eyd

Yeni üye
20 Ağu 2015
17
1
0
(34) İstanbul Avrupa
Merhaba arkadaşlar.Flexi kurmaya çalışırken problem yaşıyorum. zip dosyasını açıp, dökümantasyondaki yönergeleri takip ediyorum fakat visual studio compile edemiyor.Flex vb. konularla ilgili uğraşmış deneyimli bir arkadaş varsa nasıl kurduğunu anlatabilir mi? Visual studio 2015 var, bundan kaynaklı olabilir mi?.Bu arada aslında flex ayrı bir sürüm olarak geçiyor branchda fakat unreal sürümlerinde konu açma yetkim yok.

Github dökümantasyonu için : https://github.com/NvPhysX/UnrealEngine/tree/FleX

Getting up and running --> Windows altındaki yönergeleri aynı şekilde takip ediyorum.

eyd' Alıntı:
Merhaba arkadaşlar.Flexi kurmaya çalışırken problem yaşıyorum. zip dosyasını açıp, dökümantasyondaki yönergeleri takip ediyorum fakat visual studio compile edemiyor.Flex vb. konularla ilgili uğraşmış deneyimli bir arkadaş varsa nasıl kurduğunu anlatabilir mi? Visual studio 2015 var, bundan kaynaklı olabilir mi?.Bu arada aslında flex ayrı bir sürüm olarak geçiyor branchda fakat unreal sürümlerinde konu açma yetkim yok.

Github dökümantasyonu için : https://github.com/NvPhysX/UnrealEngine/tree/FleX

Getting up and running --> Windows altındaki yönergeleri aynı şekilde takip ediyorum.

Visual Studio 2015'in C++ paketlerinin hepsini kurduğuna emin misin? Hata ile ilgili daha fazla bilgi verirsen yardımcı olabiliriz belki.
Bu arada yanlış branch'i indirmiş olabilirsin. İndirmen gereken branch'in isminde UE4 sürümünün adı yazmalı. Sadece Flex yazanı indirdiysen oyun motoruna entehre etmez çünkü o her geliştiricinin kendi oyun motoruna entegre etmesi için yazılmış çekirdek döküman. Sen onu kendi oyun motorunda çalışması için kendi oyun motoruna göre C++ ile düzenlemelisin ki bu da üstün bir C++ bilgisi gerektirir. Senin yapabileceğin tek şey UE4 sürümünün adı yazan branch'i indirip kurman. Mesela VXGI_4.15 yazan branch varsa UE4.15'de çalışan VXGI tekniklerini indirmiş olursun. 
Son bir notum daha var. Nvidia Flex'i ben kullandım ve gerçekten sistem kaynaklarını tüketen bir FX olduğunu söyleyebilirim. Nvidia Gameworks içerisinde sana tavsiye edebileceğim Hairworks, Waveworks, VXGI, HBAO+, TXAA, Apex Cloth ve Apex Destruction'ı kullanmandır. Çünkü bu FX'ler oyunlar için optimize edilmiş ve sistem kaynaklarını sömürmeyen teknikler. Flameworks ve Flex gerçekten sistem kaynaklarını sömüren teknikler. Zaten Nvidia sponsorluğundaki oyunlara bakarsan TXAA, HFTS-VXGI, Waveworks ve Hairworks kullanıp geçiyorlar. Çünkü diğerleri gerçekten optimize etmesi zor teknikler. Flex ile ne yapmak istediğini söylersen sana güzel tavsiyeler verebileceğimi düşünüyorum.

furkanxdgs4' Alıntı:
Flex ile ne yapmak istediğini söylersen sana güzel tavsiyeler verebileceğimi düşünüyorum.

Hocam öncelikle gösterdiğin ilgi için teşekkür ederim.

furkanxdgs4' Alıntı:
Bu arada yanlış branch'i indirmiş olabilirsin. İndirmen gereken branch'in isminde UE4 sürümünün adı yazmalı. Sadece Flex yazanı indirdiysen oyun motoruna entehre etmez çünkü o her geliştiricinin kendi oyun motoruna entegre etmesi için yazılmış çekirdek döküman. Sen onu kendi oyun motorunda çalışması için kendi oyun motoruna göre C++ ile düzenlemelisin ki bu da üstün bir C++ bilgisi gerektirir. Senin yapabileceğin tek şey UE4 sürümünün adı yazan branch'i indirip kurman. Mesela VXGI_4.15 yazan branch varsa UE4.15'de çalışan VXGI tekniklerini indirmiş olursun.

