erginegider' Alıntı:
Bu senin amacınla ilgili. Eğer profesyonel firmalarda game programmer olarak çalışmak istiyorsan C++ bilmeden giremezsin. Eğer girebiliyorsan firma profesyonel değildir. Eğer 3 4 ten fazla programcı ile çalışmak istiyorsan yani oyunda yalnız değilsen yine C++ öğrenmen gerekir. Eğer proje kapsamı büyük olan bir oyun üzerinde çalışmak istiyorsan bu durumda da C++ öğrensen iyi olur. Son olarak programlama sistemlerini ve mantığını işlevsel olarak kavramak istiyorsan yine C++ öğrensen iyi olur. Bu durumların aksi durumlar söz konusu ise öncelikle Unity daha güzel bir çözüm olacaktır. Şunları iyi anlamak gerekir. Unreal yapısı itibari ile "Big Boy" dediğimiz büyük geliştiriciler için dizayn edilmiştir. BP bir programlama dili değildir. Bir görsel "scripting" aracıdır. BP level designer ve game designerların kodlamaya ihtiyaç duymadan basit şeyleri, ya da üst seviye dizayn seçeneklerini uygulamaları için yazılmışlardır. Çok gelişmiş olduğu için basit ve orta düzeyde durumu kurtarman da mümkündür. Ancak BP scripting i uzman seviyesinde öğrenirsen AAA kalitesinde olmayan oyunları geliştirebilirsin. Ancak yine programlama mantığı konusunda yetişmiş olmazsın. Bu arada Fortnite gibi oyunlar çok ağır şekilde C++ kullanırlar (tamamen GAS sisteminde yapılmış bir oyundur). Aslında C++ kullanılmayan AAA ya da AA bir oyun ben hiç duymadım. Yani sonuç ta bu konu senin hayattaki beklentin amaçların ile ilgili bir konu.
Asıl soruna gelecek olursak. Bir çok kişiye yıllardır mentörlük ve öğretmenlik yapmaya çalışmış biri olarak benim tavsiyelerim şöyle:
1. Eğer profesyonel olarak bu işi yapma niyetin yoksa hiç başlama.
2. Önce C den başla adım adım git. Asla direk C++ öğreneyim ya da Unreal ile beraber öğreneyim diye düşünme. Önce C sonra C++ öğren. En son Unreal ile C++ öğren. C yazmadan C++, C++ yazmadan Unreal C++ yazmaya çalışma
3. Tutorial veya derslerden önce mutlaka kitap al. 3 4 ten fazla kitap oku. Video ders vb şeyleri destekleyici unsur olarak kullan. Kitapta anlayamadığın şeyleri anlamak için. Asla sadece videolar ile gitme.
4. Kendi kendine projeler yap ufak ta olsa. Assetler hiç önemli değil ama tarzlar farklı farklı olsun. Neredeyse herşey BP de de yapılabildiğinden kendine kural koy. Sırf öğrenmek için bu C++ ta nasıl yapılır deyip C++ ta yazmaya çalış.
5. Ayırdığın vakte göre 1 ila 2 yıl bunu öğrenmek için vaktini planla
6. Eğer tüm bunları yaptıysan ve belli bir seviyeye geldiysen, daha fazla beklemeden bir şirkete gir. Şirkette öğrenme hızın kendi öğrenme hızının 3 4 katı olacaktır. Eğer yapabilirsen 2 ya da 3 firmaya gir. Eğer tek firmaya giriyorsan mutlaka kendi yan projen olsun. Asla tek bir projede çalışma.
7. Sürekli öğrenme döngüsüne girme (Buna tutorial döngüsü de diyorlar). Her şeyi bilemeyeceğinin farkında ol. Bazı insanlarda mükemmeliyetçilik var ve her şeyi öğrenmek zorunda olduklarını düşünüyorlar. Bu düşünceyi söküp atmak gerekir. Önemli olan "ihtiyacım olduğunda max 1 haftada öğrenirim" seviyesine gelmektir. Her şeyi biliyor olmak mümkün değildir.
Sağlıcakla kal
Gerçekten bu tavsiyelerin için çok teşekkür ediyorum. Zaten senin de dediğin gibi bu işte profosyonel olmak için bu dile başlayacağım.
Fakat izninle bir sorum olacak. C dilini öğrenmeme gerçekten gerek var mı? Çünkü üniversite, dersler, diğer projeler derken kısıtlı bir zaman dilimine sahibim. Ayrıca orta düzey c# bilgisine sahibim ve algoritmam da fena sayılmaz. Ama eğer diyorsan ki C++ öğrenmek istiyorsan kesinlikle C dilini öğrenmen gerekiyor; bu durumda benim üzerime düşen tek şey, ustanın vardır bir bildiği.
Ek olarak yanlış bilmiyorsam PUBG'nin ilk yayınlandığı sürüm tamamiyle blueprint üzerinden yapıldı fakat çok fazla performans sorunu olduğu için blueprint kodları c++'a çevirdiler diye biliyorum.