R3GN

Yeni üye
20 Şub 2024
1
0
0
KKTC
Merhaba, ben web geliştirme ile uğraşmaktayım.  Boş vakitlerimde kendi çapımda oyunlar yapmak ve deneyimlemek istiyorum. Tam olarak nereden başlamalıyım? Nereden detaylı öğrenebilirim. Udemy gibi platformlarda Türkçe kaynak sınırlı ve çok detaylı bir oyun yapımı eğitimleri mevcut değil. Bana bu konu hakkında yardım ederseni sevinirim, şimdiden teşekkürler...

Şahsen ben modelleme öğrenerek başlamıştım.Mesela bi araba modellemeyi öğrenip,sonra onu motora aktarıp kullanabilir yapıp,sonra harita tasarlamakla uğraşıp,binalar vs. modelleyip bi araba oyunu yapabilir çok şey de öğrenebilirsin.Benim tavsiyem öncelikle hedef olarak bir oyun düşünmek ve onu yapmak için sıra sıra ilerlemek olur.Ve yine bence udemy çok gereksiz.youtube'da her konu ile ilgili çok kaliteli tutorial mevcut.

Oyun yapmak istiyorsan öncelikle basit bir single player oyun ile başlamalısın. Aslında oyun bile olmamalı bir protatip olmalı.
Yapılacak ilk aşama bir programlama temelleri bilgisine sahip olunacak kaynak edinmektir. Visual Basic ile başlayabilirsin. Hem kolay dil hem de temel öğretir, algoritman gelişir.

Daha sonra bunları Unreal üzerinde denemelisin. Bu yüzden aklına basit bir oyun getir. Oyunu direkt yapmak yerine sistemlerine odaklan. Mesela Flickering Light.
Haritada bozuk bir ışık yapmak istiyorsun ve yanıp sönmesini istiyorsun diyelim. O ışığı kodla , properties kısmını karıştır ve öğren. Belli nodeleri öğren. Işığın üzerine gidilince sönsün istiyorsun diyelim yani lamba patlayacak. Sonra bunu yapmak için Overlap işlemlerini öğren.

Karakter bir enerji içtiğinde koşacak diyelim mesela, enerji içeceğini aldığında onu Destroy etmeyi ve karakterinin max speedini artırmayı öğren.

Bunlar birleşince zaten oyun olacak ileride.