Stryde

Yeni üye
7 Ara 2015
11
0
0
Belirtilmemiş
Merhaba gençler, yeniyim.

Standart lise son sınıf öğrencisiyim. Hevesli ve meraklıyımdır. Neyse benim hakkımda bu kadar yeterli. Konuya geçelim. Şimdi ben bu oyun yapma olayını 1-2 yıldır istekle, hevesle istememe rağmen bir türlü elim olmadı, başlayamadım. Nihayet biraz elim oluyor şu günler, bari şimdi başlayayım dedim.

Dediğim gibi 1-2 yıldır oyun motoru, framework vs. arayışındayım. Aslında buldum diyebilirim. LibGDX framework'ü. Harika bir şey aslında bilene. Ancak ne bileyim, geçenlerde YouTube'da karşıma çıkan bir oyun traileri (şu) beni 3D oyun yapımında acayip heveslendirdi. Sonra dedim kendi kendime bırak 2D'yi millet neler yapıyor falan. Herneyse, o videodaki oyun demosunun CryEngine ile yapıldığını gördüm. Hemen çektim torrentten ama olmadı, çalışmıyor program. Dedim madem Unreal Engine 4 var onu deniyim. Onu da yükledim anasını satayım. Bir ton da döküman çektim Udemy'den. Dolu dolu PC şuan. 

Herneyse, şimdi asıl sorun kafam karıştı. Aslında CryEngine Unreal'dan daha gelişmiş gözüküyor, demoları, trailerları insanı adeta büyülüyor. Şimdi benim kafa karışıklığımın sebebi bu ikisinin arasında kalmam. Diyeceksiniz niye Unity bunlara dahil değil? Aslına bakarsanız bende bilmiyorum ama Unity hiç profesyonel durmuyor ve performansı da bi' o kadar kötü diye okumuştum (mobil için). 

Yani evet, bu ikisi arasında kaldım. CryEngine'yi açamıyorum, niye arada kalıyorum bilemiyorum (şizofren misin kardeşim dediğiniz duyar gibiyim). Ama bi' yolla açarım ya. Olmadı bi' format çakar tekrar denerim. 

Evet gençler durum böyle. Başka bir konuya gelecek olursak benim bir motorda aradığım, daha doğrusu bir oyunda aradığım özellikler:
Performans > Boyut > Grafikler ve diğer ıvır zıvır

Motor bakımından ise, 
Kullanım > Gelişmişlik > vs.

Böyle. Size hangisi benim gereksinimlerimi tam kapsıyor? Veya başka tür motorlardan ne önerirsiniz?

Bu böyle uzar gider. Neyse şimdilik yeter. Cevaplarınızı bekliyorum. 
Cümleten iyi akşamlar.

Öncelikle,

Neden kendine "Standart" sıfatını veriyorsun?

O oyunu yapanların senden benden bir fazlası mı var?

Motor hakkında sorularına gelecek olursak;

Kullanım kolaylığı;

Unity > Unreal > CryEngine

Grafik olarak Unreal ileride ve ücretsiz,torrent vs. yasal olmayan şeylere gerek yok.

Performans sana bağlı,ben hdd ile 4 saniyede load olan oyun yaptım,çalışınca oluyor yani :)

Best oyun motoruna hoş geldin,firmanın adı Epic Games,ne bekliyordun :)

SoloWarrior' Alıntı:
Öncelikle,

Kullanım kolaylığı;

(Basit projeler için)>(Profesyonel projeler)>(Profesyonel projeler)

Yok kardeşim yanlış anladın, standarttan kastım bildiğin lise öğrencisi işte. Oyun yapanlarla yada geliştiricilerle kıyaslamıyorum. ::)
UE4'ü başlangıç için öneriyor musun? Ne kadar sürede kavrarım? Gerçi bu bana bağlı ama. Sen ortalama bir süre verebilir misin?

