captainTvZ

Yeni üye
25 Nis 2023
2
0
0
(34) İstanbul Avrupa
Merhaba arkadaşlar. 7 Yıllık UE4 geliştiriciyim, Yayınlanmış 4 projeden bir tanesinde bir sorunla karşılaştık çözümü araştırmalarım devam ediyor, bir önerisi olan var ise bu öneriyi değerlendirebilirim, sorun şu. Eğer gamemode'dan karakterimizi seçer ve spawn olursak bir problem olmadan oyun hayatına devam ediyor, eğer server tarafından spawn edilmiş bir karakteri poz alır ve kontrol etmeye başlarsak video da ki gibi lag oluşmaya başlıyor netspeed hesaplanmış ve yürür durumda, bazı eventleri override ederek denedim fakat çözüm bulamadım bu olay yalnızca client de gerçekleşiyor bi göz atın bakalım belki bir fikriniz vardır.

https://www.youtube.com/watch?v=DMTyjkKCFWc

Puhahah bende de aynısı var. Benim sorunum Timeline ile ama. Böyle çok vardı çözdüm bir şekilde. Bazı şeyleri replicate etmemen gerekiyor çünkü zaten replicated. Ama edersen de böle laglanma gibi olaylar çıkıyor. Yürümeyi hiçbir şekilde replicate etmemeliyiz sadece server almalı bu bilgileri mesela.
Bir de smoothing diye bir ayar var onları ellememelisin. Bende shifte 1 kere tıklayıp bırakınca oluyor bu o da timeline ile ilgili bir şey , düzenlemem gerekiyor.

GameMode un spawn ettiği pawn ı destroy ediyor musun ? Eğer etmiyorsan kendi spawn ettiğin ile gamemode un spawn ettiği aynı anda yaşıyor ve bu da iki kat bandwidth harcıyor olabilir. Bu arada gözümü tırmaladığı için söyleyim O C++ kodunda switch kullanılması gerekiyor gibi.

Bende bazen oyuncular spawn olmuyor. Hala çözemedim o konuyu. O neden oluyor olabilir acaba ? Sunucu spawn oluyor client olmuyor bazen.
Boş ekranda kamera sabit bir yere bakıyor. Kaç kere silip silip kod yazdım. İşte başta tüm pawnları destroy ettiriyorum sonra GameInstanceden kim ne karakter seçtiyse onu spawn ettirip possses ettiriyorum bana mısın demiyor. Başta da Spectator seçtim mesela Gamemodede. Spawn sorunu hala var.

Custom Event var ve server bu.
Daha sonra CastGameInstance ve storedsurvivals adlı enum hangisi seçiliyse ona göre oyuncunun karakterini burada spawn ediyor ardından posses ediyor. Ve Bu kod gamemodede begin play kısmında 2 saniye delay ardından gerçekleşiyor. Konumda belli, fakat bazen hatta çoğunlukla spawn etmiyor. Bende karakter değiştirme tuşu var ona bastığım anda spawn olabiliyor oyuncu. Çok ilginç.

İlk replication başladığında halen daha bağlantı sağlanmamış olabilir. Daha sonradan bağlantı sağlandığında işler karışıyor olabilir. Bu yüzden client ların bağlanmasına biraz delay eklenebilir.

Düzelttim beyler. Sorun yazılımımda ki FColor değişkeninin Multicast bir eventle tüm oturumlara aktarılmasından oluşuyordu çok saçma bunun için ue4.27.2 Chaos a github üzerinden bir bug bildirimi açtım motor problemi olarak görülüyor.