Erkan_E.

Yeni üye
24 May 2020
4
0
0
(34) İstanbul Avrupa
Merhabalar kısaca derdim başlıktaki gibi. Ben şu an yaz tatili olduğu için blueprint mevzusunu çözmek istiyorum. Bana sıfırdan temizce öğretebilecek bir kaynak lazım. Tercihim Türkçe. İngilizce kaynağın eğer altyazısı varsa da olabilir. Blueprint için ne kadar süre ayırmam gerekiyor. Temizinden 4 ayım var.

Erkan_E. forma hoş geldin İngilizcen varsa UE4 ün kendi sayfasındaki Online Learning den öğrene bilirsin ben biraz incelemiştim harika şeyler var ve işi en iyilerden öğrenirsin Türkçe öğrenmek için form sayfasının kendi kanalı var Unrel Akademi buda Türkçe ve bana kalırsa işini iyi yapıyor

Türkçe video çeken kanallar ( çoğu güncel )

Unrel Akademi ( Güncel )
Eğlence Ustası ( Güncel )
Bay yazılım ( Güncel )
Seçkin ( Güncel )
Unreal Engine Log ( Güncel )
UnrealCoder ( Güncel )
Ferdi Şen ( Güncel )
Tarık Can Sandal 
Umut Faruk Dilli

ahtek07' Alıntı:
Erkan_E. forma hoş geldin İngilizcen varsa UE4 ün kendi sayfasındaki Online Learning den öğrene bilirsin ben biraz incelemiştim harika şeyler var ve işi en iyilerden öğrenirsin Türkçe öğrenmek için form sayfasının kendi kanalı var Unrel Akademi buda Türkçe ve bana kalırsa işini iyi yapıyor

Unrel Akademi ( Güncel )
Bay yazılım ( Güncel )
Seçkin ( Güncel )
UnrealCoder ( Güncel )
Ferdi Şen ( Güncel )
Tarık Can Sandal 
Umut Faruk Dilli
Peki UE4'ün sayfasındaki dersleri hangi sırayla dinlemem gerekli.

En iyi öğrenme yöntemi;

En iyi öğrenme yöntemi hepsini birden öğrenmek değil. (Öğrenemezsiniz zaten) Aşama, aşama kendinize bi hedef koyarsınız.
Ne tarz proje geliştirmek istiyorsanız ve hangi aşamadaysanız o aşamaya göre dökümasyonları bulup defalarca yaparak mantığı anlayarak UE'de uygulamaktır. 
Misal atıyorum. Karakter spawn sistemi; Bunu networkde aratarak, gerekli bilgileri aldıktan sonra karakter spawn sistemin aynısını yaparak mantığı anlamaktır olay. 
İyi kötü projeyi bitirdiniz diyelim. Kendinizi gözden geçirmek için projenin aynısını yapmakta yatar öğrenmenin püf noktası.

zoraki' Alıntı:
En iyi öğrenme yöntemi;

En iyi öğrenme yöntemi hepsini birden öğrenmek değil. (Öğrenemezsiniz zaten) Aşama, aşama kendinize bi hedef koyarsınız.
Ne tarz proje geliştirmek istiyorsanız ve hangi aşamadaysanız o aşamaya göre dökümasyonları bulup defalarca yaparak mantığı anlayarak UE'de uygulamaktır. 
Misal atıyorum. Karakter spawn sistemi; Bunu networkde aratarak, gerekli bilgileri aldıktan sonra karakter spawn sistemin aynısını yaparak mantığı anlamaktır olay. 
İyi kötü projeyi bitirdiniz diyelim. Kendinizi gözden geçirmek için projenin aynısını yapmakta yatar öğrenmenin püf noktası.

E iyide motor hakkında bir şey bilmedikten sonra hangi bölümün ne işe yaradığını anlamadıktan sonra nasıl öğrenebilirim? Motoru tanıtan bir sıra olabilir bu eğitim setinde bu nedenle sordum.

Erkan_E.' Alıntı:
Merhabalar kısaca derdim başlıktaki gibi. Ben şu an yaz tatili olduğu için blueprint mevzusunu çözmek istiyorum. Bana sıfırdan temizce öğretebilecek bir kaynak lazım. Tercihim Türkçe. İngilizce kaynağın eğer altyazısı varsa da olabilir. Blueprint için ne kadar süre ayırmam gerekiyor. Temizinden 4 ayım var.

