leonscottkfm

Unreal MVP
31 May 2015
1,223
109
63
26
(34) İstanbul Avrupa
store.steampowered.com
Bu sistem o kadar karışık ki zaten matematiğim kötüyken beynim yandı. Ya ekstra ekliyor ya negatife düşüyor ya başka bir olay oluyor.

İstediğim Sistem:

Oyunumda Pickuplar var

Bu pickup alındığında Clip dediğim değişkene 8 tane ekliyor.

Ve benim tabancamında en fazla 8 mermi alması gerekiyor.

Dolayısıyla Clip = 8 Tabancamın Mermisi = 0 ise Clip = 0 Tabanca Mermisi = 8 olmalı.

Fakat araya başka varyasyonlarda giriyor. Bu adam mermisi 3 iken dolum işlemi yapmak isteyebilir.

Dolayısıyla Clipin eksiye inmeden gereken miktarı alıp ana mermiye eklemesi ve kendinden çıkarması gerekiyor. Ve bunu yaparkende ana mermi 8 i geçmeyecek.

Clipte 8 mermi yok ise ana mermiyi doldurabildiği kadar doldurup kendini sıfırlaması gerekiyor.

Ayrıca ana mermi > clipten ve <8 ise yine aynı şekilde ne kadar varsa verip sıfırlanması gerekiyor.

Bu sistem en basit haliyle nasıl yapılabilir ?

Screenshot_2023-10-17_201323.png

Deniyorum bunu şimdi. Magazine Capacity 8 mi vermemiz gerekiyor değer olarak ? Yoksa Load Ammoyu mu 8 vereceğiz.
Bu sistemi denedim Capacityi 8 yaptım, şarjörü 16 iken dolduruyor fakat 8 iken doldurmuyor...

Bu içeriği görmek için üçüncü parti çerezlerine izin vermeniz gerekli.
Daha fazla detay için çerezler sayfasını ziyaret edin.

Screenshot_2023-10-18_180637.png

Şimdi senin kurduğun logic ile benimki match olmayabilir, ancak yakalaman gereken asıl mesele başta tamamen single player olarak herşeyin çalıştığına emin ol. burada sorun ammo to load gibi duruyor bu değerin şarjöre gittiğine emin ol reload yaparken, birkaç print string ile çözülecek gibi duruyor bence :)