alkdmn

Üye
19 Ağu 2020
93
28
18
(16) Bursa
store.steampowered.com
Merhaba. Vergi konusunda sona geldim. Ancak anlamadığım son bir nokta kaldı. Şimdi benim 2 tane %30 olmak üzere %60 kesinti gösteriyor. E biz bu w8 formuyla burası %30'a düşsün diye uğraşmadık mı ?Yoksa burasının olması gerekeni bu mudur?

ouehex5.png
[/url][/img]

bende de aynı sonuç olmuştu. Sanırım %30 luk oranı düşürmek için limited şirket olup onu belgelemen gerekiyor. Tek bildiğim bu.

İyice bi araştırdım.Vergi Kimlik Numarası girerek türkiyede vergi mükellefi olduğumuzu kanıtlayınca %10 ve %0a düşüyor vergiler.Tekrar gönderdim vergi formunu gelen cevaba göre forumda bi rehber açıcam herkes en doğrusundan faydanlansın boşuna amerikaya vergi ödemeyelim.

Ben hala yapamadım :D bunu yapmadan önce kimliği ve adresi onaylamak lazım sanırım. Çünkü onaylamazsak vergi kısmına da adres girdiğimiz için doğal olarak onu da kabul etmiyor.

Film veya oyun fark etmiyor ikisi de %30 herhalde ama sadece birinden kesecek.
%18 de Türkiye kesiyor sanırım %60 vergi veriyoruz değil mi ? Fakat birinden muaf olabilmek için şahıs şirketi kurmamız gerekiyor. Yoksa VKN ile kesiliyor. Yani interaktif vergi dairesindeki vergi numaramız. Ama şahıs şirketi kurmakta kolay değildir herhalde bir gelir durumu vs olması lazım. Yani sıradan birisi kolayca tek tıkla kuramaz.

Hayır vergi %10 a düşmüyor. Amerika da %10 vergi alınıyor bir şeyden ne olduğunu hatırlamıyorum. Ama VKN ile Türkiye de olduğunu kanıtlarsan onu almayız diyor. Ben öyle biliyorum doğru mu yanlış mı bilemeyeceğim...

Türkiyede vereceğin vergiden bağımsız konuşuyorum ben tabii ki.Toplam paradan steam %60 kesmesin diye w8ben formunu doldurup amerikada da vergi ödemekten kurtuluyoruz.Bakalım son başvurum yarın veya en geç pazartesi sonuçlanınca ben konu açıp doğrusunu anlatıcam.

Anlamadımki vergi bilgilerini girdim anında böyle cıktı. araştırdım amerika londra vergi anlaşması mevcut. %10 olması gerekiyor.. Ortalama 2 hafta içinde eposta  gelmesi lazımmış en azından yabancı kaynaklardan okuduğum bu. ya düzenlemediler 2 hafta içinde düzenleyip e posta yolluyorlar sorun yoksa ya da sorun varsa ona göre mail yollayıp detay istiyorlar anladığım kadarıyla 2 haftayı doldurmayı bekliyorum acıkcası bende..