numannuman

Yeni üye
26 Tem 2015
15
0
0
(52) Ordu
Arkadaslar unrealde bir iç mekan yaptım. Production kalitesinde lightbuild yaptim. Görüntü kalitesi güzel oldu ancak bilgisayarım da ekran kartim gtx970 ve bu sahnede yetersiz kalıyo ki ben bu dosyayi musterime vereceğimki büyük ihtimalle 970 den daha düşük bir ekran karti olan pcde acacaklar. Benim sormak istedigim Unreal  4.10 sürümünde görüntü kalitesinin oynatilan cihaza göre otomatik adapte edildigi üzerinde durmuslardi. Ben bu yaptigim projede package yaparken bunu nasıl saglayacagim ?

Package yaparken bir optimizasyon yapamazsınız,

Oyun açıldığında kullanılan ekran kartına göre ayarları değiştirebilirsiniz,

Ekran kartının ne olduğunu öğrenmek için bir bp node u yoktu sanırsam,c++ gerekebilie,yada bir plugin

Bu sitenin tutorialleri arasında "ayarlar menüsü yapımı" vardı sanırım. Oradan da yapabilirsiniz.
Onun haricinde mümkün olduğunca lowpoly çalışın. Aksi halde ayarları düşürmek de fayda etmeyecektir. Sizin kaliteli yaptığınız işi müşterinin kalitesiz ayarda görmesi de ayrı bir tezat olacaktır.

Grafik kalitesi üzerinde dururken de fizik performansı gözden kaçabiliyor. Fizik poligon sayısı gibi kriterlerden daha büyük problem olabiliyor. Eğer varsa kullandığınız Colliderları azaltmaya, kaldırmaya yada basitleştirmeye çalışın. İşlemci maliyeti az olandan çok olana doğru aşağıdaki şekildedir.
  1. Sphere
  2. Capsule
  3. Box
  4. Convex Shapes / Polygons
  5. Complex Collision / Per Triangle Mesh Collision