Cahit

Yeni üye
9 Haz 2024
20
0
1
Arabaların trafik tabelasına çarpınca trafik tabelasının kırılmasını istiyorum.Bunu nasıl yapabilirim

Arabaların trafik tabelasına çarpınca trafik tabelasının kırılmasını istiyorum.Bunu nasıl yapabilirim
Aklıma gelen birkaç yöntem mevcut.

Trafik tabelalarını Jointli şekilde yaparsın yada bir iskeleti olabilir. Kırılacağı zaman o jointi çıkarırsın. Breake yaparsın yani.
Ya da Chaos destruct kullanarak fiziksel şekilde belli bir yerden kırılmasını sağlarsın.
Ya da parçalarını modüler şekilde tasarlayıp blueprint içerisinde birleştirip gerekli parçaları fizik olarak simulate edersin.

Başka da bir şey gelmiyor aklıma düşününce. Ama başka yöntemler de vardır mutlaka.
Obje tek parça ise zaten direkt bütün olarak yerinden çıkmasını istiyorsan Simulate Physics kullanman en mantıklısı.

lamba ve tabelaları blueprint olarak oluştur ve fiziğini aç, start awake seçeneğini kapat, herhangi bir impulse a maruz kalınca fiziksel moda geçerler, awake events aktive et, bu event üzerinden lifespan ekle, atıyorum 5 saniye, obje impulse yedikten 5 saniye sonra destroy olur. ortamdaki objeler bazen fiziğin tekrar uykuya geçmesine engel olabilir ortalıkta fiziği açık bir sürü obje istemezsin.