Bu içeriği görmek için üçüncü parti çerezlerine izin vermeniz gerekli.
Daha fazla detay için çerezler sayfasını ziyaret edin.

Ve epic games launcher>learn sekmesinde su ile ilgili bir proje vardı,alıp istediğin şekilde kullanabilrsin.

Tanhu' Alıntı:
https://forums.unrealengine.com/sho...ty-Project-WIP-Weather-amp-Ocean-Water-Shader

Fiziği filan da var, yani gemiyi oraya koyduğunda dalgalara göre gemi de sarsılıyor. Gayet iyi ama son birkaç aydır yapımcıları tarafından güncelleme almadı.

Aslında yapımcıları düşünürsek de bi yandan haklılar. Ne kadar güzel bir sistem olsa da performans anlamında çok büyük bir kayıp var ve Visual Effect eklentileriyle (FX) daha gerçekçi ve daha az performans kaybı olan sistemler yapmak mümkün. Nvidia'nın Waveworks'ü veya Flex'i, SideFX'in Houdini Engine'ı gibi FX'lerle Just Cause 3 (Waveworks) veya Uncharted 4'deki (Houdini) gibi deniz ve su parçacıkları yapmak mümkün ve kolay. Bir level'ın belli bir bölümünü karayla doldurup kalan tüm kısımları denizle doldurunca karaya uzak kısımlara Ocean görünümü ve parçacıkları vererek gerçekçi bir görünüm elde etmek kolay. Karaya yakın kısımlardaki denizin ise parçacık sayısını düşürerek performans sorunu yaşamamak kolay.

Katılıyorum, kaldı ki bu paketin de baya bir bugu sorunu var. Ben birkaç gün önce kullanmayı bırakıp denizin yerine geçici bir kutu yerleştirdim. İşlerimi tamamladıktan sonra da bahsettiğin gibi kendim oluşturacağım deniz materyalini. Performans açısından ciddi fps düşüşü yaşatıyor, rahat kullanamıyorsun, başka bir dosyaya aktarmaya kalksan port ederken hata veriyor vb.

Tanhu' Alıntı:
Katılıyorum, kaldı ki bu paketin de baya bir bugu sorunu var. Ben birkaç gün önce kullanmayı bırakıp denizin yerine geçici bir kutu yerleştirdim. İşlerimi tamamladıktan sonra da bahsettiğin gibi kendim oluşturacağım deniz materyalini. Performans açısından ciddi fps düşüşü yaşatıyor, rahat kullanamıyorsun, başka bir dosyaya aktarmaya kalksan port ederken hata veriyor vb.

merhaba nasıl yapıyorsunuz deniz materyali

Tanhu' Alıntı:

Aslında Epic Games'in kendi assetlerini Spline'a uygun hale getirip, Draw ile başlayan bir node vardı onunla birlikte dalga efektleri vs oluşturulabilir (Bu node'un özelliği belli bir surface'e dokunulduğunda orada bir parçacık çıkarmasaydı galiba şuan tam hatırlayamıyorum). Kısacası, eğer oyunda denizler birer yan unsur olucaksa yani Rise of the Tomb Raider'daki gibi önemsiz denizler olucaksa Rise of the Tomb Raider'daki gibi gerçekçi duran ama fizik hesaplarıyla uğraşmayıp ekran kartını yormayacak bir su sistemi yapmak UE4'ün kendi içindeki tekniklerle mümkün zaten. Ancak GTA'daki gibi eğer sular oyunun oynanışındaki map unsurlarının başında geliyorsa kesinlikle bir FX'e başvurmak gerekir.
Not: Draw ile başlayan node'dan kastımı sonunda bulabildim. UE4.13 ile gelen Draw Render Target özelliği ile Fluid Surface'lerde "Draw Material to Render Target" node'u ile parçacıklar oluşturulabiliyor diye biliyorum ancak ilgilenmediğim için hiç detaylı bakmaya vaktim olmadı. Eğer araştırırsanız bir şeyler bulabilirsiniz diye düşünüyorum.