Phyrexian

Admin
Yönetici
UETR
5 Şub 2015
791
196
43
Istanbul
www.unrealengineturkiye.com
Merhaba arkadaşlar.

Kırgın, üzgün ve hala kabullenememiş bir şekilde bunları yazmaktayım... Maalesef dostumuz @Ozzy (Ozan Öztürk)'ü 18 Temmuz 2025 tarihinde kaybettik.

Ozan, çok özeldi. Bu platform içerisinde veya dışarısında sayısız iyilik yaptı, karşılık beklemeden bir çok kişinin hayatına dokundu, yardımcı oldu. Sosyal hayatında da hep yardımsever, anlayışlı ve destekleyici birisiydi. Hiç bir zaman hayır dediğini görmedim. Her zaman "bir şekilde hallederiz, merak etme" mottosundaydı.

Kendi adıma, çok yakın bir dostumu ve kardeşimi kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyorum.

Ozan'ın paylaştığı bilgi ve gösterdiği iyilikler burada hep bizimle yaşayacak ve onun bıraktığı izler yıllar sonra bile başkalarına yardımcı olacak.

Hepimizin başı sağolsun.
Seni unutmayacağız Ozan.

Merhaba arkadaşlar.

Kırgın, üzgün ve hala kabullenememiş bir şekilde bunları yazmaktayım... Maalesef dostumuz @Ozzy (Ozan Öztürk)'ü 18 Temmuz 2025 tarihinde kaybettik.

Ozan, çok özeldi. Bu platform içerisinde veya dışarısında sayısız iyilik yaptı, karşılık beklemeden bir çok kişinin hayatına dokundu, yardımcı oldu. Sosyal hayatında da hep yardımsever, anlayışlı ve destekleyici birisiydi. Hiç bir zaman hayır dediğini görmedim. Her zaman "bir şekilde hallederiz, merak etme" mottosundaydı.

Kendi adıma, çok yakın bir dostumu ve kardeşimi kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyorum.

Ozan'ın paylaştığı bilgi ve gösterdiği iyilikler burada hep bizimle yaşayacak ve onun bıraktığı izler yıllar sonra bile başkalarına yardımcı olacak.

Hepimizin başı sağolsun.
Seni unutmayacağız Ozan.
Yakınlarımız hiç ölmeyecekmiş gibi düşünürüz. Yani onların öleceğini hiç düşünmek bile istemeyiz bu yüzden hep ölüm haberleri duyarız biraz üzülür geçeriz belki. Fakat gerçek anlamda o ölüm yakından birine vurduğunda kafaya dank ediyor. Birden yabancılayıp kabullenemiyoruz o ölümü. Adam yıllardır bu forumda önemli bir kişilikti. Yüz yüze tanımasam da herkese yardımcı olan birisiydi.
Hepimizin başı sağolsun kendisinin eserleri ve yaptıkları bu forumda devam edecektir unutulmayacaktır.

• Sad
Tepkiler: Phyrexian
Ah Ozan ah, ne diyeyim ben sana. Çok uzun uğraşlar verdik insanlara bir şey öğretebilmek adına!

Sayısız kişiler geldi ve geçti. Bu topluluğa katılan kişilerin bir çoğu da gençti veya liseye yeni başlamıştı. Hepsi bir şeyler öğrenmek istiyordu. Olabildiği kadar kaliteli bir topluluk sunmak adına elimizden gelen her şeyi yaptık. Bir çoğu İngilizce bilmiyordu ama biz yine de ücretsiz ve gönüllülük esasına dayalı Türk geliştiricilerin bir şeyler yapabilmesi için uğraştık. Önemli olan Türk topluluğunu ve oyun programcıların camiasını bir şekilde bilgi akışını sağlayarak yardım veya bilgi paylaşımını ön plana getirmekti. İnsanlara sayısız şekilde multiplayer konularında ücretsiz olarak gönüllülük yapıp yardımcı oldun. Bazen tartıştın ki yeni öğrenen birisinin tartışmak kadar doğal bir rekasiyonu yoktur.

Teker teker herkesle özel olarak ilgilendin. Hep kendin oldun. Bazıları bize "National Agenda" yapıyorsun dedi. Fakat binlerce Türk gencinin, belki doğudan belki de bizim batıdan hiçbir şekilde İngilizce bilmeden bir yerlerden yardım istemesi kadar veya bir geliştirici topluluğuna ait olması doğal bir şey yoktu bize onu diyen insanlar için.

Tekrardan ve dikkatle anlatıyoruz, ben olmasam da topluluğun diğer yoldaş üyeleri bilim ışığında harika oyunlar geliştirmeye devam edeceğiz. Öyle veya böyle arıtk Türk gençlerinin de oyun çıkarması için bütün kararlılıkla ücretsiz bir şekilde bilgi sağlamaya devam edeceğiz.

Belki bazı zamanlar yanlışlar yaptık ama yine de bu durumu büyük bir üzüntüyle şekilde karşıladım.

İçim bir o kadar buruk olsa da bir o kadar da Türk oyun geliştiricilerinin dünya standartlarında geliştirmesi için kararlı adımlar atması için bir zamanlar yönetici olduğum bu forumda diğer arkadaşlar ellerinden geleni yapıyor.

Senin bu topluluktaki diğer insanlara yardımcı olmak için verdiğin uğraşları asla ama asla unutmayacağız.

Sen hep bizim için bir Ozzy'sin ve her daim kalbimizdesin. Benim kalbim bir gün toprağa karışacaktır fakat doğa kendi döngüsünü devam ettirip, her bir fırtınalı yolculuktan sonra güneşli günler gelecektir.

Şunu unutmayalım ki, biz doğru veya yanlış yaptıysak bile Türk camiasının özgürlüğüne ait olmuş, Atatürk ilke ve inkilaplarına sıkı sıkıya bağlı bir geliştirici topluluğuyuz. Aramızda bazı sakallılar olsa da.

-Sevgilerle,
-Ali Kubur

• Sad
Tepkiler: Phyrexian