Ekin_a

Yeni üye
26 May 2020
19
2
0
Belirtilmemiş
Öncelikle günaydın, survival oyunu geliştirmekteyim ve oyunculara oyuna girdiklerinde ipuçları vermek istiyorum. Örneğin sol üstte kitap simgesi olsun ve oyuncu ona tıklayarak ipuçlarına bakabilsin. Bunu nasıl yapabilirim? Yardımcı olur musunuz?

ahtek07' Alıntı:
hocam örnek veriyorum mesela o kitaba bastığında 2 taş = 1 çakmak gibi bir şeyden  mi bahsediyorsunuz genelde survivor oyunlarında el kitabı gibi bişey olur ve eğer doğru anladıysam bunun herhangi bir kısa yolu yada metodu yok

Aslında ondan bahsetmiyorum. Yanı sol üstte bir kitap simgesi olsun ve oyuncu ona bastığında widget açılsın ve kategoriler şeklinde ipuçları yazsın. Örneğin hayatta kalma kategorisine gittiğinde yapraklar ile su toplayabilirsin gibi.

Ekin_a' Alıntı:
ahtek07' Alıntı:
hocam örnek veriyorum mesela o kitaba bastığında 2 taş = 1 çakmak gibi bir şeyden  mi bahsediyorsunuz genelde survivor oyunlarında el kitabı gibi bişey olur ve eğer doğru anladıysam bunun herhangi bir kısa yolu yada metodu yok

Aslında ondan bahsetmiyorum. Yanı sol üstte bir kitap simgesi olsun ve oyuncu ona bastığında widget açılsın ve kategoriler şeklinde ipuçları yazsın. Örneğin hayatta kalma kategorisine gittiğinde yapraklar ile su toplayabilirsin gibi.
kitap tarzı kategori kategori diyorsun sanırım hayatta kalma kategorisi işte su iç bir şey ye yapı kategorisi duvar vb eşya kategorisi kürek gibi

ahtek07' Alıntı:
Ekin_a' Alıntı:
kitap tarzı kategori kategori diyorsun sanırım hayatta kalma kategorisi işte su iç bir şey ye yapı kategorisi duvar vb eşya kategorisi kürek gibi
Aynen bunu nasıl yapacağım?

Sorduğun soruyu cevaplamak sayfalar sürer, ama temel mantık olarak şunu söyleyebilirim bulunduğun bölgeye göre ana widgeta bölgeden veya durumlardan artık aklında nasıl birşey varsa, referans alarak child widgetlar oluşturabilirsin. sallıyorum su olan bir bölgeye girdi, su içmesini söyleyeceksin, o bölgeye bir trigger atarsın adam kitaba tıklayınca su içmelisin şeklinde bir child widget oluşturur gibi gibi gibi, olay senin hayal gücüne kalmış. ama dediğim gibi sorduğun aslında kapsamlı bir soru buradan cevaplamak zor.

Ekin_a' Alıntı:
ahtek07' Alıntı:
basit bir şekilde kitap oluşturmak ise amacın Menü Videosu bunu izle ve orda widget değiştirmenin nasıl olduğunu incele basit şekilde bir kitap oluşturman için ana mantığı sana öğretecektir.

Tamam çok teşekkür ederim.

Bu içeriği görmek için üçüncü parti çerezlerine izin vermeniz gerekli.
Daha fazla detay için çerezler sayfasını ziyaret edin.