Alperen

Yeni üye
10 Ocak 2016
8
1
0
(55) Samsun
Arkadaşlar daha yeniyim ve Unreal Engine 4'ü denemek istiyorum...

Sistemim:
AMD Phenom II X2 550 Processor 3.1 Ghz
4 Gb DDR3 Ram
AMD Radeon HD 5450 1 Gb 128 bit

Ram yakın zamanda 8 olacak ama ekran kartı eski ve işlemci yeterli mi bilmiyorum.

Cevaplarsanız Sevinirim, Şimdiden Teşekkürler...

ClimbDown' Alıntı:
O ekran kartıyla birşey yapamazsın,

3 ayımı o ekran kartı ile boşa attım :dodgy:

Hmm, öncelikle geçmiş olsun :s  ve bilgi için teşekkürler... :rolleyes:
Ve ayrıca tavsiye edebileceğin işimi görebilecek ucuz bi ekran kartı var mı? :huh:

Alperen' Alıntı:
ClimbDown' Alıntı:
O ekran kartıyla birşey yapamazsın,

3 ayımı o ekran kartı ile boşa attım :dodgy:

Ve ayrıca tavsiye edebileceğin işimi görebilecek ucuz bi ekran kartı var mı? :huh:

İşlemcin hakkında birşey bilmiyorum,

Büyük ihtimal yeni ekran kartı alınca psu da yetmeyecektir.

2.el parçalar almanız gerekir düşük bütçe olacaksa :(

ClimbDown' Alıntı:
Alperen' Alıntı:

İşlemcin hakkında birşey bilmiyorum,

Büyük ihtimal yeni ekran kartı alınca psu da yetmeyecektir.

2.el parçalar almanız gerekir düşük bütçe olacaksa :(

Teşekkürler, Ben konuyu biraz daha araştırayım.

Hemen arkadaşın hevesini kırmasaydınız iyidi hocam. Bende 5600 var fakat yavaşta olsa az çok geliştiriler yapabiliyorum. Sabrım var diyorsan basitte olsa kendini geliştirmek adına basitce birşeyler yapabilirsiniz bence hocam. Kasma ve donmalar olacak ve normalden fazla sabır gerektirecek ama az çok bişeyler yapabilir en azından öğrenmeye başlayabilirsin bence diye düşünüyorum ben. Ayrıca optimizasyon ve kasma konusunda Unity bi tık daha iyi olabilir. Eğer kodlama yapabilirim diyorsan Unity ile basit mobil oyunlar yaparak kendini geliştirebilirsin hemde yavaştan kendini duyurmuş olursun. İleriki sürece hazırlık gibi düşünülebilir bu şekilde ^^
İyi Çalışmalar Dilerim.

RecLast' Alıntı:
Hemen arkadaşın hevesini kırmasaydınız iyidi hocam. Bende 5600 var fakat yavaşta olsa az çok geliştiriler yapabiliyorum. Sabrım var diyorsan basitte olsa kendini geliştirmek adına basitce birşeyler yapabilirsiniz bence hocam. Kasma ve donmalar olacak ve normalden fazla sabır gerektirecek ama az çok bişeyler yapabilir en azından öğrenmeye başlayabilirsin bence diye düşünüyorum ben. Ayrıca optimizasyon ve kasma konusunda Unity bi tık daha iyi olabilir. Eğer kodlama yapabilirim diyorsan Unity ile basit mobil oyunlar yaparak kendini geliştirebilirsin hemde yavaştan kendini duyurmuş olursun. İleriki sürece hazırlık gibi düşünülebilir bu şekilde ^^
İyi Çalışmalar Dilerim.

Öyle birşey yok hocam,

Zamanını boşa harcamasından iyidir.

1080p çözünürlükte en düşük ayarlarda 20 fps anca alacak,bp ekranı bile kasacak.

İnsanı motordan vs. soğutuyor o takılmalar.

İşte öyle yazmalısın ozaman direk olmaz denmemeli. Bunları yazıp gerisini kullanıcıya bırakmalıyız. Şahsen ben arada bakıp yapıyorum birşeyler kendimi geliştirmek adına. Arkadaşımızda öyle yapabilir. Tercih onun.

intel hd 4440 ile çatır çatır çalışıyor laptopta düşük ayarlarda, o ekran kartında da aynı şekilde çalışacağını düşünüyorum.

Yorumlarınız için hepinize teşekkür ederim...

Yeni ekran kartı almayı düşünüyorum ama internette en çok seçenek sunan tek türk sitesi sanırsam vatanbilgisayar.com .
Eğer tavsiye edebileceğiniz 500 TL civarlarında hakikaten iyi ekran kartı varsa söyleyebilir misiniz?
Ben birkaç seçenek arasında kaldım da...

Alperen' Alıntı:

Yeni ekran kartı almayı düşünüyorum ama internette en çok seçenek sunan tek türk sitesi sanırsam vatanbilgisayar.com .
Eğer tavsiye edebileceğiniz 500 TL civarlarında hakikaten iyi ekran kartı varsa söyleyebilir misiniz?

Ekran kartı almadan önce güç kaynağınızın yetip yetmediğine bakın.

Birde şöyle küçük bir bilgi vereyim,

Pentium e5700 ve r9 380 ile en yüksek grafik ayarlarında 80-90 fps alıyordum.

Yani editör ekranı (bp,material editör,build yapmak vs. hariç) işlemciye fazla yük bindirmiyor.

Ekranınız kaç piksel?

Alacağınız yeni ekran kartında sanal çözünürlük olacağı için(büyük ihtimal) çözünürlüğünüzü ekranınkinden yukarı çıkarabileceksiniz,

Çözünürlük arttıkça yük ekran kartına biner.

Bunu göz önünde bulundurarak karar verin.

Beyler Şu An Sistemim:

AMD Phenom II X4 955 Processor 3.20 İşlemci
4 Gb HyperX Fury DDR3 Ram
AMD Radeon HD 6790 1Gb 256 bit Ekran Kartı

Ekran kartı beleşe geldi onu değişebilirim, tavsiyeniz...

ClimbDown' Alıntı:
Alperen' Alıntı:

Ekran kartı almadan önce güç kaynağınızın yetip yetmediğine bakın.

Birde şöyle küçük bir bilgi vereyim,

Pentium e5700 ve r9 380 ile en yüksek grafik ayarlarında 80-90 fps alıyordum.

Yani editör ekranı (bp,material editör,build yapmak vs. hariç) işlemciye fazla yük bindirmiyor.

Ekranınız kaç piksel?

Alacağınız yeni ekran kartında sanal çözünürlük olacağı için(büyük ihtimal) çözünürlüğünüzü ekranınkinden yukarı çıkarabileceksiniz,

Çözünürlük arttıkça yük ekran kartına biner.

Bunu göz önünde bulundurarak karar verin.

Güç Kaynağının Gücünü hallettim, teşekkürler...