Stryde' Alıntı:
SoloWarrior' Alıntı:
Öncelikle,

Kullanım kolaylığı;

(Basit projeler için)>(Profesyonel projeler)>(Profesyonel projeler)

Yok kardeşim yanlış anladın, standarttan kastım bildiğin lise öğrencisi işte. Oyun yapanlarla yada geliştiricilerle kıyaslamıyorum. ::)
UE4'ü başlangıç için öneriyor musun? Ne kadar sürede kavrarım? Gerçi bu bana bağlı ama. Sen ortalama bir süre verebilir misin?
Tamam,birşeyleri merak etmen yeterli,düşünüyorsan standart değilsin.

Bu konuda anlaştık sayıyorum. :)

Unity ile başllayıp unreal engine kullanmak gibi bir düşüncen olmasın,kod yapısı tamamen farklı.

Hiç bulaşma derim.

Bunun dışında temel oyun terimleri (texture,mesh vs.) öğrenmen yararına olacaktır.

Unreal engine için ilk başlarda kod bilgisine gerek yok,blueprint üzerinden rahatlıkla istediğin projeyi yapabilirsin.

İlerleyen zamanlarda c++ öğrenirsin.

Kavrama süresi sana bağlı,motoru sana eziyet etmeden kullandırtacak bir bilgisayarın varsa 1 ayda temel olayları kavrarsın diye düşünüyorum.

1 ay süre içerisinde "o neden oraya bağlanıyor" deyip ekrana bakacağın zamanlar bir hayli çok olacak :D

SoloWarrior' Alıntı:
Stryde' Alıntı:

Unity ile başllayıp unreal engine kullanmak gibi bir düşüncen olmasın,kod yapısı tamamen farklı.

Hiç bulaşma derim.

Bunun dışında temel oyun terimleri (texture,mesh vs.) öğrenmen yararına olacaktır.

Unreal engine için ilk başlarda kod bilgisine gerek yok,blueprint üzerinden rahatlıkla istediğin projeyi yapabilirsin.

Kavrama süresi sana bağlı,motoru sana eziyet etmeden kullandırtacak bir bilgisayarın varsa 1 ayda temel olayları kavrarsın diye düşünüyorum.

1 ay süre içerisinde "o neden oraya bağlanıyor" deyip ekrana bakacağın zamanlar bir hayli çok olacak :D
Cevabın için teşekkür ederim kardeşim. Zaten Unity'e bulaşmak hiç istemiyordum ::) Temel oyun terimlerini geçen 2 yılda öğrendim, tutoriallar olsun, bazı dökümanlar olsun, gördüm. 3D modelleme bilmiyorum bir tek desem olur. 

Evet, dediğin gibi Unreal'da Blueprint olayı varmış. Sanırım o büyük kolaylık sağlıyor. Ve yine dediğin gibi, hep o "nedenler" beni çıldırtıyor. Ne videolarda ne de dökümanlarda, neden onun yapıldığını açıklamıyorlar, sonra konu havada kalıyor. En sevmediğim durum bu. O yüzden kurslar var sanırım ::D

Unreal diyorsun yani. Peki boyutlar nasıl? Benim için mobil 1., steam 2. durumda. Basit bir oyun için 20-30MB çıktı almak istemiyorum.

Stryde' Alıntı:
SoloWarrior' Alıntı:

Hiç bulaşma derim.

Cevabın için teşekkür ederim kardeşim. Zaten Unity'e bulaşmak hiç istemiyordum ::) Temel oyun terimlerini geçen 2 yılda öğrendim, tutoriallar olsun, bazı dökümanlar olsun, gördüm. 3D modelleme bilmiyorum bir tek desem olur. 

Evet, dediğin gibi Unreal'da Blueprint olayı varmış. Sanırım o büyük kolaylık sağlıyor. Ve yine dediğin gibi, hep o "nedenler" beni çıldırtıyor. Ne videolarda ne de dökümanlarda, neden onun yapıldığını açıklamıyorlar, sonra konu havada kalıyor. En sevmediğim durum bu. O yüzden kurslar var sanırım ::D

Unreal diyorsun yani. Peki boyutlar nasıl? Benim için mobil 1., steam 2. durumda. Basit bir oyun için 20-30MB çıktı almak istemiyorum.

