Merhaba forumun değerli geliştiricileri 30.06.2026 tarihinde yaklaşık 3 yıldır tek başına geliştirdiğim oyunum Evil of Fate sonunda erken erişim olarak çıkışını yaptı. Çıkışın üzerinden tam 48 saat geçmiş bulunmakta.
Oyunum Resident Evil 4 stilinde fakat Devour temalı oyun tipiyle dört kişiye kadar coop veya single player olarak oynanabilen bir oyundur. Şimdilik tek bir haritası bulunmakta fakat bu harita size oldukça içerik sunmaktadır. Yaklaşık 1 saat oynama süresi bulunduruyor.

1. İçerisindeki çeşitli notları takip ederek hikayeyi anlıyor ve etrafı keşfediyorsunuz.
  2. Dört farklı loreye sahip karakterden birini seçiyorsunuz ve zorluk ayarlamalarını lobide yapabiliyorsunuz.
  3. Anlaşılır ve iyi bir tasarıma sahip UI bulundurmakta ve ekstra 2 mod daha oyuna ekleneceğini sinyalini vermektedir. Şimdilik tek mod olan Ritual Breake modunu oynuyorsunuz. Fakat gizemli bölgelerde yaratıkların olduğu yerlerde değerli antik eşyaları toplayıp kamyonetinize yükleyebileceğiniz ve o eşyaları satabileceğiniz replay valuesi yüksek bir oyun modu da bizleri karşılayacak. Ayrıca custom karakter ve karakter özelleştirme sistemi ile market ve profil özellikleri oyuna entegre edilecektir.
  4. Oyunun ilk levelinde 1 adet main boss olan Cadı yer almakta. Cadı sizi hızlıca kovalar, yüksek yerlerden eğilerek geçebilir ve yakalarsa ürkütücü şekilde korkutur ve yaralı duruma sokar.
  5. Yan boss olan Wendigo ise cadının koruyucusu bir kadındır. Geyik boynuzlu bir maske takmış elinde elektrikli testere ile köy merkezinde devriye gezmektedir. Bu tip yaratıkları UV light ile yavaşlatabilir ya da hasar verebilirsiniz. Fakat bazıları eliyle gözünü kapatıp hasarı soğurabilir ya da Wendigo testeresini yüzüne tutarak bundan bir süre kurtulabilir. Fakat arada hızlanarak size çeşitli saldırılar yapacaklardır. Yeteri kadar hasar verirseniz stun yerler.
  6. Basit zombie tipinde Rotterlar yer almaktadır. Burası Rotterwood kasabası çünkü. Cadının ve Rahibin ele geçirdiği ve tüm köylü halkını tam veya yarı zombieye dönüştürdüğü bir yer. Basit zombieler arada koşabilirler ve size fazla hasar veremezler. Kolayca öldürülebilir ya da headshot yerler. Bunlar için UV Light kullanmanız yeterlidir.
  7. Ahırdaki Doktor ise elinde kemik testeresi ile asla yavaşlamaz ve hızlıca üzerinize koşar. Öldürmesi diğer bosslara göre kolay olsa da sürekli kaçınmanız gerekebilir çifte saldırı yapabiliyor.
  8. Oyundaki amacınız genel olarak loot yapmak hikayeyi anlamak ve çevreyi temizleyip puzzleleri çözmek.
  9. Kilitli bir kasa sizi bekliyor etrafı araştırın ve kilidi çözün. İçerisinde köye giriş anahtarı bulunuyor ayrıca Tarot kartlarını toplamalısınız. Tüm tarot kartlarını toplarsanız şehir merkezinden ayin bölgesine giden büyük şifreli içerisinde gearlar bulunduran kart girişli kapıyı açabilirsiniz. Bu kapıyı açmak için çarkları ortaya getirmelisiniz fakat bir çarkın dönüşü diğerlerini etkiler. Bu tip bulmacalar eş zamanlı girebiliyorsunuz. Fakat önce tarotları toplamalısınız.
  10. Kapılar açıldıktan sonra bebekleri ahırdaki kutsal kanlı suya batırıp kutsamalısınız. Daha sonra açılan kapıdan yukarı surlara merdivenlerden çıkarak bebekleri ilgili alanlara yerleştirmelisiniz. Böylece cadıyı yok edebilirsiniz.
  11. Her bebek yerleştirildiğinde hava durumu ve koşullar zorlaşacaktır. Görsel olarak keyif alacaksınız. Bebekler yerleştirildiğinde oyunun zorluk durumuna göre zombie sayısı artacak ve dalgalar üzerinize gelecek. Ayrıca yeni ve farklı görünen Wendigonun kız kardeşi olan ikiz Wendigo ile karşılaşabilirsiniz.
  12. Eşya toplamanın bir sınırı vardır. 32 mermili şarjörden daha fazla taşıyamazsınız. 1 şarjörde 16 mermi bulunmakta. Aynı zamanda 2 şişe laudanum(sağlık iksiri şurup) bulundurabilirsiniz. İçerek sağlığınızı yenileyebilir veya yaralı durumdan kurtulabilirsiniz. Çünkü yaralı durumdayken bebek taşımak dışında pek bir şey yapamaz ve kan kaybederek ölürsünüz. Yaralı durumdayken size hiçbir düşman saldırmayacaktır.
  13. Oyun gelişmiş grafik ayarlarını size sunar ve optimizasyonu oldukça güçlüdür. AMD RX550 ekran kartı ile bile 60FPS civarında yüksek ayarda oynayabilirsiniz. İçerisinde FSR entegrelidir ve kalite modunda gayet iyi görüntü ve performans alabilirsiniz. Bu ayar otomatik olarak açık şeklide gelmektedir.
Yeni haritalar yakında gelecektir. Bu yeni haritalarda silah kullanımı olmayacak bunun yerine korkunun dozajı artacaktır. İnsana benzemeyen yaratıklar sizi kovalayacak panik yapacaksınız. Yeni haritamız bir kanalizasyonda geçecek. Karanlık dar interior alanlarda bulacaksınız kendinizi.
Bu oyun beni çok uğraştırdı fakat sağlam bir FrameWork inşa ettim. Altyapısı oldukça sağlam olan bu oyuna rahatlıkla istediğim kadar leveli 1 haftada ekleyebilirim. Bu oyun steamde bulunan diğer oyunları mixed şekilde içeren bir oyundur. Örneğin Devour ve Lethal Companyi aynı anda içerir. Çünkü iki modda bu oyunda mevcuttur ve oyunun alt yapısı buna uygundur.
Yakında bir profil sekmesi gelecek ve ilerlemeleriniz oradan görebileceksiniz.
Gelişmiş Server Filtering sistemi ile dile göre ülkenize göre sunucu filtreleyebilirsiniz. Herkese unique bir sunucu kodu verilir bu kodu paylaşırsanız insanlar sizi kolayca bulabilir. Veya sizin sunucu adınızı yazmaları yeterlidir. Ya da genel bir arama yapabilirler. İsterseniz sunucunuzu özel olarak açabilir sadece arkadaşlarınızı davet edebilirsiniz. İhtiyacınız olan her şey bu oyunda önceden düşünüldü. Aktif olarak oyunu kaç kişinin oynadığı bilgisini bile görebilirsiniz.

