hydrojan

Yeni üye
18 Tem 2015
52
6
0
(72) Batman
arkadaşlar selamlar. unreal engine öğrenmeye çalışıyorum. bir odaya girince K tuşuna basınca odadaki başka bir kameraya geçiş yapıyorum.Fakat isteğim kamera da aşağı yukarı ya da sağa sola bakabilmek.kameraya geçtikten sonra sürekli sabit kalıyor. yanlışı nerede yapıyorum?bu arada blueprint ile yapmaya çalışıyorum. yardımlarınız için teşekkürler

Yapmanız gereken FPS karakter BP'i gibi ama içinde sadece bir kameranın olduğu bir BP oluşturmak(Character veya Pawn BP değil Actor BP olacak.) Kameranın ayarlarını FPS BP'inin kamera ayarlarıyla aynı yapın ve Event Graph içinde Mouse Input nodelarını yine aynı şekilde kopyalayın. Şimdi ne zaman bu BP'yi possess ederseniz kamerayı da kontrol edebilirsiniz.

Jacky' Alıntı:
Yapmanız gereken FPS karakter BP'i gibi ama içinde sadece bir kameranın olduğu bir BP oluşturmak(Character veya Pawn BP değil Actor BP olacak.) Kameranın ayarlarını FPS BP'inin kamera ayarlarıyla aynı yapın ve Event Graph içinde Mouse Input nodelarını yine aynı şekilde kopyalayın. Şimdi ne zaman bu BP'yi possess ederseniz kamerayı da kontrol edebilirsiniz.

hocam durum bundan ibaret sağa sola çeviremiom mouse ile tuşlar da çalışmıyor. bi el atsanız çok makbule geçer

bu sorun ile hala karşılaşmaktayım çözemedim. Amacım fps karakterin bi yere gelince farklı bir kameraya geçmesi fakat geçmesini istedsiğim kameraya geçerken rotationu hiç değiştiremeyorum. yani düz bakıorsa öyle kalıyor hiç bir şekilde yana yukarı ya da başaka bir yere bakamıyorum

Basit olması açısından,fps karakterin yerini direk değiştirip karakteri dondrabilirsiniz.

Bunu yapmak istemiyorsanız,kameraya mouse inputuna göre rotasyon vermelisiniz.Bunu fps karakterin mouse input koduyla yapabilirsiniz .

SoloWarrior' Alıntı:
Basit olması açısından,fps karakterin yerini direk değiştirip karakteri dondrabilirsiniz.

Bunu yapmak istemiyorsanız,kameraya mouse inputuna göre rotasyon vermelisiniz.Bunu fps karakterin mouse input koduyla yapabilirsiniz .

hocam ilk olaya hiç girmedim ikinci olayı yapmak istiyorum. yani farklı bir kameraya geçiş ypamak istiyorum geçiş yapabilyorum fakat dedğim gibi rotasyonu değiştiremiyorum. FPS karakterin BP si ile yapmaya çalıştım fakat bu seferde target sıkıntı çıktı.

Pardon, hata bende. O fonksiyonlar character ve pawn BP içinde çalışıyor. Şöyle birşey deneyin:

camcontrol_zpshb5egzfj.jpg

SoloWarrior' Alıntı:
Target pawn olmalı diyor

Blueprint yaratma yerinden pawn yaratıp onu target girişine bağlayıp denermisin?olması lazım

hocam demek istediğiniz sıfırdan bir pawn yaratıp camera componenti ekleyip mouse input işlemleri ise onuda yaptım malesef olmadı . size zahmet olmazsa siz yapıp gösterirmisiniz belki bir yerlerde yanlış yapıyorum

hydrojan' Alıntı:
SoloWarrior' Alıntı:
Target pawn olmalı diyor

Blueprint yaratma yerinden pawn yaratıp onu target girişine bağlayıp denermisin?olması lazım

hocam demek istediğiniz sıfırdan bir pawn yaratıp camera componenti ekleyip  mouse input işlemleri ise onuda yaptım malesef olmadı . size zahmet olmazsa siz yapıp gösterirmisiniz belki bir yerlerde yanlış yapıyorum

malesef onuda denedim olmadı :S

hydrojan' Alıntı:
hydrojan' Alıntı:
hocam demek istediğiniz sıfırdan bir pawn yaratıp camera componenti ekleyip  mouse input işlemleri ise onuda yaptım malesef olmadı . size zahmet olmazsa siz yapıp gösterirmisiniz belki bir yerlerde yanlış yapıyorum

malesef onuda denedim olmadı :S

hocam fakat camrea BP si oluşturunca target istiyor . bide pawn BP oluşturup denedim yine aynı camera rotasyonu sabit. başka bir yerde mi sıkıntı var çözemedim.

hydrojan' Alıntı:
tamamdır hocam çok saolun bu arada bendeki addrelative rotation BP si biraz farklıydı sizden. ama onuda make rot kullanarak yaptım. çok saolun hocam

Add Relative Rotation(veya vector barındıran herhangi bir fonksiyonda) o vektör pininin üstünde sağa tıklarsanız(bu durumda Rotation) Split Struct diye bir seçenek göreceksiniz. Buna tıkladığınızda rotation axislerini 3 float olarak gösterir benim screenshotta olduğu gibi.