Leralonde

Yeni üye
16 Tem 2015
204
1
0
(61) Trabzon
Merhaba , kendim animasyon yaptim ve f tusuna atadim , f tusuna basip animasyonu oynattigimda diger animasyonlar(kosa ziplama) devre disi kaliyor

State Machine, AnimBP içinde durum(State) ve animasyon arası geçiş koşullarını ayarladığınız arayüzdür. AnimBP içinde bir state machine yaratmak için Anim Graph > Sağa tıkla > State Machine > Add New State machine. Ardından bu yarattığımız state machine içine girdiğimizde yine sağa tıklayarak istediğimiz durumları yaratabiliriz. Bu durumları birbirine bağlayarak da Transition rules denen animasyonlar arası geçiş kuralları belirlenir.:

Screenshot%202015-07-29%2002.44.41_zpsikgtrdo3.png

Görmüş olduğunuz Idle, Attacking, Jump ve Run node'ları State(Durum)'lerdir ve bunların içinde istenen animasyonların çalması söylenir.
Fare imlecini çift taraflı ok simgesinin üstünde gezdirdiğinizde geçiş kuralı için hazırladığınız düzeneğin daha anlaşılabilir bir açıklamasını görürsünüz. Geçiş kuralları ise şunun gibi hazırlanır:

Screenshot%202015-07-29%2002.46.27_zpsamuiqo6s.png

Burada kullanılan değişkenleri event graph içinde yaratıp aktör veya karakter BP'i içinden çağırırız.
Şimdilik bu kadar detaya girebiliyorum. Örnek görmek isterseniz ThirdPersonTemplate içindeki karakterin AnimBP'sine veya Mixamo Character Pack içindeki karakterlerin AnimBP'sine bakabilirsiniz.

Sorunu hala cozemedim f > play animasyon jumps start bile yapmsam jump animasyonunda da ayni donma oluyor.Ue nin tpc blueprint ine baktigimda space > start jump (fonksiyon) ve stop jumping (fonksiyon) seklinde yapmislar fakat fonksiyonlarin icerigine ulasamiyorum

jumpu başlatırken

o fonksyon şoyle çalışıyor (tahmin)

animasyon oynatılmaya başlanıyor (looplu bir şekilde)
karakterin fiziki konumuna ore yukarı doğru move işlemi yapılıyor.

stop jumda ise bir yere temas edince zımplamanın bitme animasyonu tek seferlik olarak oynatılıyor ve sonrasında tekrar ıdle ye eçiyor.

yazdıklarım alakasız olabilir ama animasyon konusunda bende sıkıntılıyım erçekten :(

Animasyonu yaptiktan sonra cagirma seklim yanlis galiba çünkü ayni sekilde jump animasyonunun cagirdigimda da diğer animasyonlar devre disi kaliyor

Bu içeriği görmek için üçüncü parti çerezlerine izin vermeniz gerekli.
Daha fazla detay için çerezler sayfasını ziyaret edin.

Bu içeriği görmek için üçüncü parti çerezlerine izin vermeniz gerekli.
Daha fazla detay için çerezler sayfasını ziyaret edin.

Ben ilkd resimdeki gibi cagiriyorum faka ue4 jumpi 2. resimdeki gibi cagriyor fakat ben jump start ve stop jumping fonksiyonlarina ulasamiyorum