https://store.steampowered.com/app/1347960/Enga_Extreme_Battle_Race/
EBR erken erişim avantajları ile yayına girmiştir.
Enga Games
EBR erken erişim avantajları ile yayına girmiştir.
Enga Games
enoes241' Alıntı:leonscottkfm' Alıntı:Sg ya full iç tasarım yapmışsın dış dünya yapmak iç dünya yapmaktan daha zor 1 tane dış dünya tasarımın yok. Almışsın objeleri yerleştirmişsin 10 yıldır tek öğrendiğin şey bu olmuş. Ben mesela her şeyi 6 senede öğrendim. efekt modelleme harita tasarımı + kodlama + websitesi + photoshop adamı ezmeye çalışmışsında dış mekan tasarımın yok 1 tane şehir var oda berbat. Kare duruyor. Cs 1.6 mapları gibi.
+ adam oyun yapıyor sen küçük bir interior yapıyorsunD
Amacım ezmek değil, Unreal konusunda hepinizden tecrübeli bi abiniz olarak yol göstermek o yüzden terbiyesizliğin luzumu yok ama kabahat sende değil adam yerine koyup cevap verdiğim için bende. Git evinin önüne yaşıtlarınla oyna hadi
nonlinear' Alıntı:Youtube sayfana baktım ve tek gördüğüm, mimari iç dizayn. ağzımdan aldın, bir inşaat mühendisi olarak 10-15 sene önce bile 100-150 verip bizim çantacı dediğimiz arkadaşlara yaptırırdık bu çalışmaları. baskıya verince senin 4k lardan bir farkı kalmıyor o yılların çalışmaları bile. yeni birşey yaptığını sanıyorsan büyük gaflet içindesin. ayrıca optimizasyon kelimesinin kelime anlamından da çok uzak olduğun aşikar. bu proje 6000 ve üstü işlemciler, 600 serisi ve üstü ekran kartlarında saatte 300 kilometre hızla giden araçların render layabileceği şekilde ayarlı. yaptığın o çalışmaları böyle bir oyun içinde kullanabileceğini sanıyorsan sana çok büyük başarılar dilerim. böbürlenmeye çalışmadan önce bilgi sahibi olman tavsiyemdir, gereksiz yorumların için ayrıca teşekkürler.
Böbürlenmeye çalışanın sen olduğu ortada. Onu bile doğru düzgün yapamıyorsun ki birde bana akıl vermeye kalkıyorsun. Hiçbişe bildiğin yok kraliyet ailesindenmiş gibi triplerin var. Optimizasyon nedir açıkla bakalım einstein ?
Bu yeni nesilde de buna ayar oluyorum hiçbişe bilmez karşıdakine laf sallar durur. Yap bakalım öyle bi iş ondan sonra konuş. O kullanamazsın dediğin ancak afişlerde gördüğün kalite 1050 ti üzerinde 70-90 fps alıyor son videoma girip bakabilirsin.
Sana tavsiyem iki boyutlu oyunlara yönel orda kimse kalite aramaz. hoş artık herkes oynanış derdinde çünkü kaliteyi aştık ama bu senin 20 yıl önceki grafiklerin tekrar insana grafik aratır o yüzden en iyisi sana 2 boyutlu oyun
enoes241' Alıntı:leonscottkfm' Alıntı:Sg ya full iç tasarım yapmışsın dış dünya yapmak iç dünya yapmaktan daha zor 1 tane dış dünya tasarımın yok. Almışsın objeleri yerleştirmişsin 10 yıldır tek öğrendiğin şey bu olmuş. Ben mesela her şeyi 6 senede öğrendim. efekt modelleme harita tasarımı + kodlama + websitesi + photoshop adamı ezmeye çalışmışsında dış mekan tasarımın yok 1 tane şehir var oda berbat. Kare duruyor. Cs 1.6 mapları gibi.
