Soru: Bir sayının katları nasıl bulunur? Örn: 5 ve 5'in katları.
Cevap: (sayı)%5
Yani Sonuç = 0 ise True, değilse False dönecektir.
Cevap: (sayı)%5
Yani Sonuç = 0 ise True, değilse False dönecektir.
hydrogenx' Alıntı:Arkadaşlar belli bir sayının katlarını nasıl hesaplatabilirim? Örneğin 5 ve 5'in katlarına denk gelen sayılarda Branch True olarak dönmesini istiyorum. True dönecek değerleri tek tek eklemek yerine daha kolay bir yöntemi olmalı diye düşünüyorum. Sonuçta 300'de 5'in katı. Hepsini tek tek eklemek mantıksız olur. Epey araştırdım fakat elle tutulur bir sonuca ulaşamadım. Teşekkürler.
for(i=0;i<=300;i++){
if( (i%5==0) && (i%2!=0) ) { // 0 dan 300 e kadar olan sayıları döndürdük, eğer 5 e bölünüyorsa [u]VE[/u] ikiye bölünmüyorsa bu sayıları bir diziye atadık.
dizi[i]=i;
}
hydrogenx' Alıntı:Ben şu anda 28 yaşındayım ve çarpım tablosunu dahi ezbere bilmiyorum. Matematikten bu kadar uzak olan biriyim yani. Nefret ediyorum desem yanlış bir şey söylemiş olmam.
Gigalian'ın yazdığı cevap olabilecek en kısa ve benim anlayabileceğim sadelikte bir cevap. Bundan fazlası için, modüler aritmetik veya bölünme kurallarını öğreneceğim diye matematiğe sıfırdan başlamaya hiç niyetim yok
Yani sen faydası olabileceği için yazıyorsun, emeğe saygı tabi, ama onu anlayacak matematik kapasitesi maalesef yok bende![]()
Khubur' Alıntı:hydrogenx' Alıntı:Ben şu anda 28 yaşındayım ve çarpım tablosunu dahi ezbere bilmiyorum. Matematikten bu kadar uzak olan biriyim yani. Nefret ediyorum desem yanlış bir şey söylemiş olmam.
Gigalian'ın yazdığı cevap olabilecek en kısa ve benim anlayabileceğim sadelikte bir cevap. Bundan fazlası için, modüler aritmetik veya bölünme kurallarını öğreneceğim diye matematiğe sıfırdan başlamaya hiç niyetim yok
Yani sen faydası olabileceği için yazıyorsun, emeğe saygı tabi, ama onu anlayacak matematik kapasitesi maalesef yok bende![]()
Matematik ve programlama vazgeçilmezdir. Oyun Programlayıcısı olacaksan matematiği kesinlikle bilmen gerekir. Ben bile şu aralar Lineer Cebir konusunu öğreniyorum. Matematik aslında bir bulmaca gibidir. Blueprintler ile belirli bir yere kadar işlemler yapılabilinir. Çünkü oyunlarda aslında gördüklerimizin hepsi sayılardan ibaret.
leonscottkfm' Alıntı:Khubur' Alıntı:Matematik ve programlama vazgeçilmezdir. Oyun Programlayıcısı olacaksan matematiği kesinlikle bilmen gerekir. Ben bile şu aralar Lineer Cebir konusunu öğreniyorum. Matematik aslında bir bulmaca gibidir. Blueprintler ile belirli bir yere kadar işlemler yapılabilinir. Çünkü oyunlarda aslında gördüklerimizin hepsi sayılardan ibaret.
Yukarıda verilen örneğin matematikle alakası yok sadece formülle alakası var formülü yerine koyunca işlemi o yapıyor zaten formülde internette yazıyor ki bu formül yüzde ile gösterilen bir şey matematikte yüzde ile gösterilmiyor bile. Bunu 9 yaşındaki kardeşim bile yapar her meslek lisesi ögrencisinin yapabileceği bir şey. Matematiğim 1 ama bunu her soruldugunda yapıyordum yani alakasız.
Khubur' Alıntı:leonscottkfm' Alıntı:Yukarıda verilen örneğin matematikle alakası yok sadece formülle alakası var formülü yerine koyunca işlemi o yapıyor zaten formülde internette yazıyor ki bu formül yüzde ile gösterilen bir şey matematikte yüzde ile gösterilmiyor bile. Bunu 9 yaşındaki kardeşim bile yapar her meslek lisesi ögrencisinin yapabileceği bir şey. Matematiğim 1 ama bunu her soruldugunda yapıyordum yani alakasız.
Bu kadar sığ düşündüğün için üzgünüm. Yukarıdaki verilen örneğin matematikle alakası çok. Matematikle alakası yok ne demektir? Bir kere for denilen döngü matematikte toplam sembolüne denk gelir. Matematikteki bir çok açılım toplam sembolüyle gösterilir. Gerisini saymaya üşendim bile.
Bütün sayılar doğa ve insan zekası ile uyumlu bir hal almıştır. Sen eğer photoshopta gauss bulanıklığını uyguluyorsan o piksellerin belirli bir matematik formülüne ve mantığına göre şekil alması olayıdır. for döngüsü matematikte toplam sembolüne işarettir. Materyalleri yaparken RGB kanal değerlerinin piksel değerlerini alıp objenin matrislerle dönüştürülmüş halidir. Üç boyutlu düzlemde bir objenin sinüsünü aldığın zaman ne olacağını düşünemiyorsan oyun programcısı olmaya gerek yoktur. Bunu anlamak o kadar kolay olmasa gerek. Başka diyecek bir şeyim yok. Ayrıca oyun programcısı fizik de bilmelidir konusunda bir yorum yapsam acaba ne dersiniz? (Ayrıca meslek liselerindeki öğrencilerin matematiğini hor görmek doğru bir şey değil.)
Ayrıca hydrogenx ben altını çizerek oyun programcısı olmaktan bahsettim. Tabii ki bir grafik tasarımcısı veya modelleyici matematikten anlamasına gerek yoktur. Matematik programlayıcılar için vazgeçilmezdir. Mantık da önemlidir fakat eğer oyun programcısısıysan üç boyutlu analitik düzlemde bir objenin cosinüs ve sinüsünü aldığın zaman ne şekile dönüşeceğini bilmen gerekir. Yapay Zeka programlamasında bile mantık çok kullanıldığı halde bir o kadar da matematik kullanılır, yapay zekanın objelere gitmemesi gerektiğini matematik hesaplar. objeye olan uzaklığı basitçe bildiğimiz bir formüldür. Basit işleri blueprint ile yapabilirsin fakat bir inventory programı yazacaksan BP ile ne kadar aktif olabilir? Ya da bir ağ protokolü
Unreal Engine Türkiye topluluğunun çalışmasını sağlamak için isteğe bağlı olarak çerezleri kullanmaktayız.