dyanikoglu' Alıntı:
Birden fazla postprocess environment kullansan olmaz mı? Sanırım iç içe iki tane kullanınca içteki dıştakini override eder kodlama mantığıyla düşünürsek :D Bütün haritayı kaplayacak şekilde genel bir post process kutusu eklersin, içerisine de başka kutular ekleyip onlar üzerinde özelleştirirsin efektini.

:( Yok, onu da denedim ama yine olmadı. O zaman da 8 tane aynı texture, üzerine bir 8 tane daha aynı texture :s CRYENGINE'deki gibi değil :cry:

Tekrardan verdiğiniz cevaplarınız için teşekkür ederim. Sanırım en iyisi, madem bu işi yapacak ve kodlamayı öğreneceksem, Java'yı öğrenip LibGDX framework'ünü kullanamak. En azından mobil için en avantajlısı bu gibi duruyor. 

Ama PC veya konsol için kesinlikle UE4 veya CE3 kullanırdım. İkisi de harika araçlar, bundan eminim. Ancak benim hedefim mobil platformu.

Stryde' Alıntı:
Tekrardan verdiğiniz cevaplarınız için teşekkür ederim. Sanırım en iyisi, madem bu işi yapacak ve kodlamayı öğreneceksem, Java'yı öğrenip LibGDX framework'ünü kullanamak. En azından mobil için en avantajlısı bu gibi duruyor. 

Ama PC veya konsol için kesinlikle UE4 veya CE3 kullanırdım. İkisi de harika araçlar, bundan eminim. Ancak benim hedefim mobil platformu.

Libgdx kullanmak için ciddi bir Java bilgisi gerekiyor. Mühendislik eğitimi aldığım ana dil Java şu anda ve gereken deneyime ulaşmanın dilin Object-Oriented olmasından dolayı aylar sürebileceğini şimdiden söyleyeyim. Tutoriallerle tabi ki işi bir yere kadar götürürsün Libgdx üzerinde; ama Java şart.

Benim fikrimi sorarsan sırf oyun geliştirme amaçlı olarak kullanacaksan Java'dan uzak dur. C ailesi oyun geliştirme platformunda daha geçerli bir dildir. C# öğrenip Unity ile çalışman daha mantıklı olacaktır.

dyanikoglu' Alıntı:
Stryde' Alıntı:

Libgdx kullanmak için ciddi bir Java bilgisi gerekiyor. Mühendislik eğitimi aldığım ana dil Java şu anda ve gereken deneyime ulaşmanın dilin Object-Oriented olmasından dolayı aylar sürebileceğini şimdiden söyleyeyim. Tutoriallerle tabi ki işi bir yere kadar götürürsün Libgdx üzerinde; ama Java şart.

Benim fikrimi sorarsan sırf oyun geliştirme amaçlı olarak kullanacaksan Java'dan uzak dur. C ailesi oyun geliştirme platformunda daha geçerli bir dildir. C# öğrenip Unity ile çalışman daha mantıklı olacaktır.

Katılıyorum. Unity3D bir standarttır. Öğrenmek çok şey katar. Ayrıca Java'yı da bırakın JVM bulan, tembel "Cross Platform"cular kullansınlar. C ailesi fikrine de özellikle katılıyorum.

Ben yine de şuraya not düşeyim; Delphi'ciler, Java'cılar...fln gereksiz tartışma ortamı olmasın:
Tamam tamam her dilin kendine özgü bir kullanım alanı var.

Unityde özgürce istediğini yapabilirsin.Cocos2Dx de hazır tempate lar falan yoksa özgürsen oda iyidir.Önemli olan program değil zaten

Unity, CryEngine ve Unreal Engine. Gerisi benim gözümde tırt oyun motorları(Community yönünden de, document yönünden de, verimlilik yönünden de); karar senin tabi ki de.

Stryde' Alıntı:
Bir de Cocos2Dx var. Onun hakkında ne düşünüyorsunuz?

Özellikle bu işin başındaysan can sıkar. Objective-C ve sadece Mac iOS developer olmak sana uzun vadede birşey katmaz. O da olabilirsen tabi.

Unity ve UE4 artık bir standart, vaktini uyduruk işlerle harcama. A2 ve B sınıfı ehliyet almak dururken F ehliyet almaya çalışayım mı diyorsun. Çiftçi olacaksan almalısın. Yoksa vaktini boşa harcarsın. Unity ve UE4, hem uzun yıllar kullanılmaya devam edilecek. Üstelik sürekli güncellemeler ile teknolojilerini güncel tutuyorlar. Bundan sonra daha iyi oyun motorları yazılsa ve yaygınlaşsa bile bunlara çok benzeyecek. Çünkü bilgisayar grafikleri en az 20 yıl daha üçgen poligon modellere mahkum. Ondan sonra da bırak pratiği, teorik olarak bile bu sistemin yerini alabilecek bir yaklaşım gözükmüyor; bilgisayar sisteminin kendisi köklü bir değişime uğramadıkça. Diğer oyun motorlarının bir çoğu özel amaçlara hizmet ediyor, genelleştirilmiş değiller.

Konuma bu denli ilgili ve yardımcı olduğunuz için teşekkür ederim tekraren. Hayran kaldım :)

Sizi dinleyeceğim ve Unreal Engine ile başlayacağım. Zaten C++ derslerine başladım bile :) Aslında programlamada çok ta yabancı olmadığım için bana zor gelmiyor. Daha önceden VB.Net ile WebBrowser Automation yazmıştım.