nazim

Cezalı Üye
2 Tem 2016
394
31
0
(6) Ankara
1) Karakterinizi Mixamo Fuseden oluşturun.

j8orRm.jpg

2) Oluşturduğunuz karakteri Mixamo'nun sitesine yükleyin.

2rbW4A.jpg

3) Karakterinize animasyonlar uygulayın.

BrkWgp.jpg

4) T-Pose ve .fbx olarak indirin.

ZZ0jRG.jpg

5) İskelet kısmı none olacak şekilde karakterinizi import edin.

oj1qlb.jpg

6) Karakteriniz import edildikten sonra yapmış olduğunuz animasyonları, import ettiğiniz karakterin skeletonunu seçerek import edin.

V0b8RZ.jpg

7) BlendSpace oluşturun.BlendSpace'yi kendinize göre ayarlayın.
Örnek :
Boşta Kalma animasyonu : 0.0
Yürüme animasyonu : 0.25
Koşma animasyonu : 1

nRB9aV.jpg

8) Yaptığınız karakterin iskeletine dayalı yeni bir Animasyon Blueprint'i oluşturun.

vbqAlz.jpg

9) Event Graph'ı yapmak istediğiniz animasyona uygun olacak bir şekilde tamamlayın.
(Resimdekinin aynısını yapabilirsiniz.) 

1LXa3j.jpg

10) Animation Graph'ı yapmak istediğiniz animasyona uygun olacak bir şekilde tamamlayın.

7q4drY.jpg

11) My Character Blueprinte girin.Yapmış olduğunuz karakteri seçin.Animation Blueprint kısmınada yapmış olduğunuz AnimationBP'yi seçin.

P0gNZ5.jpg

12) Karakteriniz ve animasyonunuz hazır!

gqBpJ5.jpg

Anlamadığınız bir yer olursa sorabilirsiniz.

İyi çalışmalar

NOT : Burada anlatılan animasyon Boşta kalma, yürüme, zıplama ve koşma animasyonudur.

elinize sağlık fakat yapamadığım birşey var karakter yürürken geri gidip birden öne gidiyor lag oluyor nasıl ortadan kalkar o

Buyrun bu da videom yardımcı olur musunuz
Bu içeriği görmek için üçüncü parti çerezlerine izin vermeniz gerekli.
Daha fazla detay için çerezler sayfasını ziyaret edin.

GameCreator' Alıntı:
elinize sağlık fakat yapamadığım birşey var karakter yürürken geri gidip birden öne gidiyor lag oluyor nasıl ortadan kalkar o

Animasyonların Root motion olabilir kontrol etmelisin.

Ozzy' Alıntı:
GameCreator' Alıntı:

Arkadaşın sorunu, animasyonları In-Plave seçeneği seçili bir şekilde indirmediğinden kaynaklanıyor ancak benimde burada bir sorum olacak. Siz "Root Motion animasyonlar olabilir" demişsiniz ancak benim bildiğim kadarıyla Mixamo'da In-Place olmadan indirilen animasyonların Root Motion olabilmesi için Autodesk Maya üzerinde baya uğraşılması gerekiyor, Youtube'daki tutorial'larda öyle gösteriliyordu. Ben de sırf animasyonu tekrar düzenlemekle uğraşmamak için Root Motion tekniğinden vazgeçmeyi düşünüyordum. Artık Mixamo'dan direkt olarak Root Motion animasyon çekilebiliyor mu?

Ozzy' Alıntı:
GameCreator' Alıntı:

anladım root motion derken nasıl yani nereyi tam olarak kontrol etmem gerekiyor yardımcı olur musunuz?

Şöyle birkaç video buldum ve yeni konu açmak istemedim. Buraya yazayım da herkes de görmüş olsun.

GameCreator' Alıntı:

Özür dilerim dostum yorumunu şimdi gördüm Animasyonları In-Place olarak indirdiğinde sorunsuz şekilde çalışacaktır.

nazim' Alıntı:
GameCreator' Alıntı:

Özür dilerim dostum yorumunu şimdi gördüm Animasyonları In-Place olarak indirdiğinde sorunsuz şekilde çalışacaktır.

dostum konuyu canlandırmak istiyorum mixamo sitesi yenilenmiş neden animasyon eklenmiyor ve neden sadece karakter iniyor bi göz atar mısın

GameCreator' Alıntı:
nazim' Alıntı:

dostum konuyu canlandırmak istiyorum mixamo sitesi yenilenmiş neden animasyon eklenmiyor ve neden sadece karakter iniyor bi göz atar mısın

Bir karakter seçin veya kendi modellediğiniz karakteri mixamonun sitesine yükleyin.
Karakteri seçtiğinizde veya mixamonun sitesine kendi modellediğiniz karakteri yüklediğinizde size "Find animations" butonu gelecektir.Ona tıkladığınızda size animasyon ekranı gelecektir. İşinize yarayacak animasyonu seçip indireceksiniz.
Çoklu animasyon seçme özelliğini galiba mixamo kaldırmış.Sadece mixamo'nun bize sunduğu animation packlerini çoklu olarak indirebiliyoruz.

ryden' Alıntı:
Mixamo'dan karakter oluşturuyorum import ediyorum fakat yürürken lag meydana geliyor sanki ileri gidip geliyor ayarlarım bu şekilde bir türlü çözemedim yardımcı olur musunuz ?

https://i.hizliresim.com/Enq4d0.png

Eğer mesh'in translate değerleri, animasyonla değişiyorsa bu tip bir problem olabilir. UE içerisinde, üzerinde çalıştığınız animation asset'i açın, sol taraftaki panelde "Enable Root Motion" diye bir seçenek olacak, bu animation assetinizin, Root bone'unun sahip olduğu translate değerlerini ortadan kaldırır. Mixamo'dan export yaparken eğer mümkünse "In Place" seçeneğini işaretleyerek çıktı alırsanız, bunu yapmakla uğraşmak zorunda kalmazsınız.