Hayır,o konular havada kalmıyor,zamanla herşey yerine oturuyor.

Kurcalaman lazım.

Motorun kendisi 5gb (Kurulduktan sonra 14-16 gb arası birşey oluyor.)

Unreal ile mobil oyun düşünüyorsan şimdiden vazgeçebilirsin :)

Yapacağın masaüstü oyunda ise yapacağın optimizasyona bağlı.

Oyunun hiç görünmeyen yerine 2k texture koyarsan Gta V'yi yakalarsın bence :)

Kötü kasan bilgisayarla 1 haftamı aldı motoru çözmek.Bu süre senin ne kadar kurcaladığınla ilgili.Merakınla ilgili.
Öylesine geçici hevesse bidaha düşün derim.

TornadoTT' Alıntı:
Kötü kasan bilgisayarla 1 haftamı aldı motoru çözmek.Bu süre senin ne kadar kurcaladığınla ilgili.Merakınla ilgili.

Kurcalamayı severim. Çözerim kısa sürede diye düşünüyorum. Şimdilik hevesim tam. Umarım devamı gelir ve kesilmez...

Cryengine kullanmasını bilirsen harikalar yaratabileceğin bir oyun motoru(Crysis 3'ü bilirsin zaten, üzerinden 2 sene geçti, oynayış ve grafikler hala muazzam geliyor insana); ama Crytek'in "Alın işte bu bizim kullandığımız oyun motoru, canı isteyen basar parasını kullanır" kafası yüzünden fazla tercih edilmiyor. Ayrıca hala aylık ücret alıyorlar. Hepsini geçtim dokümantasyonlarında çok eksiklik var. Bir sorunla karşılaştığında sana yardımcı olacak geniş bir community'de yok. Kısacası bu işte profesyonel değilsen CryEngine'den kesinlikle uzak dur. Aksi takdirde yapacağın bütün oyunlar Crysis klonu olur, Youtube'dan amatör şekilde yapılmış birkaç fps oyununu inceleyerek görebilirsin bu durumu.

Unity ve Unreal Engine'in her ikiside gayet güçlü ve kaliteli oyun motorları. Yapılacak projenin kalitesini daha çok yapımcının yeteneği belirlediği için şu motor iyidir bu motor kötüdür demek yanlış olur. Yeni başlayan biri olarak hangi motordan daha fazla verimlilik alabileceğin önemli olan. Sana tavsiyem Unity ve UE4'ten her ikisini de indir ve birkaç hafta kurcala. Hangisi daha çok hoşuna giderse onunla devam et.

Bunlar dışında UE4'ün en büyük artısı Blueprintler. C++ bilmesen bile rahatça birçok algoritmayı çıkartabilirsin blueprintler ile.

Unreal Engine 4'e karar verirsen şuradan başlamanı tavsiye ederim; https://wiki.unrealengine.com/Videos

Kolay gelsin.

Not: Ayrıca oyun geliştirme işine başlayacaksan "torrent" olayından uzaklaşman iyi olur. Hazırlayacağın projelerde kullandığın modelden tut, çalacak müziğin bile lisans haklarını ihlal etmemen gerekecek. Zaten ileride çokça uyaran olur bu konularda, ondan sonra akıllanıyor insan :D (EpicGames'in kendi forumunda sıkça başıma geldi)

dyanikoglu' Alıntı:
Cryengine kullanmasını bilirsen harikalar yaratabileceğin bir oyun motoru(Crysis 3'ü bilirsin zaten, üzerinden 2 sene geçti, oynayış ve grafikler hala muazzam geliyor insana); ama Crytek'in "Alın işte bu bizim kullandığımız oyun motoru, canı isteyen basar parasını kullanır" kafası yüzünden fazla tercih edilmiyor. Ayrıca hala aylık ücret alıyorlar. Hepsini geçtim dokümantasyonlarında çok eksiklik var. Bir sorunla karşılaştığında sana yardımcı olacak geniş bir community'de yok. Kısacası bu işte profesyonel değilsen CryEngine'den kesinlikle uzak dur. Aksi takdirde yapacağın bütün oyunlar Crysis klonu olur, Youtube'dan amatör şekilde yapılmış birkaç fps oyununu inceleyerek görebilirsin bu durumu.

