FuryPanda

Yeni üye
6 Mar 2016
19
0
0
(55) Samsun
Merhaba millet,

Yeni başladım unreal engine'a daha önce ufak bir proje yaptım ama çok az biliyorum. Yani baştan öğrenmeye başladım. Öğrenirken kaynak olarak unreal engine kendi dökümanlarını kullanıyorum.
https://docs.unrealengine.com/latest/INT/Engine/Blueprints/BP_HowTo/MakingFunctions/index.html
Bu linkteki uygulamayı yaparken şu kısmı anlamadım.
FinishedGraph.jpg

Tamam burada alttaki kod basit f ye basılınca ekrana hello yazıyor. Yaptığımız fonksiyon yardımı ile, ama üstteki get player controller ve enable input ne işe yarıyor. Burada ki player controller tam olarak ne ?
Yardımlar içen şimdiden teşekkürler.

Enable Input/Disable Input Target' a bağladığın aktörün Seçtiğin Player Kontroller tarafından bir nevi tuş takımını aktif etmesi gibi düşünün. Get player controller notu Player Index de yazan kontrolleri seçer. Player Index ise Unreal tarafından her oyuna bağlanan bilgisayara otomatik olarak verilir.(0 dan başlayarak artar. Gerisi zaten multiplayer sistem oluyor.) Ki sen tek kişi olduğun için oyundaki 0. Player Index her zaman sana verilir. Sende demek istiyorsunki Enable Input notunu koyduğun actorü (Çünkü targeti self olmuş) Player Index i 0 olan kontroller tarafından tuş takımını aktif et. Bu şekilde sen f tuşuna basarak bu işlemi yapabiliyorsun. Eğer o notu ordan kaldırırsan F tuşu işlemezdi. 

Elimden geldiğince anlatmaya çalıştım umarım anlamıssındır :)  anlamadığın bir noktaa varsa sorabilirsin.

cihatozdemir' Alıntı:
Enable Input/Disable Input Target' a bağladığın aktörün Seçtiğin Player Kontroller tarafından bir nevi tuş takımını aktif etmesi gibi düşünün. Get player controller notu Player Index de yazan kontrolleri seçer. Player Index ise Unreal tarafından her oyuna bağlanan bilgisayara otomatik olarak verilir.(0 dan başlayarak artar. Gerisi zaten multiplayer sistem oluyor.) Ki sen tek kişi olduğun için oyundaki 0. Player Index her zaman sana verilir. Sende demek istiyorsunki Enable Input notunu koyduğun actorü (Çünkü targeti self olmuş) Player Index i 0 olan kontroller tarafından tuş takımını aktif et. Bu şekilde sen f tuşuna basarak bu işlemi yapabiliyorsun. Eğer o notu ordan kaldırırsan F tuşu işlemezdi. 

Elimden geldiğince anlatmaya çalıştım umarım anlamıssındır :)  anlamadığın bir noktaa varsa sorabilirsin.

İlk okumaya başladığımda bu tepkiyi verdim
Bu içeriği görmek için üçüncü parti çerezlerine izin vermeniz gerekli.
Daha fazla detay için çerezler sayfasını ziyaret edin.
ama son cümleler sayesinde mevzuyu kaptım. Teşekkürler :D