Destiny97

Yeni üye
25 Kas 2015
15
0
0
(20) Denizli
Arkadaş merhaba unreal engine 4 e başlayalı nerdeyse 2 hafta oluyor programı baya bir çözüm ama sketchupla modelleme yaparken texture eksiliğim var kendim nasıl yapabilirim? Şimdiden teşekkürler...

Abi ben şunu merak ediyorum mesela gimp le texture yapıyorsun düzenli olması için seamless yapmamız gerekiyor fakat ben bu textureyi çektiğim bi fotoğraftan yapsam olur mu?

Doğru açıyla çekilen bir kareyi tileable yapabilirsiniz tabii. Bir ton tutorial mevcut bunun için. En basitinden;
Bu içeriği görmek için üçüncü parti çerezlerine izin vermeniz gerekli.
Daha fazla detay için çerezler sayfasını ziyaret edin.
Bu içeriği görmek için üçüncü parti çerezlerine izin vermeniz gerekli.
Daha fazla detay için çerezler sayfasını ziyaret edin.

usen' Alıntı:
Gerek yok bunlara seamless programını bul indir,sana otomatik seamless yapsın. :))

Merhabalar,

Öncelikle texture yapabilmek için; Diffuse'un, Normal Map'in, AO Map'in, UV Map'in, Shader'ın vs.. ne olduğunu ve nasıl yapıldığını bilmemiz gerekmektedir.

Ayrıca Photoshop veya Gimp (ki benim favorim gimp'tir) gibi programlara az da olsa aşina olmalıyız. Örneğin bir resmin offsett'ini alıp, stamp tool'u ile kopyalamalar yaparak tileable texture oluşturulur.

Seamless texture ise tileable texture'un de üstünde daha ağır bir konudur. Seamless texture için modelleme yapıp, bu modeli sculpt ederek (Blender veya modo gibi) Normal Map ve AO Map'ini aldıktan sonra, retopology yaparak poligon sayısını düşürüp UV map'ini alıp diffuse'unu yapmanız vs. gerekebilir.

İşte bu yüzden Kaplama yapmak; oyun yapımı sektöründe başlı başına bir alt sektördür.

Bu sebeple Usen arkadaşımızın yorumundaki gibi hazır programlar kullanmanızı kesinlikle tavsiye etmiyorum. (Konuda amacım Usen arkadaşımızı eleştirmek kesinlikle değildir.)

İyi çalışmalar dileklerimle,

usen' Alıntı:
Onada gerek yok hazırı var  :)) seamless yaptıktan sonra pixplant ile bütün kanalları 10 sn içerisinde çıkartın. :D

Abi sen herşeyin kolayınıbulmuşsun iyi vakit kazanıyorsun bunları kullanarak ::D peki bunlardan hariç önerebileceğin birşey var mı? Bide bu tileable ile seamless arasında bir fark var mı ben göremedim :)