5 Haz 2015
40
-1
0
(6) Ankara
Beyler merhabe elimde .psd uzantılı texture'ler var ama bunu ue4 de nasıl material olarak kullanacağımı bilmiyorum. öncelikle gimp programı yükledim .psd uzantılarını açabilmek için ve texturelerin bazıları düz değil yani http://i.hizliresim.com/ZVE34k.png  bu resimde olduğu gibi deri texture var ama yamuk yumuk bunu bi bsp ye atadığımda düzelir mi neler yapacağım yardımcı olursanız çok sevinirim

Selamlar, 
.psd uzantıyı direk UE4'e import edebilirsin. Content Browser üstünde bulunan import butonuyla veya direk content browser içerisinde sürükle bırak işlemi yaparak bu işlemi gerçekleştirebilirsin. .PSD uzantıyı içe aktardıktan sonra Texture olarak algılayacaktır zaten. Sağ tıklayarak Create Material yaparak, material oluşturabilirsin. Tabi material ayrıntıları için normal map lazım. Bunun için nvidia'nın photoshop üstünde yaydığı normal map filter plugin'i var veya arama motorlarını kullanarak normal map generator bulabilirsin. Ücretsiz araçlar kısmında bunun linkini vermiştim. 

Aynı zamanda vermiş olduğun texture resimi bir mesh'e özel yapılmış durumda. Eğer elinde mesh varsa; direk bu materyal oturur. Uvw kaplama yöntemi ile yapılmış yani texture 3d modelleme programı üstünden.

Kaan'ın da dediği gibi o texture bir model için özel hazırlanmış büyük ihtimal. BSP gibi yüzeylerde tekrarlayan bir doku istiyorsanız şurada Tiled olan texture gibi birşey bulmanız/hazırlamanız gerekli. Tabi ondan sonra boyutunu da 512x512, 1024x1024, 512x1024 gibi bir boyuta getirip normal map de hazırlamanız lazım.