mrtcnaslnts

Aktif üye
8 Ara 2019
548
2
42
28
Diyelim ki oyun çıkmasına daha 1 sene var ve oyuncuların şimdiden oyunu test edebilmeleri geri bilirim yapabilmeleri ya da oyuna ne kadar ilgi olacak gözlemleyebilmek için önceden mağaza sayfasına bir demo indirme seçeneği eklesek sizce nasıl olur? Süresiz yani isteyen indirip deneyebilecek ve kaldırmayacağım onu. Oyun çıkana kadar hatta çıkmış olsa bile orda kalacak. Sizce yapmalı mıyız?

Ve SteamWorks den tam olarak nerden yükleyeceğiz demo dosyalarını. Rar mı yapcaz yoksa direkt ana dosyaları mı atcaz?

Son düzenleme:
2 parçalı cevap hayır yükleme, eğer oyunun çıkışına henüz çok uzun zaman var ise demoyu oynayıp beğenmiş oyuncular bile oyunu unutacaktır. Sana hiç bir faydası olmaz. Demo yayınlama zamanı genel olarak festivaller öncesidir ki festival sonrası en azından early access e hazır bir oyunun var ise.

Steam e ne yüklersen yükle steam SDK üzerinden yüklüyorsun. Steam documentation üzerinden detaylı tüm bilgileri alabilirsin.

• Beğen
Tepkiler: mrtcnaslnts
2 parçalı cevap hayır yükleme, eğer oyunun çıkışına henüz çok uzun zaman var ise demoyu oynayıp beğenmiş oyuncular bile oyunu unutacaktır. Sana hiç bir faydası olmaz. Demo yayınlama zamanı genel olarak festivaller öncesidir ki festival sonrası en azından early access e hazır bir oyunun var ise.

Steam e ne yüklersen yükle steam SDK üzerinden yüklüyorsun. Steam documentation üzerinden detaylı tüm bilgileri alabilirsin.
Şu da bi avantaj değil mi? Atıyorum mağaza sayfana günde 10 kişi giriyor diyelim bunlardan sadece 1 kişi isteğe ekler. Diğer 9 kişiden kararsız olanların, indirilebilir demoya bi şans verip deneyip oyunu beğenme ihtimalleri de var bence. Tabi 9 un tamamı değil belki 4 kişi çıkar içinde.
Oyunu beğenmezlerse zaten kayıp yok çünkü o 9 kişi zaten wishlist eklemeden çıkacaktı sayfadan. Diğer 1 wishlist ekleyen kişinin de oyunu beğenmeme ihtimali var elbet ama genel çerçeveye baktığımızda 9 kişi üzerinden izleyeceğimiz stratejinin tutma olasılığı değerli değil mi?

SDK olarak sağ tarafta bi indirillebilir link vardı ordan bi dosya indirdim ama o dosyanın nasıl nerde kullanılacağını bilmiyorum