swordar

Üye
20 Eyl 2021
33
1
8
(26) Eskişehir
Merhabalar unreal engine ile oyunumu yapmaktayım oyun ismim vb hepsi belli ancak son zamanlarda isim hakkı olayı ile ilgili bi kaç konu çıkıyor önüme . Öncelikle ben oyunumu steam de cıkarıcam steam sayfamı vb hepsini açtım çıkarıcağım oyun için isim hakkı almam gerekiyor mu bu konuyla ilgili bilgisi olan varsa yardımcı olursa çok sevinirim. Oyunu steam de çıkarıcağım için isim hakkı almam gerekiyorsa hangi ülkede almam gerekiyor vb yardım ederseniz sevinirim teşekkürler şimdiden.

Bunu ben de merak ediyorum sonuç olarak milyon tane oyun var oyuna bi isim ayarlayıp 3  5 gün sonra o isimde bi oyun olduğu sürprizi istemem açıkcası. Google de arama yaptım koycağım isimle hiçbir sonuç çıkmadı olur dedim yani ama işin hak kısmı önemli tabi.

Ben de pek bilmiyorum fakat sanırım marka patenti almanız gerekiyor olabilir. Webde detaylı bir araştırma yaptıktan sonra bir şey bulamazsanız bir patent firmasını bir arayın derim. Tabii şikayetvar vb platformlar üzerinden de bi kontrol edin dolandırıcılık arttı ne de olsa.

Bildiğim kadarıyla isim hakkı almak zorunlu değil ama bu ismin başka bir firma tarafından tescillenmiş olması sıkıntı yaratıyor.

Yani almadan da yayınlanabilir ama isim haklarını korumak isterseniz tescillendirmek mantıklı olabilir.

Bence büyük bir firma değilseniz veya büyük oyun geliştirmiyorsanız çok gerek yok gibi.

• Ne kadar doğrudur bilmiyorum ama Chat-GPT'de benzer bir cevap verdi