SezgiN

Yeni üye
25 Ocak 2016
12
-3
0
(58) Sivas
Herkese merhaba öncelikle ben oyunum için bir ana menü yapıyorum o ana menüde farklı yerler tasarladım ama atıyorum ayarlar butonuna basınca kameranın haritadaki diğer kameraya geçmesini istiyorum ama bunun için
aşağıdaki resimde işaretlediğimi ana menü widgetindeki butonun blueprintine ekleyemiyorum izin vermiyor eklememe acaba farklı bir yöntemle eklemenin bir yolu var mıdır ?
nr654M.png

Get All Widget node'u ile widgetı dizi olarak çağırıp get ile referans oluşturup daha sonra cast ederseniz widget içindeki tüm objelere değişkenlere erişme imkanınız olacaktır. Anlatabildim mi emin değilim :). Buttona tıklama olayına gelince de Event Dispatcher ile yapabilirsiniz. Eğer yapamazsanız daha detaylı anlatacağım

dumbbell' Alıntı:
Get All Widget node'u ile widgetı dizi olarak çağırıp get ile referans oluşturup daha sonra cast ederseniz widget içindeki tüm objelere değişkenlere erişme imkanınız olacaktır. Anlatabildim mi emin değilim :). Buttona tıklama olayına gelince de Event Dispatcher ile yapabilirsiniz. Eğer yapamazsanız daha detaylı anlatacağım

Biraz daha detaylı anlatırsan sevinirim :)

SezgiN' Alıntı:
dumbbell' Alıntı:

Biraz daha detaylı anlatırsan sevinirim :)

o7W45X.png

Doğru yol mu bilmiyorum fakat ben böyle erişiyorum diğer widget'a :)

dumbbell' Alıntı:
En sonda olanı örnek olsun diye işaretledim. Orada oluşturduğum değişkene erişip set edebildiğimi göstermek amaçlı sen butonlara erişebilirsin aynı şekilde.

7v3ZVW.png

Senide çok uğraştırdım kusura bakma ama kamera değişmiyor bu şekilde nasıl yapıcam ?
WY3R42.png