Unity ve Unreal Engine'in her ikiside gayet güçlü ve kaliteli oyun motorları. Yapılacak projenin kalitesini daha çok yapımcının yeteneği belirlediği için şu motor iyidir bu motor kötüdür demek yanlış olur. Yeni başlayan biri olarak hangi motordan daha fazla verimlilik alabileceğin önemli olan. Sana tavsiyem Unity ve UE4'ten her ikisini de indir ve birkaç hafta kurcala. Hangisi daha çok hoşuna giderse onunla devam et.

Bunlar dışında UE4'ün en büyük artısı Blueprintler. C++ bilmesen bile rahatça birçok algoritmayı çıkartabilirsin blueprintler ile.

Unreal Engine 4'e karar verirsen şuradan başlamanı tavsiye ederim; https://wiki.unrealengine.com/Videos

Kolay gelsin.

Not: Ayrıca oyun geliştirme işine başlayacaksan "torrent" olayından uzaklaşman iyi olur. Hazırlayacağın projelerde kullandığın modelden tut, çalacak müziğin bile lisans haklarını ihlal etmemen gerekecek. Zaten ileride çokça uyaran olur bu konularda, ondan sonra akıllanıyor insan :D (EpicGames'in kendi forumunda sıkça başıma geldi)
Cevabınız için teşekkür ederim :)

Unity'i denemişliğim var. 4.5 falandı son sürümü ben denediğim zamanlar. Şimdi ne kadar değişti bilmiyorum, ve nedense ona ısınamıyorum. Zaten o zamanda torrentten çekmiştim onu.  :)  

CryEngine istiyordum ancak o iptal bu durumda. Neyse elde Unreal var zaten. Ancak benim birincil hedefim de Android, böyle olunca Unreal'de pek olmuyor(?) gibi. Kafam karıştı. 

Ya da ben size şöyle sorayım, mobil platform için önereceğiniz en performanslı, en düşük boyut çıktı veren verimli motor hangisidir? 

Bir de, bu lisans konusu için, hadi ses olsun grafik olsun anlaşılır ancak bytecode'a derlenmiş bir oyundan nasıl o oyun motoruyla yapıldığı anlaşılıyor? Mesela örnek verecek olursak; ben Korsan Unity ile oyun yaptım diyelim, bunu Play Store ve Steam nasıl anlıyor?

TornadoTT' Alıntı:

Forumun en kötü bilgisayarı bende,beni geçmen imkansıza yakın sistem konusunda :D

Pentium var :cool:

SoloWarrior' Alıntı:
TornadoTT' Alıntı:

Forumun en kötü bilgisayarı bende,beni geçmen imkansıza yakın sistem konusunda :D

Pentium var :cool:

Benim i3 ama çok yavaşladı hem laptop sadece bp le uğraşabiliyorum.Sistemi topluyorum bu ay geliyo benimde

Benimki GTA 5 açtığına göre yeterli sanırım...   :)

Bu arada yaptığınız oyunlar ya da üzerinde çalıştığınız projeler var mı? Göz atmak isterim de.

Bende alacağım 15-20 güne.

Soğutma sistemim vs. hazır şu anda,en ucuzundan başladım parçaların :D 

Şu anda bir projem var (ekip olarak) fakat çalışmıyorum,blueprint ekranında bile kasıyor :p

Yeni bilgisayarımı aldığımda şu an yaptığım şeyleri grafiklerle birleştirip olayı tamamlarım diye düşünüyorum,bu arada Mesel var forumumuzun ilk steam oyunu,bakabilirsin.(Yapımcısı qukla,oyun greenlight onayı aldı,son toparlamaları yapılıyor.)

