ClimbDown

Cezalı Üye
11 Tem 2015
1,147
-18
0
(53) Rize
http://forum.donanimhaber.com/m_113499715/f_//tm.htm#113499715

Linktede görebileceğiniz gibi skylake işlemciler prime95 testinde yanıt vermeyi kesiyormuş,buraya kadar bir sorun yok.

Fakat bugün başıma aynı olay geldi,oyun motorunun fps haritasında zıplayıp aptalca küplere ateş ederken bilgisayar dondu ve hiçbir şekilde tepki vermedi,sadece motor değil tüm sistemde oldu bu durum,görev yöneticisi vs. açamadım haliyle.

Eğer aklınızda skylake serisi işlemci almak varsa biraz araştırma yapın derim(kullanacağınız uygulamalara dayalı),intel bios güncellemesi vs. dedi ama şu an öyle bir güncelleme ortada yok.

Sistemim i5 6500 ve r9 380 ikilisinden oluşuyor,corsair 550w psu var.

Ekran görüntüsü;

vnlrGv.jpg

Sağ alt tarafta msi afterburner değerleri vardı fakat resmi tabletten çektiğim için kamerası yetersiz kalmış :cool:

Konuyu bilgilendirme amaçlı açtım,silmeyiniz.

çok yaşadım daha sonra bu durum malesef mavi ekrana dönüyor sonrada anakartın ölmesine 7 8 ay kullandım böle bir sorun yoktu ama PC Yorulunca baş göstermeye başladı ekran kartına giden güç yetersizliği güç kaynağından dolayı oluyor bir bilgisayarcıya götürüp güç kaynağı denemek istediğinizi söyleyin.

Ozzy' Alıntı:
çok yaşadım daha sonra bu durum malesef mavi ekrana dönüyor sonrada anakartın ölmesine 7 8 ay kullandım böle bir sorun yoktu ama PC Yorulunca baş göstermeye başladı ekran kartına giden güç yetersizliği güç kaynağından dolayı oluyor bir bilgisayarcıya götürüp güç kaynağı denemek istediğinizi söyleyin.

Güç değerleri tamamen yeterli,12v kanalından +500w veriyor psu.

4-5 saat gta v oynadım,gpu sürekli %100-%90 arası kullanıldı ve bir sorun oluşmadı güç açısından.

İntelin kabul ettiği ama pek dile getirmek istemediği bir durum,mesela ben bu olayı yaşadığımda işlemci kullanımım %60'ın altındaymış,işlemci hatası yani :/

ClimbDown' Alıntı:
Ozzy' Alıntı:

4-5 saat gta v oynadım,gpu sürekli %100-%90 arası kullanıldı ve bir sorun oluşmadı güç açısından.

İntelin kabul ettiği ama pek dile getirmek istemediği bir durum,mesela ben bu olayı yaşadığımda işlemci kullanımım %60'ın altındaymış,işlemci hatası yani :/
olabilir amd 8320 serisinde de vardı ama benim sorunum güç kaynağındaydı aynı bunun gibi 12v 600w veriyordu benimkide ama sıkıntılıydı

Ozzy' Alıntı:
ClimbDown' Alıntı:

olabilir amd 8320 serisinde de vardı ama benim sorunum güç kaynağındaydı aynı bunun gibi 12v 600w veriyordu benimkide ama sıkıntılıydı

Kullananların söylediğine göre fx serisinde anakart kritik önem taşıyormuş,hiç almadığımdan birşey diyemem tabi.

Bu sürekli olan bir şey mi yoksa bir kez mi oldu? Bende de AMD 8350 var, aldığımdan beri(1,5 sene oldu) 3-4 kez başıma geldi aynı durum. Sonuncusu Unreal Engine'de projeyi tam ekran açtığımda olmuştu.

dyanikoglu' Alıntı:
Bu sürekli olan bir şey mi yoksa bir kez mi oldu? Bende de AMD 8350 var, aldığımdan beri(1,5 sene oldu) 3-4 kez başıma geldi aynı durum. Sonuncusu Unreal Engine'de projeyi tam ekran açtığımda olmuştu.

Evet ilk defa.

Fakat benim yaşadıpım sorunda işlemciyi zorlayacak bir durum yoktu,sadece kilitlendi.

Fps projesini ilk defa açtım zaten,az sonra tekrar denerim.

ClimbDown' Alıntı:
dyanikoglu' Alıntı:

Evet ilk defa.

Fakat benim yaşadıpım sorunda işlemciyi zorlayacak bir durum yoktu,sadece kilitlendi.

İlginç bir durum. Bilgisayarda işletim sisteminden kaynaklanan bir deadlock oluşmuş olabilir(büyük ihtimalle de öyle). Fazla kafanı kurcalamasına gerek yok bence  :)

dyanikoglu' Alıntı:
ClimbDown' Alıntı:
Evet ilk defa.

İlginç bir durum. Bilgisayarda işletim sisteminden kaynaklanan bir deadlock oluşmuş olabilir(büyük ihtimalle de öyle). Fazla kafanı kurcalamasına gerek yok bence  :)
Yine aynı projede oldu :)

Arkada müzik çalıyordu,biraz çalmaya devam etti ve oda kapandı :)

ClimbDown' Alıntı:
dyanikoglu' Alıntı:
Yine aynı projede oldu :)

Arkada müzik çalıyordu,biraz çalmaya devam etti ve oda kapandı :)

Unreal Engine'in kendisinde sorun olabilir mi ki? Temiz kurulum dene bence birde :D