+ adam oyun yapıyor sen küçük bir interior yapıyorsunD
Amacım ezmek değil, Unreal konusunda hepinizden tecrübeli bi abiniz olarak yol göstermek o yüzden terbiyesizliğin luzumu yok ama kabahat sende değil adam yerine koyup cevap verdiğim için bende. Git evinin önüne yaşıtlarınla oyna hadi
nonlinear' Alıntı:Youtube sayfana baktım ve tek gördüğüm, mimari iç dizayn. ağzımdan aldın, bir inşaat mühendisi olarak 10-15 sene önce bile 100-150 verip bizim çantacı dediğimiz arkadaşlara yaptırırdık bu çalışmaları. baskıya verince senin 4k lardan bir farkı kalmıyor o yılların çalışmaları bile. yeni birşey yaptığını sanıyorsan büyük gaflet içindesin. ayrıca optimizasyon kelimesinin kelime anlamından da çok uzak olduğun aşikar. bu proje 6000 ve üstü işlemciler, 600 serisi ve üstü ekran kartlarında saatte 300 kilometre hızla giden araçların render layabileceği şekilde ayarlı. yaptığın o çalışmaları böyle bir oyun içinde kullanabileceğini sanıyorsan sana çok büyük başarılar dilerim. böbürlenmeye çalışmadan önce bilgi sahibi olman tavsiyemdir, gereksiz yorumların için ayrıca teşekkürler.
Böbürlenmeye çalışanın sen olduğu ortada. Onu bile doğru düzgün yapamıyorsun ki birde bana akıl vermeye kalkıyorsun. Hiçbişe bildiğin yok kraliyet ailesindenmiş gibi triplerin var. Optimizasyon nedir açıkla bakalım einstein ?
Bu yeni nesilde de buna ayar oluyorum hiçbişe bilmez karşıdakine laf sallar durur. Yap bakalım öyle bi iş ondan sonra konuş. O kullanamazsın dediğin ancak afişlerde gördüğün kalite 1050 ti üzerinde 70-90 fps alıyor son videoma girip bakabilirsin.
Sana tavsiyem iki boyutlu oyunlara yönel orda kimse kalite aramaz. hoş artık herkes oynanış derdinde çünkü kaliteyi aştık ama bu senin 20 yıl önceki grafiklerin tekrar insana grafik aratır o yüzden en iyisi sana 2 boyutlu oyun
leonscottkfm' Alıntı:enoes241' Alıntı:Amacım ezmek değil, Unreal konusunda hepinizden tecrübeli bi abiniz olarak yol göstermek o yüzden terbiyesizliğin luzumu yok ama kabahat sende değil adam yerine koyup cevap verdiğim için bende. Git evinin önüne yaşıtlarınla oyna hadi
Söylediğim şeyi bile anlamaya beynin yetmemiş.Küçük 2 3 interior yapıyorsun 10 yıldır da yaptığın bu demişim ve adamı ezmeye çalışıyorsun. Ben de kendimden örnek vererek konuştum 10 yıl çalışıyorsan bir şey öğrenmemişsin biz burada oyun yapıyoruz hertürlü programdan tek başımıza yararlanıyoruz birtek model kısmında sıkıntılarımız var sen onu da kendin yapmıyormuşsun anlattığına göre birilerine yaptırıyormuşsun hem 200 kişilik ekibe yaptır hemde ben yaptım diye övün yok öylebu adam tek başına her şeyiyle uğraşıyor siz 200 kişi interior tasarlıyorsunuz. Aç youtubeyi heryer home design ile kaynıyor. Asıl sen bir şey bilmiyorsun Sen o 8k modellerle oyun yaparsan objenin çok olduğu yerde cortlarsın istersen GTX Allah Tİ kullan öyle bir teknoloji yok şuan biryerlerden kısmak zorundasın.
