VahapZTL

Yeni üye
7 Haz 2015
46
3
0
31
(61) Trabzon
Merhaba arkadaşlar konuda da yazdığım gibi geriye doğru sayan bir sayaç oluşturmam gerek, yani BP üzerinden bir değer vereceğim o değerden 0'a doğru sayacak. Yapmak istediğim şey oyun başladığında 5 saniye sayıp text leri gizlemek, textleri gizliyorum da Timer olayını pek yapamadım yardımcı olursanız sevinirim.

Bunu yapmanın birçok yöntemi var,

En mantıksızı geriye saydırmak.

Timeline veya delay kullanabilirsiniz,

Zaten bunlar istediğiniz işlemi makineye yaptırıyor.

Arkadaşlar tekrar merhaba, timerlar la ilgili tekrar sorunum var. Sorunum şu Delay i kullanarak istediğim yapmıştım fakat Delay den zaman bilgisini alamıyorum. Zaman bilgisini alıp User Widget de ekrana yazdırmak istiyorum. Velhasıl Delay den zaman bilgisini nasıl çekerim veya kullanabileceğim başka bir Timer var mı? Level BP üzerinde çalışmadığım için Timeline ekleyemiyorum. Bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.

Şimdiden teşekkür ederim.

Delay ile uğraşmanıza gerek yok. Widge içinde Event Construct ile her 1 saniyede loop eden bir Timer oluşturup bunu bir custom event'e bağlayın. Ardından zaman için bir integer değişkeni yaratın, varsayılan değer olarak geri sayıma başlamaz istediğiniz değeri girin, custom event ile bu değişkenden 1 çıkartıp set yaptırın. Bir branch ile de 0 a kadar sayılıp sayılmadığını kontrol edin:

Countdown_zpsigtgbqhp.jpg

İlgilendiğiniz için teşekkür ederim, söylediklerinizi deneyeceğim olmazsa tekrar buraya yazarım.

Ekleme:

CustomEvent içinde herhangi bir düzenleme yapacak mıyım?

Hocam dediğiniz gibi Timer ı kullandım ve oldu teşekkür ederim. Yanlız zaman değerini While Loop ile almaya çalıştığımda aşağıdaki tayı veriyor.

Kod:
Error Infinite Loop detected in  Oyun2 , asserted during  WhileLoop with the following  Call Stack

Blueprint :
Ekli dosyayı görüntüle 7

Text set etmek için oluşturduğum BP Fonksiyonu :
Ekli dosyayı görüntüle 8

UserWidget:
Ekli dosyayı görüntüle 9

Bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.

Ekli dosyalar

• Blueprint1.PNG
    Blueprint1.PNG
    213.9 KB · Görüntüleme: 13
  • Blueprint2.PNG