enbiya

Yeni üye
9 Nis 2024
8
0
1
Unreal Engine de UI tasarladım ve giriş ekranına yerleştirdim. Third person haritasını açarken kendi hazırladığım UI tasarımı gözükmüyor.
Yardımcı olur musunuz?

Moderatör tarafında düzenlendi:
Merhabalar, konu içeriğini düzgün bir Türkçe kullanımına göre düzenledim ve konuyu uygun yere taşıdım. Lütfen konu açarken bunlara özen gösteriniz.

Sorunuza gelecek olursak; Widget'ı kullanarak bir arayüz tasarladınız ve bunu haritanızı açtıktan sonra ekrana mı vermek istiyorsunuz?

Eğer öyleyse bunun için en basitinden level blueprint kullanmanız gerekecektir.

Örneğin, harita açıldığı zaman widget'ı göstermek istiyorsanız Begin Play > Create Widget > Add to Viewport tarzında bir yaklaşım ile hızlıca çözebilirsiniz.

Eğer arayüz başka bir durumda ekrana gelsin istiyorsanız, Begin Play yerine istediğiniz event'ı bağlamanız gerekecektir - veya bu Widget'ı yaratmak için bir custom event oluşturup istediğiniz yerden çağırabilirsiniz. Game Instance, PlayerController, HUD Manager gibi sınıfları kullanabilirsiniz.

Böyle bi bağlaç oluşturdum ve start butonuna tıkladıgım zaman level ekranına geçiyor. Ben Cyberpunk kısmına tıkladığım zaman oyunun içine girmesi gerekiyor ama başlangıç kısmına tekrar geçiyor. Aşağı tarafta bulunan Desert leveline girmek istediğim zaman ise third person oyununu açıyo benim sorununum ise "cyberpunk" levelinin açılması.

1712696365298.png1712696384954.png 1712696299360.png

Moderatör tarafında düzenlendi:
Dosya isminden ziyade direkt referans vermeniz daha sağlıklı olacaktır Open Level by Object Reference ile. Dosya isminiz aynı olabilir fakat path doğru olmayabilir, bu yüzden referans vermeyi deneyebilirsiniz.

Bu sorun projeyi paketlediğinizde mi oluyor yoksa editör içerisinde de bu sorunu yaşıyor musunuz?

Lütfen Türkçe kullanımına özen gösteriniz. Virgül ve nokta kullanmamanız anlaşılmanızı zorlaştırıyor.

When my own project is open, it does not run my project, but it works when I run the projects below it.

Ekli dosyalar

• 1712699232093.png
    1712699232093.png
    48.1 KB · Görüntüleme: 3
Size loglarınızı nereden paylaşabileceğinizi söyledim.

Bknz:

Projeniz\Saved\Logs klasöründe son bulunan bir kaç logu paylaşın eğer çalışmaz ise.

Projenizin klasörü içerisinde Saved\Logs mevcut. Leveli açmayı deneyin ve sorun yaşadıktan sonra bu log dosyasını paylaşın ki, sorunun ne olduğu dosyalarda belirtilsin bizde buna göre bir çözüm önerelim.