"Var" kelimesini "War" diye yazan vizyonsuz bir adamsın benim gibi biriyle tartışmak senin harcın değil cahil biri olduğun işlerini başkasına yaptırdığın 10 yıl boyunca bomboş dolandığın ortada daha fazla cevap vermeye çalışıp rezil etme kendini biraz blueprinte falan göz atmaya bak ordan burdan yardım dileneceğine
MR Studio' Alıntı:enoes241' Alıntı:Amacım ezmek değil, Unreal konusunda hepinizden tecrübeli bi abiniz olarak yol göstermek o yüzden terbiyesizliğin luzumu yok ama kabahat sende değil adam yerine koyup cevap verdiğim için bende. Git evinin önüne yaşıtlarınla oyna hadi
Sen de bilirsin Oyun yapmak ekip işidir. Bu forumda çoğu şeyi herkes kendi başına yapmak zorunda kalıyor. Modelleme, Level design, kodlama, animasyon vs vs. Çnkü veya belki kimsenin Ekip kurcak şansı da bütçesi de yok. Bu yüzden herşey kusursuz çıkmayabiliyor. Herkes Tek bi alana odaklansa o zaman Daha iyi işler çıkarabilir. Herkes ister kusursuz bi çalışma ortaya koyabilmek Herkes Elinden gelenin en iyisini yapmak ister. Ama belki o an elinden gelen o'dur. Tecrübe bilgi birikimi yetenek zamanla kazanılır zamanla geliştirilir. Bana bir anda 10. basamağa çık diyemezsin çnkü önce alt basamakları tırmanmam gerekir. Benim Dikkatimi Çeken şey "YERLERDE" kelimesi oldu. Bazı eleştirel yaklaşımlar Heves ve şevk kırmaktan başka bi işe yaramaz diye düşünüyorm.
enoes241' Alıntı:leonscottkfm' Alıntı:Söylediğim şeyi bile anlamaya beynin yetmemiş.Küçük 2 3 interior yapıyorsun 10 yıldır da yaptığın bu demişim ve adamı ezmeye çalışıyorsun. Ben de kendimden örnek vererek konuştum 10 yıl çalışıyorsan bir şey öğrenmemişsin biz burada oyun yapıyoruz hertürlü programdan tek başımıza yararlanıyoruz birtek model kısmında sıkıntılarımız var sen onu da kendin yapmıyormuşsun anlattığına göre birilerine yaptırıyormuşsun hem 200 kişilik ekibe yaptır hemde ben yaptım diye övün yok öylebu adam tek başına her şeyiyle uğraşıyor siz 200 kişi interior tasarlıyorsunuz. Aç youtubeyi heryer home design ile kaynıyor. Asıl sen bir şey bilmiyorsun Sen o 8k modellerle oyun yaparsan objenin çok olduğu yerde cortlarsın istersen GTX Allah Tİ kullan öyle bir teknoloji yok şuan biryerlerden kısmak zorundasın.
"Var" kelimesini "War" diye yazan vizyonsuz bir adamsın benim gibi biriyle tartışmak senin harcın değil cahil biri olduğun işlerini başkasına yaptırdığın 10 yıl boyunca bomboş dolandığın ortada daha fazla cevap vermeye çalışıp rezil etme kendini biraz blueprinte falan göz atmaya bak ordan burdan yardım dileneceğine![]()
200 kişilik ekiple çalışan kim ? Kime neyi yaptırıyormuşum acaba ? Kendi kendine gelin güvey olup duruyorsun 2 yorumdur. Benim unrealda yaptığım grafikleri sen hayat boyu çalışsan göremezsin. Kimin beyninin neye yetmediği ortada son iki yorumunu okusalar daha 20 yaşına bile gelmemiş bi ergen olduğunu herkes anlar. O beğenmediğin adamın tasarımları uluslararası makalelerde kaleme alınıyor sen kimsin onla kendini bir tutuyorsun ? Daha çok fırın ekmek yemen lazım sen o ekmekleri yerken benim de aç durmam lazım ki bana yetişesin. Kabahat bende dediğim gibi senin gibi ayak takımıyla ne diye muhattap oluyorum ki ben hadi git evinin önünde yaşıtlarınla oyna.