Evet, haklısın çünkü ilk başta sadece flex yazan branchi denedim.Zaten içerisinde UE4Editor.exe yoktu, yine sonradan entegre etmeyi denedim ama olmadı.Daha sonra FleX-4.14.3 isimli branchi indirdim.Fakat yine ufak bir hatadan dolayı compile edemiyordum ve bütün dosyaları bu yüzden indirmemişti.Onuda ana dizin klasör adını kısaltarak çözdüm çünkü ilki çok uzundu.Uzunca bir süreden sonra hatasız kurmayı başardım.Böyle sorunla karşılaşan arkadaşlar içinde hata screenshootını koyuyorum.Bunu gördüğünüzde ana dizinin klasör adını kısaltın ve tekrar Setup.bat dosyasını çalıştırın ki kalan dosyaları da indirebilesiniz.

W0VMk2.png

furkanxdgs4' Alıntı:
Son bir notum daha var. Nvidia Flex'i ben kullandım ve gerçekten sistem kaynaklarını tüketen bir FX olduğunu söyleyebilirim. Nvidia Gameworks içerisinde sana tavsiye edebileceğim Hairworks, Waveworks, VXGI, HBAO+, TXAA, Apex Cloth ve Apex Destruction'ı kullanmandır. Çünkü bu FX'ler oyunlar için optimize edilmiş ve sistem kaynaklarını sömürmeyen teknikler. Flameworks ve Flex gerçekten sistem kaynaklarını sömüren teknikler. Zaten Nvidia sponsorluğundaki oyunlara bakarsan TXAA, HFTS-VXGI, Waveworks ve Hairworks kullanıp geçiyorlar. Çünkü diğerleri gerçekten optimize etmesi zor teknikler.

Flex ile ne yapmak istediğini söylersen sana güzel tavsiyeler verebileceğimi düşünüyorum.

Tavsiye içinde ayrıca teşekkür ederim.Oyun projelerimde dediğin şekilde kullanmayı düşünüyorum.Benim flex ile yapmak istediğim proje daha çok bilimsel animasyon veya çok süper bilgisayar gerektirmeyen küçük düzeyde kabaca manto hareketleri ve kıta üzerinde oluşturduğu etkiyi yansıtan ufak bir kesitini gerçeğe yakın simüle edilmesi.Bir çok hesaplama var ve bunların aktarımı basit düzeyde mümkün.Bu arada jeoloji mühendisliğinde eğitimime uzatmalı olarak devam ediyorum. : ) Aşırı derecede detaya girmeyi düşünmüyorum.Hani bir kab içerisine konulmuş nvidianın sıvı simülasyonları vardı.Ona benzer bir şekilde basit simülasyon yapmak istiyorum.Örnek videodaki gibi( daha çok 01:33 dekine benziyor. ) Zaten devamında yaptığım örnekleri ayrıntılı bir şekilde buradan aktarmayı düşünüyorum.Belki başka birinin de işine yarıyabilir.Ayrıca, konuyla ilgili değil ama sunucudan çektiğim veriyi unreale aktararak depremle ilgili bir uygulama yapmıştım.Hala üzerinde çalıştığım için paylaşmadım, bitirince en kısa sürede paylaşıma açacağım.Biraz geç döndüm, son bir uğraş daha vereyim ona göre alabileceğim hataları yazayım diye düşündüm.Bugün sabaha doğru bitti.

Şu anda fluid eklemeyi başaramadım.Bu konuda yardımcı olabilir misin?

[align=center]
Bu içeriği görmek için üçüncü parti çerezlerine izin vermeniz gerekli.
Daha fazla detay için çerezler sayfasını ziyaret edin.

Ben de aynı sorunu yaşamıştım ve aynı şekilde çözmüştüm.
Fluid konusunda ise ben zamanında kullandığımda fluid örneklerinin olduğu level'ı açtığımda sorunsuz bir şekilde çalışıyordu. İstersen level'ları bir kontrol et.