Stryde' Alıntı:
dyanikoglu' Alıntı:

Kolay gelsin.

Cevabınız için teşekkür ederim :)

Unity'i denemişliğim var. 4.5 falandı son sürümü ben denediğim zamanlar. Şimdi ne kadar değişti bilmiyorum, ve nedense ona ısınamıyorum. Zaten o zamanda torrentten çekmiştim onu.  :)  

CryEngine istiyordum ancak o iptal bu durumda. Neyse elde Unreal var zaten. Ancak benim birincil hedefim de Android, böyle olunca Unreal'de pek olmuyor(?) gibi. Kafam karıştı. 

Ya da ben size şöyle sorayım, mobil platform için önereceğiniz en performanslı, en düşük boyut çıktı veren verimli motor hangisidir? 

Bir de, bu lisans konusu için, hadi ses olsun grafik olsun anlaşılır ancak bytecode'a derlenmiş bir oyundan nasıl o oyun motoruyla yapıldığı anlaşılıyor? Mesela örnek verecek olursak; ben Korsan Unity ile oyun yaptım diyelim, bunu Play Store ve Steam nasıl anlıyor?

Bytecode ve Machine Code'ların incelenmesi değil söz konusu durum. Zaten motorun lisanslı/lisanssız olması oluşturulan bytecode'da bir değişikliğe yol açmaz. Ha belki motorun geliştirici firması ufak bir bölüm eklemiştir lisans adı altında, oradan tabiki de belli olur yine; ama sanmıyorum böyle bir uygulama olduğunu. Her neyse, Unity zaten şu anda ücretsiz, korsanlık bir durum yok Unity'de. Örnek olarak CryEngine ile ticari amaçlı hazırladığınız bir oyun için sizden programınızın lisansı istenebilir bazı platformlar tarafından. Ayrıca bir oyun geliştiricisi torrent kavramına karşı olmalıdır diye düşünüyorum, yarın bir gün sizin ticari amaçlı yaptığınız bir oyunda o ortamlara düşecek.

Mobil platform için oyun geliştirecekseniz Unreal Engine başlangıç için hiç iyi bir oyun motoru değil. Paket boyutları oldukça fazla ve oyunların performans yönünden optimizasyonu uğraştırıcı iş. Unity bana göre tek oyun motoru başlangıç düzeyi için. Unreal ile yapılmış mobil oyun yok mu tabi ki de var, örnek olarak Real Boxing Unreal Engine ile yapılmıştı.

Bende UE4 ile uğraşmaya başlayalı 1 ay kadar oldu, kanalımdan inceleyebilirsin çalışmalarımı(Daha çok algoritmalar üzerine uğraşmaktayım); https://goo.gl/q14ggA

dyanikoglu' Alıntı:

Kolay gelsin.

Merhaba Stryde, aramıza hoş geldin :)

Şimdi, sana diyeceklerimi iyi dinle (kötü anlamda demiyorum bunu, sakın yanlış anlama :) ).

1) Ben kuzenimle birlikte, tam 2 yıl boyunca CRYENGINE ile uğraştım ama C++ bilmediğimiz için hiçbir şey yapamadık. İllâ ki C++ bilme şartı koyuyorlar sana ve CRYENGINE'i çok ama çok profesyonel şekilde bilmen gerekiyor. Kalite konusunda haklısın ama inan UE4'te de bu kaliteyi yakalayabilirsin, emin ol. Bak mesela kuzenimle 2 yılda çok az ilerdediğimiz projede, şimdi neler neler yapıyoruz. UE4'te tek şikâyet ettiğim konu, LensFlare (güneşin mercek parlaması) olayı. CRYENGINE'de çok ama çok güzel LensFlare yapmıştım (şu video) ama UE4'te tek kısıtlı olduğumuz bu konu. Bunun üzerinde çalışmalarım hâlâ devam ediyor.