Şimdilik oyunumu satın alabilir veya istek listenize ekleyerek destek olabilirsiniz. Bana yardımcı olan tüm arkadaşlara teşekkürlerimi iletiyorum. İstatistikleri merak edenler için kısaca belirteyim.
Oyunun çıkışı üzerine daha 48 saat geçtiği için net bir bilgi elimde yok. Fakat Şöyle belirtmek gerekirse. Günlük 18-30 arası satış yakalayabiliyorum. Böylelikle günde 100-200 dolar gibi bir kazanca sahip olabiliyorum. Aylık 3.000 veya 6.000$ civarına tekabul ediyor. Fakat bu değerler değişebilir. Tamamen oyunun ve benim aksiyonuma bağlıdır.
Ortalama oynayış süresi ise 40-45 dakikayı bulan bir değere sahiptir. İadeler ise 13-15 şeklindedir. Çünkü bazıları 1 saat oynayıp iade edebiliyor. Şimdilik sadece Türkçe ve İngilizce dil içermektedir. Yeni diller eklenecektir. Bilgi almak isteyen veya yardımcı olmak isteyen olursa Discord kanalımı Youtube hesabımı bırakacağım. Ayrıca oyunun linkini de aşağıya bırakıyorum. Yorumlarınızı ve eleştirilerinizi bekliyorum. Oyunun bir de demosu mevcuttur fakat tam verim alamazsınız. 1 leveli ortaya kadar böldüm. Oyunun ortasına geldiğinizde köy merkezine girdiğiniz an demo son bulacaktır. Fakat temel mekanikleri görebilirsiniz.

Oyunu Oynayan KFC Eatbox Barış Can Streamer: Barışcan Evil of Fate
Oyunun Youtube Kanalı: Evil of Fate Trailer
Oyunun Steam Sayfası: Evil of Fate Steam
Discord Sunucusu: https://discord.gg/28r2Um8f
Presskit Basın İçerikleri: Evil of Fate Presskit

AllEnemies.jpg

Son düzenleme:
Hayırlısı olsun dostum, başarılar diliyorum. Follow a ekledim, birkaç haftaya alırım. satışları canlı tutmak adına biraz zaman geçmesi daha iyi ;)