mrtcnaslnts

Aktif üye
8 Ara 2019
575
2
42
28
Projemizi VS üzerinden derlememiz şart mı? Paketlemelerde derlenmemesinden dolayı error vs verir mi ya da genel olarak projede sorun çıkar mı? Derlesek ne olur derlemesek ne olur. Derlemek icin C++ sınıfı oluşturmamız mı gerekiyor bilgi verir misiniz?

Paketleme yapmaya çalışırken Failed oldu ama hiçbir error yok görünürde.
Log bilgilerine göz attım 4-5 Satır yukarıda beyaz renkte, "(UATHelper: Packaging (Windows): Microsoft platform targets must be compiled with Visual Studio 2022 17.4 (MSVC 14.34.x) or later for the installed engine. Please update Visual Studio 2022 and ensure no configuration is forcing WindowsTargetRules.Compiler to VisualStudio2019. The current compiler version was detected as: 14.29.30154)" Yazıyor ama bu bi error değil. Acaba paketlemenin başarısız olma sebebi projenin VS 2022 ile paketlenmesi gerektiğinden mi?

Sadece BP projesi ise herşeyin otomatik olması lazım. Epic Launcher herşeyi kendisi otomatik kuruyor zaten. Sırf derlensin diye class eklemeye gerek yok. Ama marketplace ten indirdiğin bir şey ya da eklediğin bir şeylerde kod eklenmiş olabilir. Ya da projeyi yanlışlıka başka bir MSVC ile compile ettiysen sistemi bozmuş olabilirsin.

Compile = Projenin insan dilinden (C++) makine diline dönüştürülerek executable (EXE) haline getirilme işlemidir. Projeye her kod eklediğinde eklenen kodların compile edilmesi gerekir. BP lerde aslında sadece arka planda C++ kodlarıdır. Bu yüzden onlarında compile edilmesi gerekir.
Packaging = Compile + Cook + Platform setup işlemidir. Yani package yaptığında kendisi işlemlerin bir parçası olarak compile eder.
Senin durumunda tam olarak olay nedir bilemiyorum ama VS ve MSVC versiyonu önemlidir. Genellikle anlamsız hatalarla sonuçlanır ki muhtemelen senin karşılaştığın problem de bu. Önerilen version ne ise onu kullanmak lazım.
Sistem zaten uzay mekiği gibi karışık. Daha karmaşık hale getirmemek lazım diye düşünüyorum.
MSVC versionunu VS da Tools menüsünden Get Tools and Features oradanda individual components sekmesinden kontrol edebilirsin.Snag_3c689d6.png

Son düzenleme: