cikokarpov

Yeni üye
21 Tem 2025
8
0
1
Başlıktanda gördünüz gibi kapı açık olmasına rağmen geçemiyorum. İnternette ki bilgiler ile bulun Çarpışma ile ilgili olduğunu gördüm fakat yine de düzeltemedim. Lütfen yardım edin.

Ekran bu şekilde.

Ekli dosyalar

• Ekran görüntüsü 2025-07-22 140515.png
    Ekran görüntüsü 2025-07-22 140515.png
    960.8 KB · Görüntüleme: 4
Kapının collusionu böyle gözüküyor hangisini seçmeliyim?

Ekli dosyalar

• Ekran görüntüsü 2025-07-21 203111.png
    Ekran görüntüsü 2025-07-21 203111.png
    93.2 KB · Görüntüleme: 4
Sorunun kaynağını henüz tam olarak anlayamadım.
Eğer kapının collisionunda bir sorun yoksa; geliştirdiğiniz kapı açma/kapama sistemini, aşağıya bıraktığım görselle karşılaştırarak çözüm aramanızı öneririm. Eğer sorun hala devam ediyorsa, bu durumda kapının collisionu ile oyuncu collisionu çakışıyor demektir.

Ekli dosyalar

• sss.png
    sss.png
    86.5 KB · Görüntüleme: 3
  • ssss.png
    ssss.png
    29.6 KB · Görüntüleme: 3
ilk başta soldaki fotoğrafı denemiştim. O olmayınca bende başka bir kod kullandım. Ama kodların doğru olduğuna eminim. Sağdaki de doğru. Çakışmasını nasıl düzeltebiliriz?

Youtube üzerinde bu konu ile ilgili bir video bulamadım. Var ama kapı değil. Başka nesnelerle ilgili olduğu için olmuyor.

Kapının collusionu böyle gözüküyor hangisini seçmeliyim?
çarpışmayı kaldır diyip, sonra tekrar otomatik dış bükey çarpışmayı seç, Sol üstte göster sekmesinde collisionları göster yap yeşil çizgilerin kapı boşluğuna denk gelmediğine emin ol, Ayrıca burda önemli bir noktaya değineyim kapı ayrı, kapının çerçevesi ayrı olmalı, kapı çerçevesinin collisionunu kontrol et, hatayı yanlış yerde arıyor olabilirsin.