mrtcnaslnts

Aktif üye
8 Ara 2019
589
2
43
28
Şimdi ana menü ekranında 1. oyuncu lobi kurdu 2. oyuncu find dedi ve oyunu bulup bağlandı kanala. Burda host Başlat dediği anda Oyun haritasina gönderilecekler bunu nasıl yaparım acaba. İnternette videolar izledim karmaşık geldi anlamadım bazlıarı da olmadı. Bana basit bi sistem lazım hostun peşinden ilgili mape gidecekler. Replicate vs mi gerek bazı noktalarda acaba nerde hata yapyorum anlamadım

Göstereyim Hemen :

Fotoğrafta gördüğün execute console commandı yerleştiriyorsun ve playercontrolleri bağlıyorsun.
Daha sonra servertravel yazıp boşluk bırak ve dosya yolunu yaz. Yani haritanın yeri.

/Game diye başlar çünkü level contentin içerisindedir oradaki game ise oyunun content kısmının yoludur.

benim haritam networking klasörü içinde yer alıyor. Sende seninki nerdeyse orayı yaz. Başına /Game ekle

servertravel /Game/AltKlasor/OrnekLevel

Hiçbir Replication yapmıyorsun.Replicate edilmemiş şeyler server tarafından yapılmış sayılıyor herhalde. (Eğer bir sunucu içerisindeysen) Ben Replicate etmedim çalışıyor. Ayrıca SeamlessTravel açık olmalı yoksa yapmaz veya crash alırsın. Onuda GameMode içerisinden seçiyorduk herhalde . Artık Lobin hangi GameModeyi kullanıyorsa onun içerisinden SeamlessTraveli aktif etmen gerek.

Bu arada ben bu travel olaylarını GameInstance içerisinde Custom event ile yapıp başka bir yerden çağırıyorum. Örneğin Widgettan Host başlat derse GameInstanceden Travel olayı çağrılıyor. Fakat Ready sistemini bir türlü yapamadım. Her oyuncu ready verecek ve host başlat derse kontrol edilecek ona göre başlatılacak. Bu arada tüm bunları yaptıktan sonra Unrealde session kurup diğer client ile de yine aynı bilgisayardan bağlan diyip travel yaparsan crash yiyebilirsin. Bunun için sana ikinci bir kişi daha lazım.

Evet bende aynısını yaptım ama dosya yolu yerine sadece map adı yazdığım için olmamış demmekki. Şimdi düzelttim bende instance içinden çağırmıştım sistem hazırdı zaten şimdi oldu. Sadece tek sorun host travel oluyo ama diğer oyuncu olmuyor bunun sebebi de dediğin gibi 2 pc olmaması mı yani. Eğer öyleyse 2. pc var deniyorum şimdi. Birde ben default olan session fonksiyonları kullanyoum steam vs değil

Nerde yanlış yapıyorum
Widget ekranında olan Cast yani GameIns İsmine takılmayın o controller aslında. Yani yanlış yazdım sorun yok orda

Dostum Gamenin başında / işareti var. /Game

Ayrıca iki pc gerekli yani 2 farklı oyuncu arkadaş sallamış değil diye. Ama isterse denesin bakalım nasıl crash yiyor izleyelim beraber. Hatta ben crash yerken video çekeyim isterse.

Ben AdvancedSteam kullanıyorum SeamlessTravel açık. Diğer türlüsünü bilemem. Bende oluyor Travel.
Host Travel olduğu anda tüm oyuncular onunla beraber travel olurlar. Eğer sadece host travel olsun istersen farklı bir ayarı var.

Dostum dediğin gibi "/" ekledim. ama yine aynı yani crash yemedim ama travel de olmuyor.

Şimdi oyunu "play as listen server" olarak çalıştırınca oyun kapanmıyor ama host lobi ekranından atıp ana menuye donuyor yani Crash kastın buysa. Ama oyunu "Play as Client" olarak çalıştırdığımda sorun yok gibi yani atmıyor

Ama her iki durumda da travel sorunu devam ediyor

AdvancedSteamSession kullan. Unrealin kendi sunduğu altyapı hiçbir işe yaramıyor. Boşuna dedicatedle falan uğraşma bir şey çıkmaz ondan. Steamde yayınla oyununu Steam altyapısını kullan. Yoksa ölme eşeğim ölme uğraşır durursun söyleyim sana. Hiç girişme özel sunucu işlerine falan. Ayrıca projen Blueprint ise içerisinde 1 adet c++ dosyası barındırmazsan sunucu kurulum işlemi gerçekleşmiyor. Bu da Unrealin kendi hatası. Yani projeyi aslında c++ da başlatıp Blueprint ile devam edersen bir sorun kalmaz. Projene C++ dosyası ekle.

AdvancedSteamSession kullanıyorum. Dedicated vs işinden de vazgeçtim zaten çnkü beni aşıyor ve çok yavaşlatıyor ve olacak gibi de değil şuan için dediğin gibi steamda yayınlicam zaten ve ordan oynanmasını sağlicam.

Ya traveli çözdüm ama şimdi de client 2. sessiona join olduktan 3 4 saniye sonra düşüyor sessiondan. 2. mac aramada da bulamıyor daha

İmza kısmında bulunan oyunumu o şekilde yaptım. Halen geliştirmeye devam ediyorum ve tek PC de test ediyorum asla Crash almıyorum.

Bir de bu komutu o kadar dolanarak çağırmana gerek yok direkt Widget içinde çağırabilirsin. Ben sadece baştaki yol kısmını GameInstance üzerinden çekiyorum. Sıfır hata çalışıyor.

Söylediği gibi AdvancedSteamSession kesinlikle kullan bu arada.

İmza kısmındaki oyununa baktım hoş duruyor ama dikkatimi çeken şey 149 tl olması ::D yanlış anlama kesinlikle fiyat tamamen sana kalmış ama oyuna o kadar güvenyorsan bişy diyemem ama  gerçekten kaç satış yaptın merak ettim hocam