Leralonde

Yeni üye
16 Tem 2015
204
1
0
(61) Trabzon
Ana menü ve oyunun haritasını iki farklı level olarak yaptım.Unreal engine de denerken starta bastığım zaman istediğim level a geçiş yapabiliyorum fakat oyunu paketledikten sonra(exe hali) level geçişlerini yapamıyorum.Paketleme sırasında atladığım bir nokta mı var.

Leralonde' Alıntı:
Ana menü ve oyunun haritasını iki farklı level olarak yaptım.Unreal engine de denerken starta bastığım zaman istediğim level a geçiş yapabiliyorum fakat oyunu paketledikten sonra(exe hali) level geçişlerini yapamıyorum.Paketleme sırasında atladığım bir nokta mı var.

Şu adımları sırasıyla deneyerek tekrar kontrol edebilir misin?

• Open Level çağırdığın BP üzerinde File->Refresh All Nodes yapıp, BPi tekrar derleyebilir misin?
  • Open Level parametreleri herhangi bir değişkene bağlı mı yoksa özellikle Level adı doğrudan mi girildi. Eğer Level adı bir değişken üzerinde tutuluyorsa, doğrudan Level adını Open Level fonksiyonuna yazıp deneyebilir misin?
  • Bazı yerlerde bu sorunun Windows 10 üzerinde bir Update yüzünden kaynaklandığını gördüm, Windows 10 kullanıyor musunuz? Güncelleme yaptı mı?
  • Son olarak, her zaman için ASCII uyumlu proje isimleri, klasör ve içerik isimleri kullanmakta yarar var. Modern uygulamar her ne kadar UNICODE desteği verdiklerini söyleseler de gözden kaçabilen hataları nedeniyle UNICODE sorunu yaşayabiliyorlar. Dolayısı ile proje adı, içerik klasörleri ve içerik adlarında ASCII karakterler dışında bir şey kullanmamak gerekir.

1. çözümü yaptıktan sonra trigger yada buton çalışıyor ama istediğim level a değilde bulunduğu level a spawnlanıyor.
W8 kullanıyorum , level ı çağırırken level name kısmına direkt olarak level adını yazıyorum "ArenaMap" vb

level adlarıda DenemeMap ve ArenaMap

Yapmadıysanız Project Settings > Packaging > List of all maps to include in a packaged build bölümünde iki haritayı da gösterip bir de öyle deneyin. Yine olmazsa open level yaptırdığınız BP ve packaging ayarları göresellerini yükleyebilirseniz iyi olur.

Jacky' Alıntı:
Yapmadıysanız Project Settings > Packaging > List of all maps to include in a packaged build bölümünde iki haritayı da gösterip bir de öyle deneyin. Yine olmazsa open level yaptırdığınız BP ve packaging ayarları göresellerini yükleyebilirseniz iyi olur.

Oldu be :D , teşekkür ederim.Paketlerden mapleri seçmemişim dediğiniz olayı yaptığımda sorunum çözüldü.Teşekkür ederim.