MR Studio' Alıntı:Sen de bilirsin Oyun yapmak ekip işidir. Bu forumda çoğu şeyi herkes kendi başına yapmak zorunda kalıyor. Modelleme, Level design, kodlama, animasyon vs vs. Çnkü veya belki kimsenin Ekip kurcak şansı da bütçesi de yok. Bu yüzden herşey kusursuz çıkmayabiliyor. Herkes Tek bi alana odaklansa o zaman Daha iyi işler çıkarabilir. Herkes ister kusursuz bi çalışma ortaya koyabilmek Herkes Elinden gelenin en iyisini yapmak ister. Ama belki o an elinden gelen o'dur. Tecrübe bilgi birikimi yetenek zamanla kazanılır zamanla geliştirilir. Bana bir anda 10. basamağa çık diyemezsin çnkü önce alt basamakları tırmanmam gerekir. Benim Dikkatimi Çeken şey "YERLERDE" kelimesi oldu. Bazı eleştirel yaklaşımlar Heves ve şevk kırmaktan başka bi işe yaramaz diye düşünüyorm.
Hocam ben bilirim tabi ki ekip işidir hemde yanlış anlamayın bu forumda belki herkesten de iyi bilirim. Günümüzde artık belli bi kaliteye herkes ulaştığı için artık görsel kalitenin kimseyi cezbetmediğini de bilirim. Lakin buna rağmen standardın oldukça altı birkaç nesil öncesine 10 yıl belki 15 yıl öncesine ait görseller görünce işi yapan arkadaşı pohpohlamak yerine gerçekten bu sektörde önemli yere gelmiş bi abisi olarak yol göstermek eleştiride bulunmak istedim. Tek bir kelimeye takılmak doğru değil. Neticede söylediğim doğru ve abartısız. İnsanlar bizim ülkedeki gibi sürekli birbirini pohpohlamayı 3 günlük emeğin karşılığında kocaman saygı beklemeyi bırakmadığı müddetçe gerçekten emek verip bilgi edinip ortaya yaptım demek için değilde gerçekten düzgün işler yapıp koyarlarsa gelişim olur yoksa işte bu oyun gibi 15 sene öncesinde kalırız ilerleme diye bişe olmaz. Sonra da böyle körler sağırlar birbirini ağırlar. Ergen gençlerimiz saygı göstermesi gereken noktada bide üstüne çıkıp abuk haraket içeren konuşmalarla saygısızlıklarını bi kat daha artırırlar.
nonlinear' Alıntı:
mcYaralı' Alıntı:nonlinear' Alıntı:
Oyunun mantığı ve oynanışı güzel lakin eksik bulduğum bazı yanları var. (Tabi ki bunlar benim düşüncem yanlış birşey dediysem kusura bakmayın):
1- Araba seçim ekranındaki eksi tip daha doğrusu GTA San Andreas yazı tipini günümüz modern yazı tipi ile değiştirebilirsin. Modification bölümündeki yazı tipi güzeldi mesela.
2- Haritanın o dağlarını felan daha gerçekçi yapmak ve landscape auto material kullanmak senin için çok daha iyi olabilir. (Uğraşma diye dedim)
3- Yani genel olarak harita tasarımını daha gerçekçi yapmanı öneririm. O kadar emek vermişsin boşa gitmesini istemem. Steam çöplüğünde o küçük oyunlarla birlikte kaybolmasını hiç istemem.
4- Trailer'ı biraz daha farklı çekebilirsin. Yere boş yere sıkmak yerine bir kaç arkadaşınla veya bot ile yarış yaparken çekmen çok daha iyi olacağını düşünüyorum. Haritaları göstermek istiyorsan araba ile değil free modda çekmen daha iyi olur.
Bence en büyük eksik harita. Daha güzel olursa emin ol beğenilir diye düşünüyorum. Ve Reklam çok önemli. Daha dün Elraenn'in yayınını izlerken adam bıkmış artık ki Türk oyunlarına destek verelim diyordu. Twitch'de bağış ile oyununu tanıtabilirsin.
Bunlar benim düşüncemdi. Dikkate alırsın veya almazsın orası sana kalmış. Yanlış birşey dediysem kusura bakma.
Unreal Engine Türkiye topluluğunun çalışmasını sağlamak için isteğe bağlı olarak çerezleri kullanmaktayız.