Selamlar. Arkadaşlar kaynak belirttiği için bende sadece gideceğin yolu kendimce sana söyleyeceğim. Ben unityde 4 sene uğraşmıştım ve unrealde standart kodlamaları toplamda 1 ayda öğrenmiştim. Şimdi öncelikle hedeften ziyade bir kere programı anlaman gerekiyor bundan kastım arayüz ve neyin ne işe yaradığıdır. çünkü unrealde üstüne düşecek bir çok şey var widgetler yapayzekalar animasyonlar ki bunları normal şirketlerde bile her birinin özel mesleği bile var. sen öncelikle arayüzü öğrenmelisin. daha sonra veriable kısmını yani buradaki : float, integer, boolean vs kavramlarını bilmen herşeyden çok daha önemli. çünkü kodlama bunlar olmadan yapılamaz basit bir örnek veriyorum boolean bir değişkendir aktif yada aktif değil anlamına gelir mesela sen bir kapı açacaksın bunun için boolean değişkenini tanımlarsın ve işte boolean aktifse kapı açılsın. bunu booleanla yaparsın mesela kapının açılmasınıda ya animasyon yada float değişkeniyle yaparsın aslında bizim gördüğümüz objelerin rotasyonları ve locasyonları yani konumlarıda bir floattır. yani kısacası ilk bölümde bu dediğim kavramları öğrenmen gerek bunları internetten videolara bakarak anlayabilirsin. daha sonra iskelet sistemini öğrenmen gerek çünkü oyuna bir karakter ekleyeceksin ve buda işin başında gelir buna retarget olarak araştırabilirsin. dah sonra bu karakterin animasyonlarını kontrol etmen gerekecek bunun içinde animasyon blueprinti öğrenmen gerekecek. bunarı biraz anladıktan sonra zaten gerisi hep mantığınla olacak iş çünkü kodlamanın sonu yoktur çok iyi mühendislerin bile bilmeyip internetten araştırarak yaptığı projeler vardır. tamamiyle ezberleyerek yapamazsın bununda altını çizmek isterim. ama kodlama felsfesi denen bir şey var ki bunuda bir şirkette çalışmadığın sürece bilmene gerek yok bir kapıyı açıyorsan bunu onlarca farklı şekilde yapabilirsin ama doğrusunu yaparsandaha sağlıklı olur ki kimse senden doğrusunu istemediği için sen sadece mantığınla yapacaksın. işin özü önce arayüz sonra float integer boolean gibi değişkenlerin kullanılmasını öğrenmen daha sonra iskelet sistemi daha sonra animasyonblueprinti. bunları birazcık kavradıktan sonra video izledikçe kavrayıp kendi başına bir şeyler yapmaya başlayacaksın. sonrası zaten araştırman ve kendini geliştirmene ve en önemlisi mantığına kalmış bir şey. Burada sadece izleyeceğin yolu göstermeye çalıştım

Erkan_E.' Alıntı:
ahtek07' Alıntı:

Unrel Akademi ( Güncel )
Bay yazılım ( Güncel )
Seçkin ( Güncel )
UnrealCoder ( Güncel )
Ferdi Şen ( Güncel )
Tarık Can Sandal 
Umut Faruk Dilli
Peki UE4'ün sayfasındaki dersleri hangi sırayla dinlemem gerekli.
En alttan en üste gidin first hour with unreal engineden başlayın yukarı doğru çıkın ine

Erkan_E.' Alıntı:
zoraki' Alıntı:
En iyi öğrenme yöntemi;

E iyide motor hakkında bir şey bilmedikten sonra hangi bölümün ne işe yaradığını anlamadıktan sonra nasıl öğrenebilirim? Motoru tanıtan bir sıra olabilir bu eğitim setinde bu nedenle sordum.

Adam doğru dedi sana . blueprinte gir boş zamanlarında sürekli kafana gelen şeyi yapmaya çalış. Işık yap mesela ne bilim fiziklerle oyna ışınlamayı dene ben hep drone yapmaya çalışırdım . Basit sistemler tasarlamaya çalış ışık yakmayı araştır öğreniceksin mesela.
Korku oyunu yap küçük bir proje her şeyi kullanmaya çalış onda basitten zora göre ..

leonscottkfm' Alıntı:
Erkan_E.' Alıntı:

Adam doğru dedi sana . blueprinte gir boş zamanlarında sürekli kafana gelen şeyi yapmaya çalış. Işık yap mesela ne bilim fiziklerle oyna ışınlamayı dene ben hep drone yapmaya çalışırdım . Basit sistemler tasarlamaya çalış ışık yakmayı araştır öğreniceksin mesela.
Korku oyunu yap küçük bir proje her şeyi kullanmaya çalış onda basitten zora göre ..
Hocam dashboardın kurslarında farklı konularda var ya hani hangi sırayla izlemem gerkiyor. İlk başta hangisi giriş dersi vs. veya kursları izleme sırası var mıdır diye sordum.