aradığımda o şekilde mağaza sayfasını buldum ama orda satışta değil yazıyor. Muhtemelen birisi parayı basıp almış ve satıştan kaldırtmış. Ben bedava olduğunu ve aldığım hatırlıyorum. Satın aldığımız olmaz belki ama bedavadan aldığımız paketler eğer satıştan kalkarsa onu ticari olarak hiç bir şekilde kullanamaz mıyız? Bu bir ses paketi karakter ya da herhangi birşey olsa da satıştan kalktığında kullanım artık illegal mi olur birisi beni aydınlata bilir mi acaba?

2- Biz Epicte kullandığımız bütün paketleri Ticari kullanabiliyoruz değil mi. Peki paket sahipleri ya da epic bize demiyor mu kardeşim sen bu paktleri kullanmışsın ama parasını ödedin mi satın aldın mı göster bakalım diye?
3- Bir de dikkatimi çekti Epicde Warhammer oyununun karakterleri yapılmış satılıyor buna nasıl izin veriliyor? Bimeyen birisi projesinde kullansa davalık olmaz mı?

Özellikle 1 ve 2 yi merak ediyorum. Bilen birisi varsa bilgi verirse sevinirim.

1.sorunun cevabından emin değilim ama paket senin kütüphanende duruyorsa sıkıntı olmasa gerek.
2.olarak yine dediğim gibi bedava veya parayla alıp kütüphaneye attıysan istediğin gibi kullanabilirsin projenin içinde.
3.Epic market zaten çok sıkı kontrol ediyor yani hukuken sıkıntılı herhangi bir şeyi orda satman çok zor olur.

Açıkcası net bilgi lazım teşekkür ederim yinede.

2. sorumdaki olayı merak ediyorum mesela. Her önüne gelen oyun yapıyor ve bu oyunlarda kullanılan assetleri satın mı aldı yoksa illegal yolla mı kullandı epic yada oyunu yapanlar sormuyor mu? Açık konuşmak gerekirse asset fiyatları çok pahalı mesela 5 bin tllik asset var bunu ben birisinden aldım yani satın almadım. Oyun çıktıktan sonra bu asseti satın alcam. kütüphanemde olmayan assetleri satın alcam kısacası. Ama bu süreçte kontrol edilmiyor mu merak ediyorum.
(Bu arada bunu sormamdaki amaç kontrol edilmeyecekse almayacağım anlamına gelmiyor risk almamak hak yememk için hepsini satın alcam ama merak ettim gözden kaçan asset olursa skntı yaşamamak için ayrıca)

3. soru çokta ö.değil ama baktım satıştan kalmış assetler. Ama ilk başta onay sürecinden geçip mağazada var olması çok acayip

Kaçak asset olup olmadığını anlamak basit ama kim gelipte bu asseti satın aldın mı diyecek bilmiyorum veya neden sorarlar onu da bilmiyorum ama eğer kontrol etmek isterlerse;

Neredeyse her sitede satın alım sonrası bir satın alım kodu verirler UE marketplace de dahil çoğu asset sitesinde verilir bu kod.

Büyük ihtimalle sen belirtirsin şu şu sitelerden şu kodlu satın alım yaptım diye. Ardından ilgili store'dan verdiğiniz kod ile denetlerler gerçekten alınmış mı diye.

Sonucunda ne yapabilirler bilmiyorum ama gerçekten belalı birşey olacağı kesin

Projemde 20 tane asset paketi varsa 10unu satın almışımdır diğer 10u Epikte istek listesinde maddi şartlar el verince satın almak için bekletiyorum.
İşin en sıkıntılı kısmı ne biliyor musun?. Projede kullandığım ve satın almadığım o assetler ilerde mağazadan kalkarsa ne halt etcem.. O kadar uğraşıp projede kullandığım assetleri kaldırmam yada alternatiflerini bulup değiştirmem mümkün olur mu olmaz mı.. Olursa eziyete döecek bi ton uğraş. Olmaz da ne halt edecem bilmyorum. Ve epic ya da asset sahibi gel bakalım buraya sen bu asseti satın aldın mı vs derse otur ağla yani.