TornadoTT' Alıntı:MMORPG dersi arayanlara şöyle küçük bi tutorial var onu buraya koyuyum belki yararlanan olur.
leonscottkfm' Alıntı:Ya ben şöyle söyliyim. İlk olarak fps den başlayalım düzgünce öğrenelim. Envanter sistemi olsun.Mermi şarjör.Can gitme olayı ölme olayı kan sıçaraması.Animsyonlar.Doğru ışıklandırma teknikleri.yürüme koşma yüzme gibi olaylar fps türünde ilk önce yapılsın daha sonra mmorpg gibi sistemlere geçeriz çünkü orada daha zorları var.Altyazıları falan halletmemiz gerekiyor.Bence ilk düzenli olarak fps nin her şeyinin öğretilmesi gerek.Daha iyi olur..
TornadoTT' Alıntı:Koskoca MMO yu bir tutoriale sığdıramazlar zaten.Ama demek istediğini anladım multiplayer kısmında sıkıntı yaşanıyor.
Wow gibi bi dev varken neden mmorpg istiyosunuz merak ettim?
SoloWarrior' Alıntı:TornadoTT' Alıntı:Koskoca MMO yu bir tutoriale sığdıramazlar zaten.Ama demek istediğini anladım multiplayer kısmında sıkıntı yaşanıyor.
Wow gibi bi dev varken neden mmorpg istiyosunuz merak ettim?
Fps olarak CoD var,BF var.
Open world GTA var,anlayacağın her türde kendini kanıtlamış oyunlar var.
Herkes senin gibi düşünseydi CoD çıkmamış olacaktı mesela![]()
Kutay Çalışkan' Alıntı:Bence Multiplayer özelliği anlatsanız çok iyi olur
TornadoTT' Alıntı:Evet ama MMORPG türünde ne kadar farklı bişey yapabilirsinki?Hepsi birbirine benziyo o yüzden dedim.Ama diğer türlerde çok değişik şeyler çıkabiliyo.
cahitburak' Alıntı:TornadoTT' Alıntı:Evet ama MMORPG türünde ne kadar farklı bişey yapabilirsinki?Hepsi birbirine benziyo o yüzden dedim.Ama diğer türlerde çok değişik şeyler çıkabiliyo.
Bu argümana hiç de katılmıyorum.
Bir oyun tarzı ne olursa olsun; çok özgün sistemler, grafikler, oynanış, zevk...vb barındırıyorsa; iyi işler yapar. Onları bir kenara bırakırsak; bence şu aşağıdaki tarzlar, çok kötü işler çıkarılmazsa her zaman ilgi çekicidir ve ek özelliktir. Bunları barındıran oyunlar genellikle en başından ek puan almış gibi görülür.
1. "Multiplayer" olması, özellikle de MMO,
2. "Crafting" ve/veya "Building" içermesi,
3. "Role Playing" içermesi.
Ayrıca bu türler, diğer türlerle birlikte gelen türler de olabiliyor sıklıkla. Action RPG, Action MMO, Crafting Sci-Fi MMO...vb gibi. Tabi bunlar benim görüşlerim, öyle istatistiksel verilerim falan yok elimde tecrübe ve biraz da kendi zevkim ile ilgili yorum yapıyorum. Tartışmaya açıktır.
Kutay Çalışkan' Alıntı:Bence Multiplayer özelliği anlatsanız çok iyi olur
leonscottkfm' Alıntı:Kutay Çalışkan' Alıntı:Bence Multiplayer özelliği anlatsanız çok iyi olur
Abi çogunuz daha oyunu yapamıyor multiplayerini anlat diyor önce bi herşeyini ögren ne nasıl yapılır multiplayer özelliğine sonra giriş.
Unreal Engine Türkiye topluluğunun çalışmasını sağlamak için isteğe bağlı olarak çerezleri kullanmaktayız.