2) CRYENGINE'i torrent'le indirsen bile crack yapmadan çalışmaz. Ki bunu tavsiye etmem. Crytek bu konuda çok katı. 2 yıl boyunca Crytek Türkiye fan site yöneticiliği yaptım, ofise gittim, Community ile bayağı haşır neşirdik. Yani az çok Crytek cephesini tanıyorum. "Parayı veren düdüğü çalar" mantığı var şu an Crytek'te. Aylık ücret ödemedikçe kullanılamıyor CRYENGINE. Bence CRYENGINE'den vazgeç :)

3) Crysis 3 gibi bir kaliteyi UE4 ile de yakalayabilirsin inan bana.. Çünkü CRYENGINE kadar zor değil. Unreal Engine'in market bölümü var. Bir sürü güzel araç-gereç, Blueprint'ler, FX-VFX, vb. her şey var. Dökümanları, ders videoları, bu gibi şeyleri de çok var Unreal Engine'in. Kendi Community sitesinde de bayağı yardımcı oluyorlar. Crytek gibi değil yani. Tamam Crytek Community'de de yardımcı oluyorlar ama eh işte. Hem dersleri, hem de bazı şeyleri çok az. Sorun yaşadığın bir şeyde yardım aradığın zaman, bazen hiçbir şey bulamıyorsun. UE4 gibi değil.

4) Mobil konusuna gelince; eğer bir mobil oyun yapmak istiyorsan, Unity kullan derim. Unity 5 şu an çok güçlü bir hâle geldi. Oyununu hem istediğin boyutta (10-25-50MB vb gibi) yapabilirsin, hem de istediğin grafik kalitesini yakalayabilirsin. Ama UE4'te bir mobil oyun yaptığında, kullanmadığın mesh, model, fx, vs tarzı şeyleri çıkarsan bile 150-200 MB'tan aşağı olmuyor. Hatta bu konu geçende bu forumda tartışılmıştı sanırım. Yanılmıyorsam bu konu üzerinde çalışıyordu arkadaşlar.

Yani sana diyeceğim şey;

Eğer mobil oyun yapmak istiyorsan Unity kullan, bilgisayar oyunu yapacaksan UE4. :)

Ben şu an UE4 ile bir mobil oyun tasarlıyorum. Bakalım nasıl olacak :)

SoloWarrior ayıp etmişsin gerçekten alındım şuan forumda kimsenin bilgisayarı benimkinden berbat değildir. Mafia 2 optimal ayarlarda yani en en en düşük ayarlarda kasıyor :D

iskintevfik' Alıntı:
SoloWarrior ayıp etmişsin gerçekten alındım şuan forumda kimsenin bilgisayarı benimkinden berbat değildir. Mafia 2 optimal ayarlarda yani en en en düşük ayarlarda kasıyor :D

Kaderlerimiz aynı,tüm ayarlar en düşükte ve 800x600 :cool:

ululemr' Alıntı:
dyanikoglu' Alıntı:

Kolay gelsin.

Merhaba Stryde, aramıza hoş geldin :)

Şimdi, sana diyeceklerimi iyi dinle (kötü anlamda demiyorum bunu, sakın yanlış anlama :) ).

1) Ben kuzenimle birlikte, tam 2 yıl boyunca CRYENGINE ile uğraştım ama C++ bilmediğimiz için hiçbir şey yapamadık. İllâ ki C++ bilme şartı koyuyorlar sana ve CRYENGINE'i çok ama çok profesyonel şekilde bilmen gerekiyor. Kalite konusunda haklısın ama inan UE4'te de bu kaliteyi yakalayabilirsin, emin ol. Bak mesela kuzenimle 2 yılda çok az ilerdediğimiz projede, şimdi neler neler yapıyoruz. UE4'te tek şikâyet ettiğim konu, LensFlare (güneşin mercek parlaması) olayı. CRYENGINE'de çok ama çok güzel LensFlare yapmıştım (şu video) ama UE4'te tek kısıtlı olduğumuz bu konu. Bunun üzerinde çalışmalarım hâlâ devam ediyor.

2) CRYENGINE'i torrent'le indirsen bile crack yapmadan çalışmaz. Ki bunu tavsiye etmem. Crytek bu konuda çok katı. 2 yıl boyunca Crytek Türkiye fan site yöneticiliği yaptım, ofise gittim, Community ile bayağı haşır neşirdik. Yani az çok Crytek cephesini tanıyorum. "Parayı veren düdüğü çalar" mantığı var şu an Crytek'te. Aylık ücret ödemedikçe kullanılamıyor CRYENGINE. Bence CRYENGINE'den vazgeç :)

3) Crysis 3 gibi bir kaliteyi UE4 ile de yakalayabilirsin inan bana.. Çünkü CRYENGINE kadar zor değil. Unreal Engine'in market bölümü var. Bir sürü güzel araç-gereç, Blueprint'ler, FX-VFX, vb. her şey var. Dökümanları, ders videoları, bu gibi şeyleri de çok var Unreal Engine'in. Kendi Community sitesinde de bayağı yardımcı oluyorlar. Crytek gibi değil yani. Tamam Crytek Community'de de yardımcı oluyorlar ama eh işte. Hem dersleri, hem de bazı şeyleri çok az. Sorun yaşadığın bir şeyde yardım aradığın zaman, bazen hiçbir şey bulamıyorsun. UE4 gibi değil.

4) Mobil konusuna gelince; eğer bir mobil oyun yapmak istiyorsan, Unity kullan derim. Unity 5 şu an çok güçlü bir hâle geldi. Oyununu hem istediğin boyutta (10-25-50MB vb gibi) yapabilirsin, hem de istediğin grafik kalitesini yakalayabilirsin. Ama UE4'te bir mobil oyun yaptığında, kullanmadığın mesh, model, fx, vs tarzı şeyleri çıkarsan bile 150-200 MB'tan aşağı olmuyor. Hatta bu konu geçende bu forumda tartışılmıştı sanırım. Yanılmıyorsam bu konu üzerinde çalışıyordu arkadaşlar.

Yani sana diyeceğim şey;

Eğer mobil oyun yapmak istiyorsan Unity kullan, bilgisayar oyunu yapacaksan UE4. :)

Ben şu an UE4 ile bir mobil oyun tasarlıyorum. Bakalım nasıl olacak :)
Lens flare olayını ayarlayabiliyorsun post process ile diye biliyorum.

Bir bak istersen.

SoloWarrior' Alıntı:

Bir bak istersen.

Maalesef olmuyor. :s UE4'ün "Post Process Effects" bölümünde 8 adet "Lens Flare Tints" var ve 8'i de tek bir texture'dan oluşuyor. Yani herhangi bir texture'ı değiştiğin zaman, hepsi aynı oluyor. Çok lanet bir sistem yani :( :cry:

Ben bu foruma geldiğimde bu kadar ilgi görmedim ya, kıskandım şimdi  :D :D

Şaka bir yana UE4 iyidir hoştur, Unity'e ısınamadıysan boşver mobil platformu. Kalitenin dibine dibine vur projelerini PC'ye yönelik yaparak. :) (Emin ol mobil platform için uygulama geliştirmek çok daha sıkıcı ve yapabileceklerin oldukça sınırlı)

ululemr' Alıntı:
SoloWarrior' Alıntı:

Bir bak istersen.

Maalesef olmuyor. :s UE4'ün "Post Process Effects" bölümünde 8 adet "Lens Flare Tints" var ve 8'i de tek bir texture'dan oluşuyor. Yani herhangi bir texture'ı değiştiğin zaman, hepsi aynı oluyor. Çok lanet bir sistem yani :(  :cry:

Birden fazla postprocess environment kullansan olmaz mı? Sanırım iç içe iki tane kullanınca içteki dıştakini override eder kodlama mantığıyla düşünürsek :D Bütün haritayı kaplayacak şekilde genel bir post process kutusu eklersin, içerisine de başka kutular ekleyip onlar üzerinde özelleştirirsin efektini.